Kotimaa

Mainos

Pohjois-Suomeen tulossa ydinvoimala

Eduskunta hyväksyi äänestyksessään Fennovoiman ydinvoimaluvan äänin 121-71. KUVA: Kimmo MŠntylŠ
Kotimaa 1.7.2010 10:15 | Päivitetty 1.7.2010 13:23
STT, Kaleva
Suomeen rakennetaan lähivuosina kaksi uutta ydinvoimalaa. Eduskunta hyväksyi äänestyksessään lupien myöntämisen sekä Teollisuuden Voimalle että Fennovoimalle. Teollisuuden Voima (TVO) sai luvan äänin 120-72 ja Fennovoima äänin 121-71.

Fennovoima rakentaa uuden voimalan Pohjois-Suomeen, joko Pyhäjoelle tai Simoon. TVO 4. reaktorin Olkiluotoon.

Eduskunta on hyväksynyt äänin 159- 35 Posivan ydinjätteen loppusijoituslaitoksen rakentamisen laajempana. Olkiluotoon menee TVO:n ja Fortumin jäte. Fennovoiman ydinjätekysymys on auki, mutta hallitus on patistanut sitä neuvotteluihin asiasta Posivan kanssa.

Näin eduskunta äänesti ydinvoimasta.

Äänestys ydinvoiman lisärakentamisesta jouduttiin eduskunnassa hetkeksi keskeyttämään ydinvoimaa vastustaneen mielenilmauksen vuoksi.

Välikohtaus tapahtui heti ensimmäisen eli TVO:n äänestyksen jälkeen. Muutama ihminen heitti lehtereiltä paperisilppua alas edustajien niskaan ja ryhtyi laulamaan Maamme-laulua uusilla uraani-sanoilla.

Kaksi ihmistä poistettiin lehtereiltä. Puhemies Sauli Niinistö keskeytti äänestykset siksi aikaa kun eduskunnan vartijat poistivat heidät salista. Tämän jälkeen äänestykset jatkettiin loppuun saakka normaalisti.

Pekkarinen haluaa varmistaa suomalaisen työn uusilla työmailla

Elinkeinoministeri, uudet ydinvoimaluvat esitellyt Mauri Pekkarinen (kesk.) haluaa varmistaa, että uusien ydinvoimalatyömaiden kotimaisuusaste on aiempaa korkeampi.

Tästä syystä Pekkarinen aikoo elo-syyskuussa kutsua koolle keskusteluun nyt luvan saaneet yritykset, työnmarkkinajärjestöt, työsuojeluviranomaiset ja veroviranomaiset.

Hänestä kotimaisuusasteen varmistaminen on mahdollista myös EU:ssa, vapaan liikkuvuudenkin alueella. Ulkomaisten tänne tulolta ei kuitenkaan voida eikä pyritä sulkemaan ovia, Pekkarinen sanoi, mutta kyse on säädösten noudattamisesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi Arto Nyberg minkä teit

Mutta ei sanonut kertaakaan,että kun on taiteilija hän saa kouria. Antoi yleiseti ymmärtää,että taiteilijoiden kohdalla ... Lue lisää...
phv

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image