Kotimaa

Prof. Bluffo vuoden 2003 viih­de­tai­tei­li­jak­si

Kotimaa 9.2.2003 20:15
STT
Esiintyvien taiteilijoiden yhdistys on valinnut vuoden 2003 viihdetaiteilijaksi varieteetaiteilija Pekka Kärkkäisen alias Prof. Bluffon. Valinnan perusteena on Kärkkäisen monipuolinen ja ansiokas toiminta estradi- ja sirkustaiteen ammattiartistina.

Pekka Kärkkäisen (51) viihdeura alkoi jo vuonna 1967, kun hän esiintyi TV1:n Sirkus Papukaijassa. Kiertueilla hän hän liikkui Onni Klovnin eli Onni Gideon Tervosen kanssa. Varsinaiseksi ammattityöksi esiintymiset tulivat 1970-luvun loppupuolella.

Prof. Bluffon hahmon Pekka Kärkkäinen loi 1990-luvulla. Kaikkiaan hän on kehittänyt karnevaali- ja sirkusperinteeseen pohjaavia hahmoja lähes neljäkymmentä. Viime vuonna hän työskenteli Sirkus Finlandian paussiklovnina.

Abdesslam Chellaf (62), taitelijanimeltään Langry Jr., puolestaan palkittiin sunnuntaina Riihimäellä yhdistyksen ansiodiplomilla. Maailmanmaineeseen hän nousi uskomattomalla akrobatiaan perustuvalla tikapuuohjelmistollaan.

Chellafin sirkusura alkoi jo 1950 Pohjois-Afrikassa. Suomeen ja Sirkus Finlandiaan hän tuli kausiksi 1980-81, mutta siirtyi jo seuraavana vuonna Teatterikorkeakoulun akrobatian opettajaksi. Vuosina 1984-95 hän työskenteli näyttelijöiden jatkokoulutusprojektien opettajana Joutsenon opistossa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

176 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Sehän oli kaikkien kuunneltavissa ja on vieläkin. Rinne ei pärjännyt ja heitti asiaan kuulumattoman kommentin peruskoulu... Lue lisää...
Huono häviäjä tämä R...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image