Kotimaa

Poliisi pyytää selvitystä Wallinin asun­to­kau­pois­ta

Kotimaa 4.4.2012 16:25 | Päivitetty 4.4.2012 16:53
STT

Varsinais-Suomen poliisi pyytää Åbo Akademin säätiöltä selvitystä puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) kanssa tehdyistä asuntokaupoista.

"Esitutkintaa ei ole aloitettu, eikä välttämättä aloiteta ollenkaan. Sitä selvitetään, että mistä tässä tapauksessa oikein on kysymys", rikoskomisario Kirsi Alaspää kertoi STT:lle.

Selvityspyynnöstä kertoi ensimmäisenä MTV3.

Alaspää sanoo, että lähinnä toimittajien yhteydenotot johtivat siihen, että poliisi alkoi tarkastella tapausta.

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Wallin teki vuonna 2009 tuottoisat asuntokaupat Åbo Akademin säätiön kanssa. Wallin toimi tuolloin kulttuuriministerinä.

Wallin osti vuonna 2001 Turun keskustassa sijainneen asunnon Åbo Akademin säätiöltä 227  000 eurolla. Säätiö osti asunnon takaisin vuonna 2009 vajaalla 400  000 eurolla.

Ilta-Sanomien mukaan asunnon 75 prosentin hinnannousu on kaksinkertainen verrattuna asuntojen keskimääräiseen hintojen nousuun Turun keskustassa vuosina 2001–2009.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Jep. Wallin on pannut rahan poikimaan ja saanut poliisit kintereilleen. Nääs asuntokaupassa haiskahtaa ylihinta vuonna 2009 Åbo Akademin säätiön takaisin osto kaupassa. Wallin toimi tuolloin kulttuuriministerinä ja nyt puolustusministerinä. Osoitus vahvistuksesta maan tavalle, että ministerin on voitava osoittaa pystyvänsä hoitamaan omat tedut. Eräissä toisissa valtioissa, joissa on tullut esiin skandaaleja, ministerit ovat tehneet omat johtopäätöksensä. Ja toimet. Mutta Wallin nauttiikin
luottamusta, kuten äänestystuloksen muistamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillinen poliitikko.... ensin oma etu, sitten puoleen etu ja vielä riittää äänestäjien ja kansan etu. Olis kirveellä töitä niin kuin sanotaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä varsinainen säätäjä. Hänen omiin osto- ja myynti ja tilitietoihin kun pääsisi tutkijat käsiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syytteet valuu selästä niinku vesi hanhen päältä. Niin liukkaita nuo poliitikot on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kansan valitsema kansan edustajan pitäisi olla malli esimerkki kansalle,vastuuton ihminen tämä herra Walin,hänen kohdalla ei voi sanoa että rehellisyys maan perii ,luikuri mikä luikuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama ahneus näyttää rehottavan valtion yhtiöissä kun heitä valvovissa ministereissä ja viranomaisissa.
Kyllä tollainen toiminta rapauttaa poliittisen toiminnan ja uskottavuuden. Sitten nämä kehtaavat vaatia kansalta vaikka minkälaisia joustoja pelastaaksemme maamme. HÄVETKÄÄ poliitikot olette vaatimassa kansalta ja itse elättä kuin pellossa
jossa mitkään määräykset ei koske teitä. USKOMATONTA TOTTA ! ! ! !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin selkärangaton ilmestys, joka edustaa hallitusta nykyajan Suomessa. Eikä tässä vielä kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

missä wallin sielä onkelma on se helvetti näuitten säätiöitten ja hyväveli roistojen touhut jo niin härskiä että ei ees kehtaa hävetä nämä 3 ja 2 kavereineen ja sama meno jatkuu .miten sitä ees kehtaa tämmöset tyypit peiliin kahtoo.no onneks eivät saa mukaan enempää kuin taviksetkaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se onkaan politikoilla näin korkea moraali . Samalla lailla ne päättävät maan asioistakin , omaksi eduksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi oikein "pyytää" kun on herrat kyseessä ja päästää perään suustansa että ei me nyt sentään esitutkimaan ryhdytä mutta jos tavallinen kansalainen olisi tehnyt samanlaisen melkein 200 000 kuprun niin pidätettynä olisi ollut tuomion julistamiseen asti ettei vain olisi aikaa hävittää todistusaineistoa.Asunto myyty pois ja sama myyjä ostaa sen takaisin puolet kalliimmalla niin vielä kehdataan väittää normaaliksi toiminnaksi ja tämäkin Wallin teki kantaessaan ministerin salkkua että ei ole kyllä törkeämpää poliitikkoa aikoihin nähtykkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoastaan tutkkitaan, että miten saadaan Wallin näyttämään taas pyhäkououpojalta. Lopussa sanotaan, että t'stä otetaan opiksi, ja presidentti ja pääministerikin sanoo, että asia on käsitelty. Konnat saa jatkaa rellestämistään, ja köyhä kansanosa köyhtyy. Kuprujen määrä oikeistossa vaan lisääntyy, Natsismi kasvaa, mutta siitä syytetään persuja. Suomi on historiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yle:lle ministeri Wallinin mahdollinen poliisitutkinta ei näytä olevan edes uutinen. Mielenkiintoista, eikö totta? Muuten noiden säätiöiden touhuista löytynee paljonkin haisevaa, jos tonkimaan päästään. Veronkierto- lahjus- ja vaalirahoitustoimintaa esiintynee enemmänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin meni polvi, sitten tuli Olvi, josta meni korotettu alvi ja sitten tuli punertava kolvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmettelen vakavasti, että yhä uudelleen poliisin pitää puuttua ministeri- ym. maamme vaikutusvaltaisempien henkilöiden toimiin. Se ei voi olla enää ns. tietovajetta vaan täysin harkittua laitonta yhteiskunnallisen aseman hyväksikäyttöä. Sitä taustaa vasten on aivan selvää, että "sitä pienet perässä, mitä isommat edellä"! Kunnioitus rehellisyyteen menee ja valitettavasti on näköjään täysin totta, että Suomi on salaisesti lähes täysinkorupptoitunut maa. Ei niin, että sokeille myönnettäisiin avustuksia Kreikan malliin, vaan näkeville sitäkin enemmän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image