Kotimaa

Mainos

Rasvainen juttu: Kinkun rasvasta uusiutuvaa dieseliä, rahat hy­vän­te­ke­väi­syy­teen

Kotimaa 15.11.2017 9:20
STT

Suomalaisten joulukinkkujen paistinrasvasta aiotaan tänäkin vuonna värkätä uusiutuvaa dieseliä. Kinkkutemppu-tempauksen tavoitteena on saada kokoon 100 000:n kotitalouden kinkun paistorasvat, kertoo Kemianteollisuus.

Rasvat voi paiston jälkeen kiikuttaa keräyspisteeseen, joita pitäisi joulun aikana olla käytössä liki 150. Kampanjan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, tänä vuonna vähävaraisten perheiden tukemiseen. Jos mukaan saadaan 100 000 kotitaloutta, rahaa kertyy noin 20 000 euroa.

Kinkkutemppuun osallistui viime vuonna 40 000 kotitaloutta, jotka lahjoittivat yhteensä 12 000 litraa paistinrasvaa. Siitä jalostetulla dieselillä olisi voinut ajaa neljä kertaa maapallon ympäri.

Lähimmän rasvan keräyspisteen voi katsoa verkosta osoitteesta www.kinkkutemppu.fi.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Voisiko vielä järjestää joulun jälkeiset rasvaimutalkoot? Saataisiin vielä lisää polttoainetta ja samalla kansanterveyskin kohenisi ylimääräisten rasvakertymien poistuessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ne 40 000 taloutta jättäisivät kinkut ostamatta ja kävelisivät maapallon ympäri 1 km/talous, olisi askel paljon kevyempi ilman hyväntekeväisyyttäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäi vähän epäselväksi, että miten 100000:n kotitalouden kinkkurasvat muuttuvat 20000:ksi euroksi? Oletan että diesel myydään jollekin, mutta miten laki sallii valmistaa itse dieseliä, ja myydä sitä? Onko jossain ollut norminpurkutalkoot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattavaa jatkojalostusta. Ruumiillisen työn vähentymisen takia läskin tarve omaan energian tuotantoon on vähentynyt voimakkaasti, tätä kautta läskille erinomainen jatkojalostus ja monelle vähävaraiselle perheelle saadaan hyvä mieli hallituksen leikkauksista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole kallista dieseliä kun lasketaan mukaan sian ruokkiminen ja sianlihan kulkeminen teurastamon, tuku-ja vähittäiskaupan kautta biojalostamoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jos sika kasvatettaisiin vain sitä dieselia ajatellen, mutta tarkoitus mahtaa olla joku ihan muu, kuten JOULUKINKKU. Ja normaalisti rasva päätyisi johonkin ihan hukkaan tai hyvällä tuurilla jätteenpolttolaitoksen kattilaan, jos se toki tuottaisi energiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja kinkun paistoon menevä energia ja aika. Rasvan syönnin aiheuttamat sairaudenhoito- ja hautauskulut ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, ei kannata viedä rasvoja keräykseen kun siitä seuraa vain terveyshaittoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

104
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
77
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image