Kotimaa

Poliisi tutkii vaa­ra­ti­lan­net­ta Ylivieskassa: Joku avasi ratatyökoneen käsijarrun, sata tonnia painava kone valui kohti pikajunaa

Vaaratilanne sattui Ylivieskan rautatieasemalla keskiviikkoaamuna. KUVA: Heikki Uusitalo
Kotimaa 3.7.2017 14:35 | Päivitetty 3.7.2017 15:57
Kaleva

Ylivieskan poliisi tutkii Ylivieskan rautatieasemalla viime keskiviikkona tapahtunutta vakavaa vaaratilannetta.

Poliisi epäilee, että pysäköidyn ratatyökoneen käsijarru oli avattu tahallaan, jonka jälkeen se valui alamäkeen kohti Ylivieskan rautatieasemaa. Työkone oli valunut kello 07:00 kohti asemaa samalla raiteella, jolta oli lähdössä pikajuna kello 07:04. 

VR:n junankuljettaja onnistui pysäyttämään työkoneen ennen rautatieaseman laituria. Ylikonstaapeli Jarkko Sarja kertoo, että kuljettaja oli pysäyttänyt koneen kiilojen avulla. Sarjan mukaan ei ole vielä tiedossa, joutuiko kuljettaja vaaraan pysäyttäessään konetta.

102 tonnia painavan ja noin 38 metriä pitkän työkoneen valuminen kohti lähtevää junaa aiheutti vakavan onnettomuuden vaaran.

Valumaan lähtenyt ratatyökone oli pysäköity junaraiteiden väliselle vaihdekujalle noin 150 metriä Ylivieskan veturitalleilta etelään. Kone oli pysäköity paikalleen keskiviikkona aamuyöllä kolmen aikaan ratatöiden päätyttyä.

Ylivieskan poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan havaintonsa Ylivieskan poliisiaseman päivystyksen numeroon 0295 416 409. Poliisi on erityisen kiinnostunut henkilöhavainnoista ratatyökoneen luona tai sen lähettyvillä.

Muokattu 15:57: Lisätty poliisin kommentit.

MAINOS

Kommentoi

Onko kone huollettu oiken ja huolellisesti vai onko ollut ammaytitaidon puute eikä manageri ole ollut ammattiyaitoinen yarkastaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekijä on varmasti helppo löytää kun tuollainen tyhmyys säteilee kauas .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin epäuskottavalta tuntuu, että jollain ulkopuolisella olisi mahdollisuus, halua ja ennenkaikkea osaamista saada tuollainen työkonekokoanisuus liikkeelle eli eiköhän kyse ole kuitenkin raidetyöntekijöiden huolimattomuudesta tai virheestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoituksesi pitäisi poistaa kokonaan, koska et osaa noudattaa selkeitä kommentoinnin sääntöjä. Ei tänne sentään mitä tahansa voi kirjoittaa: "Hylkäämme kirjoitukset, joissa syyllistetään esimerkiksi liikenneonnettomuuden osapuolia ennen kuin viranomaiset ovat ehtineet edes tutkia asiaa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö työkoneen ovet olleet lukossa ? Ettei vaan unohtunut käsijarrun kytkeminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

meinaatko että ilman käsijarrua kone pysyi nelisen tuntia paikallaan ja sitten tuli tuulenpuuska joka vei koneen raiteita pitkin kohti asemaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautatiekalusto pysyy paineilmatoimisella käyttöjarrullaan tovin paikallaan käytön jälkeen. Mutta kun säiliöt yleensä pikkuhiljaa tyhjenevät, vaaditaan mekaanista käsijarrua, jottei kalusto karkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno teoria, mutta noissa paineilmalla nimenomaan avataan se jarru, ei kiristetä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ns. lypsämällä ne jarrut avautuu, eli kun loputkin ilmat tulee pois. Vr saisi huolehtia paremmin asioista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin justiinsa. Jatkuvasti, joka toinen päivä irrotellaan käsijarruja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella vaarallista leikkiä!Asiattomia komentteja!Toivottavasti tekijät saadaan edesvastuuseen.Onhan valvontakamerat,?Joskus odotellut Ylivieskassa junaa,ei kiva paikka .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image