Kotimaa

Po­lii­siy­li­joh­ta­ja Kolehmainen budjetin tur­val­li­suus­ra­hois­ta: Oli tarvetta jo ennen Turun puukotuksia

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on kiitollinen poliitikoille poliisille budjettiesityksessä annetusta lisärahasta. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 31.8.2017 14:29
Vanessa Valkama

Hallituksen ensi vuoden budjettiesityksessä lisätään sisäiseen turvallisuuteen 17 miljoonaa euroa, josta 12 miljoonaa euroa menee poliisille ja suojelupoliisille. Lisäraha tulee kevään kehysriihessä päätetyn poliisin, suojelupoliisin ja rajavartiolaitoksen saaman 46 miljoonan euron lisäyksen päälle.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kommentoi Lännen Medialle, että lisärahalle oli tarvetta jo ennen Turun terroriteoksi epäiltyä joukkopuukotusta.

– Ehdottomasti oli tarvetta, vaikka olin kiitollinen aikaisemmasta kevään satsauksesta. Se olisi silti merkinnyt säästötoimenpiteitä, jotta olisimme pystyneet pitämään ministeri Risikon linjaamat 7200 poliisia töissä. Siihen eivät olisi rahat riittäneet ilman säästötoimenpiteitä. Sen takia tämä budjetin satsaus tulee enemmän tarpeeseen.

Kolehmaisen mukaan on liian aikaista arvioida, joutuuko poliisi yhä säästölinjalle budjettiesityksen lisärahasta huolimatta.

– Olen vasta saanut tiedon lisärahasta. Nyt alkaa analysointi, että mitä tämä käytännössä merkitsee.

Budjettiesityksen lisärahan käyttökohteista ei ole vielä varmuutta.

– Varmasti sitä menee suorituskyvyn nostoon ja ehkä kalustoon. En ole vielä budjettitekstejä nähnyt, eli on vielä aikaista sanoa tarkemmin, Kolehmainen toteaa.

Kolehmainen on yleisesti ottaen tyytyväinen budjettiesityksen lisärahaan.

– Olen todella kiitollinen poliitikoille, että tällaista satsausta sisäiselle turvallisuuteen ollaan valmiita tekemään. Tämä antaa uskoa siihen, että meillä pysyvät toimintaedellytykset vähintään samalla tasolla kuin nyt, elleivät parempina, Kolehmainen sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kokoomus opetti suomalaiselle duunarille jo vuosia sitten, että vastakkainasettelun aika on ohi. Sitten Sipilän oikeisto... Lue lisää...
Vastakkainasettelun ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image