Kotimaa

Mainos

Rasvainen juttu: Kinkun rasvasta uusiutuvaa dieseliä, rahat hy­vän­te­ke­väi­syy­teen

Kotimaa 15.11.2017 9:20
STT

Suomalaisten joulukinkkujen paistinrasvasta aiotaan tänäkin vuonna värkätä uusiutuvaa dieseliä. Kinkkutemppu-tempauksen tavoitteena on saada kokoon 100 000:n kotitalouden kinkun paistorasvat, kertoo Kemianteollisuus.

Rasvat voi paiston jälkeen kiikuttaa keräyspisteeseen, joita pitäisi joulun aikana olla käytössä liki 150. Kampanjan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tänä vuonna vähävaraisten perheiden tukemiseen. Jos mukaan saadaan 100 000 kotitaloutta, rahaa kertyy noin 20 000 euroa.

Kinkkutemppuun osallistui viime vuonna 40 000 kotitaloutta, jotka lahjoittivat yhteensä 12 000 litraa paistinrasvaa. Siitä jalostetulla dieselillä olisi voinut ajaa neljä kertaa maapallon ympäri.

Lähimmän rasvan keräyspisteen voi katsoa verkosta osoitteesta www.kinkkutemppu.fi.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Voisiko vielä järjestää joulun jälkeiset rasvaimutalkoot? Saataisiin vielä lisää polttoainetta ja samalla kansanterveyskin kohenisi ylimääräisten rasvakertymien poistuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ne 40 000 taloutta jättäisivät kinkut ostamatta ja kävelisivät maapallon ympäri 1 km/talous, olisi askel paljon kevyempi ilman hyväntekeväisyyttäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi vähän epäselväksi, että miten 100000:n kotitalouden kinkkurasvat muuttuvat 20000:ksi euroksi? Oletan että diesel myydään jollekin, mutta miten laki sallii valmistaa itse dieseliä, ja myydä sitä? Onko jossain ollut norminpurkutalkoot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattavaa jatkojalostusta. Ruumiillisen työn vähentymisen takia läskin tarve omaan energian tuotantoon on vähentynyt voimakkaasti, tätä kautta läskille erinomainen jatkojalostus ja monelle vähävaraiselle perheelle saadaan hyvä mieli hallituksen leikkauksista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole kallista dieseliä kun lasketaan mukaan sian ruokkiminen ja sianlihan kulkeminen teurastamon, tuku-ja vähittäiskaupan kautta biojalostamoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jos sika kasvatettaisiin vain sitä dieselia ajatellen, mutta tarkoitus mahtaa olla joku ihan muu, kuten JOULUKINKKU. Ja normaalisti rasva päätyisi johonkin ihan hukkaan tai hyvällä tuurilla jätteenpolttolaitoksen kattilaan, jos se toki tuottaisi energiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja kinkun paistoon menevä energia ja aika. Rasvan syönnin aiheuttamat sairaudenhoito- ja hautauskulut ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, ei kannata viedä rasvoja keräykseen kun siitä seuraa vain terveyshaittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maalla kasvaneet ovat monitaitoisempia kuin kaupungissa kasvaneet

Samanlaisia ennakkoluuloja ja "näkemyksiä" on maalaisilla meistä kaupunkilaisista "Eivät osaa mitään". Kaikkia ei vain k... Lue lisää...
ja höpsis

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.11.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image