Kotimaa

Mainos

Räsänen kehotti noudattamaan Raamattua, vaikka laki sanoisi vastaan

Kotimaa 10.7.2013 9:35
Kaleva

Sisäministeri Päivi Räsänen kehottaa puheessaan ihmisiä seuraamaan elämässään Raamattua, vaikka se olisi ristiriidassa lain kanssa.

Räsäsen mukaan yhteiskunnassa on menossa arvojen taistelu, jota käydään kielen avulle. Hän sanoo, että rakkaudelle, vapaudelle ja tasa-arvolle on annettu uusia sisältöjä ja sen seurauksena elämä, arvo ja oikeus elämään kyseenalaistetaan.

"Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä", Räsänen sanoi.

Räsänen puhui kansanlähetyspäivillä Kankaanpäässä viikonloppuna yhdessä puolisonsa rehtori Niilo Räsäsen kanssa.

Räsäsen puheesta uutisoi ensimmäisenä Kankaanpään Seutu.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (323)

MIELENKIINTOISTA. pitääpä oikein alkaa lukemaan tuota opusta, että mihin kaikkeen se antaa oikeuden ja sallii.

Koska itse Ministeri Räsänen on tämän sanonut että raamatussa on laki ja kaikki oikein. jos siellä lukee että ... no pitääpä ensin lukea, kun en tiedä todellakaan mitä siellä vois lukea. palataan asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kristinuskon arvomaailma ei yleisellä tasolla ole ristiriidassa lainsäädännön kanssa.

Jos laki salliin syntymättömän lapsen murhaamisen, niin se ei silti tee siitä kristitylle sopivaa.

Raamatussa on monia hyödyllisiä ohjeita ja niitä kannattaa seurata. Useimmissa tapauksissa on kyse asioista, jotka laki sallii, mutta kristillinen etiikka kieltää.

Joskus voi tulla vastaan ristiriitatilanne, jolloin laki määrää tekemään jotakin, mikä ei sovi kristilliseen etiikkaan, kuten llääkintähenkilökunnan velvollisuus avustaa abortissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jumala on minut pyytänyt rikkomaan lakia, niin miks käräjä tuomari antaa silti tuomion lakiin vedoten? PS.USKOKAA ENSIN ITSEENNE JA VASTA SITTEN VOI USKOA JOHONKIN OLEMATTOMAAN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun meillä nyt on uskontojen tasa arvo niin pitäähän kaikkien siis saada toteuttaa samalla mitalla omia arvojaan... silloinkin kun ne ovat lakia vastaan... ihan ajatuksena

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä Räsästä koskeva juttu pian unohtuu, kun päällimäiseksi nousee huoli Kirkko-nimisen yhdistyksen menettämistä jäsenmaksuista/kirkollisverotuloista, että ihan miljoonia jää saamatta. Miten noiden "irrallisten" uskovaisten toimeentulo onnistuu, (helluntailaiset, adventistin, ym. uskovaisten yhteisöt) jotka eivät ole valtion tukemia. Kirkko saa verotulot ja maksut palveluistaan ja silti voi huonosti. Olisiko kirkonkin aika ryhtyä säästämään. Miksi joka seurakunnassa pitää olla kirkkoherra, rovasti apupappeja jonossa, diakoneja, seurakuntasisaria ja -veljiä ja kaikki palkattuja ym. Oliko aika jo järkeistää kirkonkin toimintoja? Valitettavasti meistä hyvin monet uskovat, että olemalla kirkon jäsen varmistamme taivasosuutemme, elämäntapamme ovat sitten mitä ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selailin muutaman viestin... täällä mennään aika tuntellla, puolesta ja vastaan. Se on hyvä. Mutta asiassa pysyminen voisi olla asioiden eteenpäin menemisen kannalta aika olleellista :D Että josko kukin vaikka hetken miettisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jake J:lle
Kirjoitit: "Tappaminen on kielletty" senhän me kaikki tiedämme, mutta miksi syntymistään odottavaa ihmislasta ei ole kiellety tappamasta.
Räsänen sanoi: "Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia.
Raamatussa sanotaan, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä"

Kysyn: Kehoittiko Räsänen meitä laittomuksiin? Hän sanoi "joudumme miettimään" ja kuten tiedämme, jokainen meistä miettii ja tekee sitten oman tahtonsa ja mieltymymyksensä mukaan, laillisesti tai laittomasti. Räsänen kuitenkin sanoi että lakia on aina noudatettava.
Räsästä mielestäni painaa aborttilaki, joka on tappamista puolustava laki.

Todellisuudessa maitä on "korkeilta tahoilta" kehoitettu kansalaistottelemattomuuksiin, onko se laillista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä tutkia raamattu ja katsoa löytyykö sieltä ristiriitoja suomen lain kanssa. Koska Lakia valvova Sisäministeri noin sanoo, niin pitäähän sitä noudattaa. Käsittääkseni nopeusrajoituksista ei raamatussa puhuta mitään. Tappaminenkin on kielletty, mutta toisaalta tasa-arvon nimeen pitäisi muutkin pyhät kirjat hyväksyä lain yläpuolelle. Kyllä minäkin muslimiksi ryhtyisin, jos sen takia voisin aloittaa pyhänsodan ärsyttävää vääräuskoista naapuria kohtaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raamatun sanoin; 'pilkkaajilla on halu pilkkaan ja tyhmät vihaavat tietoa', sen huomaa näistä kommenteista! Hienoa että Päivi Räsänen vetoaa Raamattuun lakikirjoista ensimmäiseen ja auktoriteeteimpään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikeassa Räsänen on. Raamattu on korkein ohje ihmiselämälle.Eikö ne ministeritkin Raamatun päällä tee valan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eroakirkosta.fi:llä on Räsäs-tutka. Aina kun Räsänen avaa suunsa puhuakseeen kristinuskosta, niin se heijastuu lisääntyneenä aktiivisuutena eroakirkosta.fi:n palvelussa. Eikä ihme. Kirkollisvero on keskimäärin 1,33 % ja keskituloinen tienaa 37308 euroa vuodessa (12 x 3109 eur) ja maksaa siten keskimäärin kirkollisveroa 496 euroa vuodessa ja koko elämänsä aikana noin 20 tuhatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häpeä Räsänen. On kumma että edelleen 2013 Suomi nimisessä muka sivistysvaltiossa on ministerinä tuollainen. Häpeän olla kirkon jäsen. Harkitsen eroa vakavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sinulla ei ole muuta syytä häpeäntunteellesi kuin se että vakaumuksellinen kristitty, Päivi Räsänen puhuu rohkeasti asiat niin kuin ne ovat, on se varmaan ihan hyvä syy erota.
Ole kuitenkin tarkkana sillä kirkon ulkopuolellakin on monenlaisia käsityksiä asioista, samaistumalla niihin voi olla että et pääse häpeäntunteestasi.
Pienenä neuvona kuitenkin kehottaisin miettimään mitkä ovat ne syyt jotka sinua painavat, liekö ne johtvat Räsäsestä alkuunkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkosta eroamisen herkkyydestä puheen ollen ,tuli mieleeni vanha sanonta :" Itselleen porsas kiusaa tekee ,kun purtilonsa kaataa " !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että tuota ei kai tuossa mitään erikoista ole, ainakin muslimit taitaa monin paikoin aatella samalla viisiin eikä se tunnu ketään täällä sivistyneissä länsimaissa haittaavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Hienoa Zeus, luulin hetken itseni kirjoittaneen tuon.

Hämmästyttää vaan kuinka ihmisiä on helppo aivopestä uskonnoilla. Ja kaikilla uskonnoilla on vain SE yksi ja oikea jumala, voi epäpyhä sylvi sentään tuota pimeyden määrää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Zeus ja Jahvetti. Olette valossa. Olette oppineen mantrat "raamattu on satukirja" ja "uskonnon varjolla on aiheutettu eniten pahaa". Näitä totuuksia toistuvasti kirjoittamalla olette keskustelunedistämisen ytimessä ja saatte hyvää mieltä aikaan. Kumpa kaikki olisivat yhtä suvaitsevaisia kuin te.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä on nolo tämä Räsäsjuttu. Päivi Räsäsen puheessa ajatus on hyvästä toiminnasta, sen korostamisesta yli lainkin joissakin tilanteissa. Tämän kaikki kyllä ymmärtävät, ja ajatus on aivan oikea. Ei yksittäistä lain kirjainta tulekaan noudattaa esim. jos liikenteessä joku loukkaantuu et jää katsomaan vierestä sen perusteella että jalankulkija ei saa liikkua moottoritiellä. Nolottaa kaikkien räsäsräyskyttäjien puolesta, kun on niin tekopyhän läpinäkyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (323)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

11.10.

Naapurit

13.10.

Fingerpori

13.10.
Mainos

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 8-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 338 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut

stats-image