Kotimaa

Mainos

Prof. Bluffo vuoden 2003 viih­de­tai­tei­li­jak­si

Kotimaa 9.2.2003 20:15
STT
Esiintyvien taiteilijoiden yhdistys on valinnut vuoden 2003 viihdetaiteilijaksi varieteetaiteilija Pekka Kärkkäisen alias Prof. Bluffon. Valinnan perusteena on Kärkkäisen monipuolinen ja ansiokas toiminta estradi- ja sirkustaiteen ammattiartistina.

Pekka Kärkkäisen (51) viihdeura alkoi jo vuonna 1967, kun hän esiintyi TV1:n Sirkus Papukaijassa. Kiertueilla hän hän liikkui Onni Klovnin eli Onni Gideon Tervosen kanssa. Varsinaiseksi ammattityöksi esiintymiset tulivat 1970-luvun loppupuolella.

Prof. Bluffon hahmon Pekka Kärkkäinen loi 1990-luvulla. Kaikkiaan hän on kehittänyt karnevaali- ja sirkusperinteeseen pohjaavia hahmoja lähes neljäkymmentä. Viime vuonna hän työskenteli Sirkus Finlandian paussiklovnina.

Abdesslam Chellaf (62), taitelijanimeltään Langry Jr., puolestaan palkittiin sunnuntaina Riihimäellä yhdistyksen ansiodiplomilla. Maailmanmaineeseen hän nousi uskomattomalla akrobatiaan perustuvalla tikapuuohjelmistollaan.

Chellafin sirkusura alkoi jo 1950 Pohjois-Afrikassa. Suomeen ja Sirkus Finlandiaan hän tuli kausiksi 1980-81, mutta siirtyi jo seuraavana vuonna Teatterikorkeakoulun akrobatian opettajaksi. Vuosina 1984-95 hän työskenteli näyttelijöiden jatkokoulutusprojektien opettajana Joutsenon opistossa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltapäivällä maan pohjoisosassa jäätävän vesisateen, lumipyryn ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Pähkinä purtavaksi....

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Jos annat jotain, ole valmis myös vastaamaan kuljetuksesta

Jaa että täysi palvelu tavaran lisäksi? Taidat höpötellä provo- mielessä. Lue lisää...
En mee lankaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.12.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image