Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Räsänen kehotti noudattamaan Raamattua, vaikka laki sanoisi vastaan

Räsäsen mukaan sanomisen tila kapenee, jos oikeutta totella Jumalan sanaa ei käytetä. Räsäsen mukaan sanomisen tila kapenee, jos oikeutta totella Jumalan sanaa ei käytetä.
Martti Kainulainen/ Lehtikuva
Kotimaa  10.7.2013 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Sisäministeri Päivi Räsänen kehottaa puheessaan ihmisiä seuraamaan elämässään Raamattua, vaikka se olisi ristiriidassa lain kanssa.

Räsäsen mukaan yhteiskunnassa on menossa arvojen taistelu, jota käydään kielen avulle. Hän sanoo, että rakkaudelle, vapaudelle ja tasa-arvolle on annettu uusia sisältöjä ja sen seurauksena elämä, arvo ja oikeus elämään kyseenalaistetaan.

"Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä", Räsänen sanoi.

Räsänen puhui kansanlähetyspäivillä Kankaanpäässä viikonloppuna yhdessä puolisonsa rehtori Niilo Räsäsen kanssa.

Räsäsen puheesta uutisoi ensimmäisenä Kankaanpään Seutu.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/325 kommenttia

mauri
25.11.2014 13:44

MIELENKIINTOISTA. pitääpä oikein alkaa lukemaan tuota opusta, että mihin kaikkeen se antaa oikeuden ja sallii.

Koska itse Ministeri Räsänen on tämän sanonut että raamatussa on laki ja kaikki oikein. jos siellä lukee että ... no pitääpä ensin lukea, kun en tiedä todellakaan mitä siellä vois lukea. palataan asiaan.


Kadilo
20.10.2014 21:11

Kristinuskon arvomaailma ei yleisellä tasolla ole ristiriidassa lainsäädännön kanssa.

Jos laki salliin syntymättömän lapsen murhaamisen, niin se ei silti tee siitä kristitylle sopivaa.

Raamatussa on monia hyödyllisiä ohjeita ja niitä kannattaa seurata. Useimmissa tapauksissa on kyse asioista, jotka laki sallii, mutta kristillinen etiikka kieltää.

Joskus voi tulla vastaan ristiriitatilanne, jolloin laki määrää tekemään jotakin, mikä ei sovi kristilliseen etiikkaan, kuten llääkintähenkilökunnan velvollisuus avustaa abortissa.


ALKKIS
20.10.2014 07:00

Jos jumala on minut pyytänyt rikkomaan lakia, niin miks käräjä tuomari antaa silti tuomion lakiin vedoten? PS.USKOKAA ENSIN ITSEENNE JA VASTA SITTEN VOI USKOA JOHONKIN OLEMATTOMAAN!


jari walter seessalmi
19.8.2013 21:19

tarkennetaanko


joojjoo
13.7.2013 17:59

Kun meillä nyt on uskontojen tasa arvo niin pitäähän kaikkien siis saada toteuttaa samalla mitalla omia arvojaan... silloinkin kun ne ovat lakia vastaan... ihan ajatuksena


Uskova ja uskovainen
12.7.2013 19:51

Kyllä tämä Räsästä koskeva juttu pian unohtuu, kun päällimäiseksi nousee huoli Kirkko-nimisen yhdistyksen menettämistä jäsenmaksuista/kirkollisverotuloista, että ihan miljoonia jää saamatta. Miten noiden "irrallisten" uskovaisten toimeentulo onnistuu, (helluntailaiset, adventistin, ym. uskovaisten yhteisöt) jotka eivät ole valtion tukemia. Kirkko saa verotulot ja maksut palveluistaan ja silti voi huonosti. Olisiko kirkonkin aika ryhtyä säästämään. Miksi joka seurakunnassa pitää olla kirkkoherra, rovasti apupappeja jonossa, diakoneja, seurakuntasisaria ja -veljiä ja kaikki palkattuja ym. Oliko aika jo järkeistää kirkonkin toimintoja? Valitettavasti meistä hyvin monet uskovat, että olemalla kirkon jäsen varmistamme taivasosuutemme, elämäntapamme ovat sitten mitä ovat.


on on
12.7.2013 14:51

Selailin muutaman viestin... täällä mennään aika tuntellla, puolesta ja vastaan. Se on hyvä. Mutta asiassa pysyminen voisi olla asioiden eteenpäin menemisen kannalta aika olleellista :D Että josko kukin vaikka hetken miettisi.


Tuntematon
12.7.2013 12:18

Jake J:lle
Kirjoitit: "Tappaminen on kielletty" senhän me kaikki tiedämme, mutta miksi syntymistään odottavaa ihmislasta ei ole kiellety tappamasta.
Räsänen sanoi: "Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia.
Raamatussa sanotaan, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä"

Kysyn: Kehoittiko Räsänen meitä laittomuksiin? Hän sanoi "joudumme miettimään" ja kuten tiedämme, jokainen meistä miettii ja tekee sitten oman tahtonsa ja mieltymymyksensä mukaan, laillisesti tai laittomasti. Räsänen kuitenkin sanoi että lakia on aina noudatettava.
Räsästä mielestäni painaa aborttilaki, joka on tappamista puolustava laki.

Todellisuudessa maitä on "korkeilta tahoilta" kehoitettu kansalaistottelemattomuuksiin, onko se laillista?


Jake J
12.7.2013 07:54

Pitääpä tutkia raamattu ja katsoa löytyykö sieltä ristiriitoja suomen lain kanssa. Koska Lakia valvova Sisäministeri noin sanoo, niin pitäähän sitä noudattaa. Käsittääkseni nopeusrajoituksista ei raamatussa puhuta mitään. Tappaminenkin on kielletty, mutta toisaalta tasa-arvon nimeen pitäisi muutkin pyhät kirjat hyväksyä lain yläpuolelle. Kyllä minäkin muslimiksi ryhtyisin, jos sen takia voisin aloittaa pyhänsodan ärsyttävää vääräuskoista naapuria kohtaan...


Lukija
11.7.2013 16:59

Raamatun sanoin; 'pilkkaajilla on halu pilkkaan ja tyhmät vihaavat tietoa', sen huomaa näistä kommenteista! Hienoa että Päivi Räsänen vetoaa Raamattuun lakikirjoista ensimmäiseen ja auktoriteeteimpään!


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
hyvä räsänen
11.7.2013 11:16

Aivan oikeassa Räsänen on. Raamattu on korkein ohje ihmiselämälle.Eikö ne ministeritkin Raamatun päällä tee valan.


Kirkon jäsenyys maksaa 20000 euroa, aika kallista
11.7.2013 10:47

eroakirkosta.fi:llä on Räsäs-tutka. Aina kun Räsänen avaa suunsa puhuakseeen kristinuskosta, niin se heijastuu lisääntyneenä aktiivisuutena eroakirkosta.fi:n palvelussa. Eikä ihme. Kirkollisvero on keskimäärin 1,33 % ja keskituloinen tienaa 37308 euroa vuodessa (12 x 3109 eur) ja maksaa siten keskimäärin kirkollisveroa 496 euroa vuodessa ja koko elämänsä aikana noin 20 tuhatta.


Räsänen eroa heti
11.7.2013 10:11

Häpeä Räsänen. On kumma että edelleen 2013 Suomi nimisessä muka sivistysvaltiossa on ministerinä tuollainen. Häpeän olla kirkon jäsen. Harkitsen eroa vakavasti.


eroa pois
14.7.2013 09:19

Jos sinulla ei ole muuta syytä häpeäntunteellesi kuin se että vakaumuksellinen kristitty, Päivi Räsänen puhuu rohkeasti asiat niin kuin ne ovat, on se varmaan ihan hyvä syy erota.
Ole kuitenkin tarkkana sillä kirkon ulkopuolellakin on monenlaisia käsityksiä asioista, samaistumalla niihin voi olla että et pääse häpeäntunteestasi.
Pienenä neuvona kuitenkin kehottaisin miettimään mitkä ovat ne syyt jotka sinua painavat, liekö ne johtvat Räsäsestä alkuunkaan.


"seurakunnan hoitama "
11.7.2013 09:48

Kirkosta eroamisen herkkyydestä puheen ollen ,tuli mieleeni vanha sanonta :" Itselleen porsas kiusaa tekee ,kun purtilonsa kaataa " !


Noo ei kai
11.7.2013 09:21

Että tuota ei kai tuossa mitään erikoista ole, ainakin muslimit taitaa monin paikoin aatella samalla viisiin eikä se tunnu ketään täällä sivistyneissä länsimaissa haittaavan.


Viesti poistettu

Jahvetti
11.7.2013 11:13

Hienoa Zeus, luulin hetken itseni kirjoittaneen tuon.

Hämmästyttää vaan kuinka ihmisiä on helppo aivopestä uskonnoilla. Ja kaikilla uskonnoilla on vain SE yksi ja oikea jumala, voi epäpyhä sylvi sentään tuota pimeyden määrää


SBOS
(Rekisteröitynyt käyttäjä)
11.7.2013 18:39

Hienoa Zeus ja Jahvetti. Olette valossa. Olette oppineen mantrat "raamattu on satukirja" ja "uskonnon varjolla on aiheutettu eniten pahaa". Näitä totuuksia toistuvasti kirjoittamalla olette keskustelunedistämisen ytimessä ja saatte hyvää mieltä aikaan. Kumpa kaikki olisivat yhtä suvaitsevaisia kuin te.


Tuntematon
11.7.2013 08:12

Kylläpä on nolo tämä Räsäsjuttu. Päivi Räsäsen puheessa ajatus on hyvästä toiminnasta, sen korostamisesta yli lainkin joissakin tilanteissa. Tämän kaikki kyllä ymmärtävät, ja ajatus on aivan oikea. Ei yksittäistä lain kirjainta tulekaan noudattaa esim. jos liikenteessä joku loukkaantuu et jää katsomaan vierestä sen perusteella että jalankulkija ei saa liikkua moottoritiellä. Nolottaa kaikkien räsäsräyskyttäjien puolesta, kun on niin tekopyhän läpinäkyvää.


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös