Kotimaa

Ra­ta­sil­ta­re­mont­ti on vaativa urakka – pohjoisen alikulun pitäisi olla valmis lokakuussa

Ajokaistat eivät mene enää ahtaammiksi pohjoisen alikulun sillan kohdalla. Katutyöt hankaloittavat kuitenkin tilannetta toukokuusta lähtien. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 13.4.2017 6:11 | Päivitetty 13.4.2017 6:42
Pasi Klemettilä

Pohjoisen alikulun remontti etenee Oulussa aikataulussa.

– Ihan hyvin homma etenee. Hiukan työnaikaista mietintää on ollut paalutuksen suhteen. Mutta ihan aikataulussa toistaiseksi menee koko urakka. Mitään suurempia yllätyksiä ei ole ainakaan toistaiseksi tullut, sanoo rakennuttajakonsultti Kalle Moilanen.

Töiden pitäisi valmistua lokakuussa. Ratasillan uusiminen on haasteellinen urakka.

– Ratasillan paikka on vaikea. Kadulla on kevyttä liikennettä ja ajoneuvoliikennettä. Lisäksi on koko ajan myös raideliikenne päällä. Toinen raide pidetään koko ajan junaliikenteelle auki, Moilanen sanoo.

– Siinä saa olla joka hetki teerevänä ja tarkkana. Totta kai käytämme töihin ne raot hyväksi, kun junaliikennettä ei ole. Mutta täydellistä katkoa ei junaliikenteessä ole missään vaiheessa.

Nykyään tehdään usein ratasillat kohteen vieressä valmiiksi, ja ne tunkataan paikalleen yhden pidemmän liikennekatkon aikana.

Tässä tapauksessa rakenneteknisten syiden, rakennuspaikan ahtauden ja alla menevän ajoneuvoliikenteen takia on katsottu, että silta on syytä rakentaa lohkoissa paikalleen. Näin myös rataliikenne voi olla koko ajan päällä.

Lue lisää 13.04.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Muuta sinne minne ei eksy taivaan lintukaan.. Pistä kalenteriin jotakin positiivisuutta kerran päivässä,ihan kaunis pyyntö vain. Kyllä täällä Oulussa asiat rullaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitähän valtuustossa esitettiin että rata menisi maanalla Jolloin poistumistiet saataisiin leveemmäksi ja helpottamaan ruuhkia. Kes ja kok oli sitä mieltä että oulussa ei ole liikenneruuhkia eikä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jos tehtäisiin matkakeskus ja aseman-ympäristö ensin 50 vuoden jahkailun jälkeen ja rakennettaisiin kalliita tunneleita sitten kun taas joskus 50 vuoden päästä on siihen budjettia ja jahkailtu tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Sehän oli kaikkien kuunneltavissa ja on vieläkin. Rinne ei pärjännyt ja heitti asiaan kuulumattoman kommentin peruskoulu... Lue lisää...
Huono häviäjä tämä R...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image