Kotimaa

Rosatom suunnitellut lasten kesäleiriä Kalajoelle, saattaa siirtyä ensi kesään

Venäläinen Rosatom on Fennovoiman ydinvoimalan laitostoimittaja. KUVA: Raimo Pirttikoski
Kotimaa 19.5.2017 9:41
Raimo Pirttikoski

Kalajoelle kaavailtu venäläisen ydinvoimayhtiö Rosatomin kansainvälinen kesäleiri saattaa vielä siirtyä ensi vuoteen, Rosatom-konserniin kuuluvan RAOS Project Oy:n viestintäpäällikkö Outi Pelkonen arvioi.

Pelkosen mukaan koko leirihanke järjestelyineen on Rosatomin käsissä Venäjällä, josta ei vieläkään ole herunut tarkempaa tietoa tai päätöksiä asiasta.

Lapsille ja nuorille tarkoitettu leiri on ollut tarkoitus järjestää jo tänä kesänä heinäkuun lopulla tai elokuun alussa.

– Leirin ajankohtaa, tarkempaa sisältöä ja muita yksityiskohtia ei ole vielä ilmoitettu. Aika kuluu nopeasti, joten saattaa hyvin olla, että tällainen leiri saadaan järjestettyä vasta seuraavana kesänä. Se jää nyt vielä nähtäväksi, Outi Pelkonen sanoo.

Ydinvoimayhtiön kesäleirisuunnitelma nousi otsikoihin ja herätti keskustelua pari kuukautta sitten, kun Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari siitä kertoi. Puoskarikaan ei ole saanut asiasta mitään uutta tietoa.

Puoskari kertoi tuolloin Kalevalle, että leirin järjestää ja maksaa Rosatom. Hän myös totesi, että leirin sisältö on järjestäjän asia.

Lue lisää 19.05.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Puhdasta propagandaa koko Venäjän valtion rahoittama leiri, ja Kalajoen johto on on vedetty mukaan perivenäläisen suostuttelupolitiikan keinoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se on pelkää leikkimistä rosatomi ja fennovoima ilman lupaa vaan rakennellaan että saadaan osakkaat konkurssiin kun lupaa ei todellakaa tule ydinvoimalle joa myrkyttää laajan meren

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rosatom on Venäjän valtion ydinaseiden (ja ydinvoimaloiden) rakentaja . Suomi on ollut perinteisesti ydinaseriisunnan kannattaja - joskin horjuntaa on Naton sodankummpanuusohjelman ja isäntämaasopimuksen aikakautena esiintynyt.
Mitä ohjelmaa ydinaseiden valmistaja lapsille järjestäisi. Ydinpommin pudotus- tai ydinohjuksen laukaisuleikkejä.
Ellei Kalajoen kaupunginjohtaja putu hankkeeseen, valtion on syytä tarttua asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommoinen pitäisi saada aikuisillekkin. Meikä tykkäis päästä kesälomalla ydinvoimaleirille jossa opetettaisiin ydinfysiikkaa ja reaktorin tekniikkaa. Aivan mahtavaa! Miksi suomessa on vain urheilua ja festareita kesällä aikuisille. Tiede on täysin unohdettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä koko Rosatom-homma on niin absurdi, että sen on pakko olla ydinvoiman vastustajien masinoima. Eihän tällaista muuten voi tapahtua Suomessa vuonna 2017, eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietitäänpä kaikki itseksemme miksi vieras valtio järjestää tällaisen Suomen maaperälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä takia ylipäätään venäläisten pitäisi saada järjestää leiri ja vielä valtion yritys. Kyllä taas on päättäjät sinisilmäisiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kannata kieltää, kun eivät hävetäkään osaa. Tulee absurdilla tavalla esille täkäläisten ja venäläisten ydinvoimapiirien omituinen aatemaailma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voishan sen Tsehrnobyl leirinkin pitää niin sais lapsukaiset tietää mistä oikein on kysymys ja mihin ydinvoima voi pahimmassa tapauksessa johtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Mukavaa että saadaan heräteltyä henkiin vanhaa pioneerihenkeä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voisihan siellä järjestää samalla vesaisten leiri yhteisten ydinvoimaleikkien merkeissä...kunhan ei satu yhtä aikaa suviseurojen kanssa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pienet vihreät lapset siellä vasta harjoittelevat..kunnes kasvavat. Ei muuten onnistuisi muualla pohjoismaisssa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

En todellakaan arvostele ketään työtätekevää, vaikka maksaisi kuinka vähän veroja tulojen pienuudesta johtuen. Jokainen... Lue lisää...
+

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image