Kotimaa

Rahtialus joutui merihätään Suursaaren lähellä Suo­men­lah­del­la - Panaman lipun alla liikennöivä alus sai vuodon ko­ne­huo­nee­seen ja jäi pysähdyksiin

Kotimaa 8.3.2018 15:49 | Päivitetty 8.3.2018 21:28
STT

Rahtialus joutui merihätään Suomenlahdella Suursaaren länsipuolella torstaina, kun laivan matka katkesi sen saatua vuodon puoliltapäivin. Illalla aluksen konehuoneessa oli noin kuusi metriä vettä, kertoi Rajavartiolaitos. Laivalla ei kuitenkaan ollut uppoamisvaaraa, ja tilanne aluksella oli vakaa.

Pietariin matkalla olleella Glory Hongkong -aluksella on 22 henkilön miehistö. He eivät Merivartioston mukaan olleet välittömässä vaarassa. Rajavartiolaitos oli kuitenkin illalla valmis aluksen henkilökunnan nopean evakuointiin.

Panaman lipun alla liikennöivän rahtialuksen ei epäillä ajaneen karille.

- Alukselta ei vuoda mereen öljyä tai mitään muutakaan, lisäsi meripelastusjohtaja Tommi Karppi Rajavartiolaitoksesta.

Hänen mukaansa vuodon syy näytti olevan konehuoneen merivesikaivon pettäminen. Kaivoon on saattanut tulla putkirikko.

Omin moottorein laiva ei Karpin mukaan liikkeelle pääse. Aluksen omistava yhtiö oli selvittämässä illalla haverialuksen hinausta turvasatamaan, ilmoitti Suomenlahden merivartiosto.

Liki tyhjänä idän suuntaan ajanut rahtialus teki hätäilmoituksen torstaina kello 12.41 kansainväliseltä merialueelta.

Vesi ei levinnyt konehuoneesta

Alukselta ilmoitettiin iltapäivällä, että konehuoneen ovet olivat tiiviisti kiinni eikä konehuoneesta päässyt vettä laipioilla eristettyihin muihin sisätiloihin. Vaikka yksi osasto täyttyisi vedellä, aluksella ei näin ollut uppoamisvaaraa.

- Jos konehuonetta yritetään tyhjentää vedestä merellä, se todennäköisesti täyttyy uudelleen, Karppi arvioi.

Alukselle kuitenkin tuotiin alkuillasta kaiken varalta pumppukalustoa.

Haveripaikalla oli apuna jäänmurtaja Nordica sekä vartiolaiva Tursas, joka otti illalla onnettomuuspaikan johtotehtävät. Aluksen luona kävi myös Rajavartiolaitoksen helikopteri, joka Karpin mukaan pääsee turmalaivan luo tarvittaessa uudelleen 15 minuutissa Kotkasta.

Myös Puolustusvoimien kopteri NH90 ja Viron meripelastushelikopteri olivat evakuointivalmiudessa.

Venäjän tai Viron rajavartioston aluksia ei ollut Karpin mukaan torstaina alkuiltaan mennessä turmapaikalla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image