Kotimaa

Mainos

Poliisi: Ryöstössä käytetyt autot mahdollisesti anastettuja – ryöstö jäi yritykseksi

Tutkinta siirtyi heti KRP:lle, koska oli viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta. KUVA: Jori Liimatainen
Kotimaa 25.2.2016 14:18 | Päivitetty 25.2.2016 15:42
Aki Laurokari, STT

Salossa tapahtuneen arvokuljetusauton ryöstön yhteydessä arvokuljetusautoa kohti ammuttiin, kertoo poliisi tiedotustilaisuudessa. Auton kuljettaja voi poliisin mukaan hyvin. Hän ei loukkaantunut tilanteessa.

Siitä ei ole tietoa, millaista asetta käytettiin. Aiemmin on puhuttu konetuliaseista, mutta varmistusta ei ole. Tapahtumapaikalta löytyi patruunoiden hylsyjä, mutta ne ovat tyyppiä jotka sopivat moniin erilaisiin aseisiin. 

Poliisin mukaan ryöstö jäi yritykseksi.

Salon Suomusjärvellä tapahtui tänään aamulla arvokuljetusauton ryöstöyritys.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta kello 8.40. Arvokuljetusauto oli pysäytetty ja aseistetut ryöstäjät olivat pakottaneet auton kuljettajan ulos autosta.

Auton kuljettaja ei loukkaantunut iskussa. Hän oli autossa yksin, mikä on nykyisin voimassa olevien sääntöjen mukaista.

Silminnäkijä on poliisin mukaan kertonut, että jonkin aikaa ennen iskua tapahtumapaikalla oli nähty sinisiin haalareihin pukeutuneita miehiä ohjailemassa liikennettä.

Ryöstössä käytettiin useita ajoneuvoja

Ryöstäjät poistuivat paikalta kahdella pakettiautolla, jotka löytyivät pian hylättyinä lähellä tapahtumapaikkaa. Poliisilla ei ole tietoa, minne tekijät pakenivat.

Ryöstöyrityksessä käytetyt autot ovat poliisin mukaan ilmeisesti kaikki olleet varastettuja. Tekijöillä oli poliisin arvion mukaan käytössä yhteensä ehkä jopa seitsemän autoa. Yksi oli kuorma-auto, jolla moottoritie katkaistiin, toinen henkilöauto, joka sytytettiin tuleen ja kaksi pakettiautoa, joilla tekijät pakenivat paikalta. Poliisi arvioi, että he jatkoivat matkaa 2-3 henkilöautolla.

Tutkinta siirtyi heti KRP:lle

KRP kertoo, että tekijöistä ei ole tietoa eikä ole tietoa mihin tekijät ovat poistuneet. Tutkinta siirtyi heti KRP:lle, koska oli viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta. Poliisin mukaan ampuma-aseiden käyttö ja auton poltto viittasivat tähän. Yksi tekijöiden autoista tuikattiin tuleen moottoritiellä.

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, että pettikö poliisin tiedustelu.

– Kaikkea ei pystytä estämään, KRP:n rikosylikomisario Heikki Topi-Hulmi vastasi.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

autot ilmeisesti anastettuja ei pitäis olla vaikea selvittää kenen autoista on kyse nykyään poliisilaitoksia lakkautettu tuliko kyseiseen ryöstön yritykseen Poliisit jostain pohjoisesta lapista.???????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Turku ♡

Oli tiedotus tilaisuus, mutta en havainnut yhdenkään toimittajan kysyvän, miksi Marokkolainen on turvapaikka prosessissa... Lue lisää...
ihmettelevä?

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.8.

Naapurit

19.8.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image