Kotimaa

Pienyrittäjät veisi työ­suh­de­tur­van työn­te­ki­jöil­tään

Kotimaa 23.9.2012 13:46 | Päivitetty 23.9.2012 17:02
STT,

Suomen Pienyrittäjät vaatii työsuhdeturvan poistamista pienyritysten työntekijöiltä. Yhdistyksen mielestä nykyinen malli estää työllistämistä.

Yhdistyksen mukaan tuhannet yrittäjät olisivat valmiita palkkaamaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria töihin, mutta eivät työsuhdeturvan pelottavien sanktioiden vuoksi uskalla.

Suomessa tarvitaan uutta ajattelua työpaikkojen luomiseksi irtisanomisten ja lomautusten kiihtyessä, Pienyrittäjät katsoo.

Pienyrittäjät viittaavat Britanniassa valmisteilla olevaan lakiin, jonka ansiosta pienyrittäjä voi joustavasti palkata ja erottaa työntekijänsä. Yhdistys haluaa myös Suomeen lain, joka mahdollistaa työsuhteen päättämisen heti ilman erokorvauksia.

SAK:n edunvalvontajohtaja Nikolas Elomaa tyrmää ehdotuksen. Hänen mielestään esitys ei ole tästä maailmasta.

- Jos Pienyrittäjät kuvittelevat tällä tavoin lisäävänsä hyvinvointia Suomessa ja tarjoavansa lisää töitä, niin tuskinpa tämä on lääke siihen, Elomaa sanoi STT:lle.

Myös Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus irtisanoutuu Suomen Pienyrittäjien ehdotuksesta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (113)

En ole ennen aavistanutkaan että olen pienyrittäjänä suomen suurimpia rikollisia.
Taustaa: Pien/ yksityisyrittäjänä 45 vuotta,opiskelua hetki Suomen ulkopuolella,en ole Pienyrittät ry:n jäsen,Tyhmyyttään antoivat Suomen Yrittäjät Ry kullitetun ansioristin.

Huomioni kiinnittyi ,kuinka paljon kateellisia on meitä yrittäjiä kohtaan jotka olemme työvuorossa 24/24 h / vrk. Tietenkin saamme yötyökorvauksen. Pff

Tämänpäivän ensimmäisen lämpimän hernekeiton syötyäni,kerron myös ammattitaitoni , (olemattoman), jatkamisesta nuoremmille.

Vuosien kuluessa on työtiloissani käynyt lähes 10 ammattikoululaista työharjoittelussa, 4H kurssilaiset ovat saaneet vapaasti käyttää laitteitani,koneitani ja opastustani.

Itse tekisin nopeammin jos ei tarvitsisi opiskelijaa työn ohessa opettaa,ja korjailla virhetöitä.

En ole milloinkaan VAATINUT!! korvausta mistään kuluistakaan .
Minulle on riittänyt että saan ammattitaitoani siirretyksi nuoremmalle väelle.

Otan vastaan mielipiteitä,mut lukekaa tarkasti kirjoitukseni ennenkuin vastaatte.

Kehittäviä kirjoituksia mieluusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei edes Suomen Yrittäjät lähde Suomen Pienyrittäjien linjoille asiassa. SuomenYrittäjät onkin sen verran kokeneempi yrittäjien etuj'ärjestö, että osaavat nähdä työntekijöiden hyvinvoinnin koituvan myös yritysten hyvinvoinniksi. Jos olisin päättäjä moisessa järjestössä, antaisi tuollaisia puhuvalle johtajalle kenkää. Ilman irtisanomisaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienyrittäjillä voi olla jatkossa pissi sukassa, kun kukaan ei halua pienyrittäjille töihin... sen verran tämä uutinen romahdutti sen porukan maineen. Pienyrittäjä onkin pahin orjuuttaja, niinkö?

Suomessa pitäisi lopettaa opiskelijoiden työharjoittelu kokonaan, koska ilmaiset harjoittelijat vievät tavalliset työpaikat. Siksi Suomessa on suuri työttömyysprosentti, kun työt teetetään opiskelijoilla ilmaiseksi. Hullu palkkaa maksaa, jos yhteiskunta tarjoaa ilmaisen työvoiman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokihan tällainen järjestely passaa, työnantaja voi helpommin potkasta pois, jos ei ole töitä. Toisaalta työntekijä näin heikolla turvalla kuuluisi saada noin 50% lisä palkaan, kun kerran pitää alkaa yrittämisen riskejä kantamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyajan meininki yrittämisesssä on se että pientkin työt ketjutettu pitkiksi koknaisuudeksi siten että yksi käärii villat ja toinen tulee laiitamaan pellin ympärille. Kolmas laittaa telineen paikalle ja neljäs tulee laittamaan koneen paikalle jolloin viides kytkee sen päälle. Asfaltointi urakassa ei voi tehdä siten että piha tehtaisiin konaisuudessaan itse vaan tehdään puolet jolloin toinen porukka tulee milloin lienee tekemään toisen puoliskon kun on se suunnittelija on piirtänyt viivan johonkin. Tämä kohottaa pysyviä kustannuksia ja kun materiaali kustannuksista ei voi tinkiä niin sitten pitää tinkiä jostian muualta. Ja johtajien palkoista tämä jousto lähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmassa on voimassa kilpailun periaate. Jos työnteko ei maistu, siirtyy työ sinne, missä on vielä haluja työntekoon. Monet ovat jo siirtäneet työn ulkomaille, mikä on suoraa seurausta työehdoista. Suomella ei ole näillä näkymin pienintä mahdollisuutte selvitä kansainvälisessä kilpailussa, koska työ on tehty täällä vastuuttomin työehtosopimuksin totaalisen kannattamattomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos peltipolliisin mielestä ehdotus on rakentava niin miten arvelet käy niille jo töissä oleville jotka luonnollisesti saa kenkää niiden ns. "syrjäytyneiden" vallatessa työpaikat minimi palkoilla, jos sitäkään? Onko se joustoa että ammattinsa osaavat tekijät laitetaan kortistoon niiden tilalle jotka työtä tekisivät tietysti matalammilla kustannuksilla ja jos työ ei vastaa työnantajan odotuksia, vaihdetaan tekijää. Ja vaikka vastaisikin niin vaihdetaan joka tapauksessa jossain vaiheessa kun syrjäytynyt muuttuu ei-syrjäytyneeksi ja hänen palkkatasonsa kasvaa vuosien saatossa.
Onpas niin järjetön ajatus ettei tuollaista voi päästää suustaan kuin insinööri joka ei oikeasti ole koskaan onnistunut tekemään oikeita töitä eli siis insinööri yleensä nykyään.
Oikeasti tuossa ehdotuksessa on vain kustannukset taustalla eikä sillä ole mitään tekemistä syrjäytymisen estämisen kanssa. Vain lisää rahaa niille jotka sitä ennestään jo kasilla kantaa.
Syrjäytyminen on niitä tämän päivän muotisanoja joita työnantajat käyttävät lihottaaksensa omia vatsojaan välittämättä asioiden seurauksista. Pääasia että raha liikkuu ja ennenkaikkea johtajien taskuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjästä on paha nyhjästä. Noilla asenteilla ei ole ihme, että työt loppuvat lyhyeen täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentava ehdotus pienyrittäjiltä. Näin saataisiin kortistosta pois valtavasti väkeä töihin sen sijaan että joutilaina makoilevat kotona. Joustoa ja vauhtia tulisi koko maan elinkeinoelämään runsaasti. Kaikki me hyötyisimme tästä, myös jo työssa olevat, koska veroprosenttia voitaisiin pienentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä miten tämä eroaa nykyisestä villistä lännestä (pienyrityksissä). Aika helposti nytkin saa/annetaan potkut. Toki onhan se kuukauden irtisanomisaika, mutta onko sekin muka liikaa? Nytkin eroa on kuntatyönantajaan kuin yöllä ja päivällä. Koskaan ei tiedä milloin on viimeinen työpäivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yrittäjät työntekijöineenhän veroissaan nuo kuntien suojatuopaikat maksaa. härskiä miten siellä ei tosiaan saa kenkää vaikka aihetta olis. julkinen sektori ei tuota. se vain kuluttaa. vaikka työntekijät tietenkin julkissektorillakin maksavat veroja niin heidän palkka tulee kertaalleen yritysten maksamista veroista. todella härskiä tulla vielä vertaamaan suojatyöpaikkoja yritysmaailman paikkoihin. kuntatyönantajalle kun tuleekin raha toisten selkänahasta. euroakaan ei tartte tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on niin, että pienyritäjiltä saadut verotulot on joko 0 € tai sitten hyvin pieniä. Heidän formojensa kaikki tuotto kyetään kirjanpidossa piilottamaan erilaisiin "mukakuluihin" ja osa myynnistä ohi kassan, jolloin harvoin kahden-kolmen työntekijän pikkufirma mitään veroja maksaa. Ainoa vero, jonka näistä firmoista sa yhteiskunta, o työntekijän tai niiden kahden työntekijän palkoista pidätetty vero. Tämän asian tutki erään kunnan kunnanjohtaja, kun taas kerran kunnalta jollekin pikkufirmalle olisi pitänyt kunnan tontti ja tilat löytyä. Pienen yritysten ja yrittäjien määrä oli ko. kunnassa melko suuri, mutta näiden firmojen verotuottojen osuus koko kunnan veroista muutama satatuhatta. KUnta kuitenkin yli 20 000 asukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Periaatteessa tämä ehdotettu käytäntö on jo voimassa , yrittäjiltä puuttu vain uskallusta ulkoistaa työntekijöitä vuokratyönantajille . Irtisanominen on äärimmäisen helppoa , pelkkä ilmoitus käyttäjäyritykseltä riittää , että työsi on nyt loppu .. Katsotaan sitten myöhemmin jatkuuko työ . Mutta asioilla on aina varjopuolensa , esimerkiksi epämääräisissä ja pätkätyössä työskentelevät eivät saa asuntolainaa . Ja muutenkin kuluttaminen on heikkoa . Koska rahat eivät riitä . Saatikka perheen perustamista epävarmalle pohjalle . Ihmettelen suunnattomasti tätä insinöörien ja toimistotyöntekijöiden suomea , missä perus työtä tekevät on unohdettu täysin . Tietty yleiseen ilmapiiriin Oulussakin kuuluu vielä 1930 luvun luokkajako . Ja täällä tuollaisen lain kannattajille löytyy niitä kuolaposkessa olevia ahneita porsaita .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava ehdotus. Hyvillä työntekijöillä on aina töitä ja niitä toisia kukaan halua enää pitää töissä, kun osoittavat oikean karvansa...hehee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nykymallilla ei ns. syrjäytymisvaarassa olevia voi palkata?.Mitä te "" Pienyrittäjät"" pelkäätte jos palkkaatte ja työntekijä ei olekkaan sovelias työpaikkaansa?. meitä Maatalouslomittajiakin haukutaan "pitsanvääntäjiksi/ pässeiksi" kun ei aina asiat mene kuin pitäisi,silti palkkaus on niin pieni ja vieläpä kilometrikorvauksiakin leikattiin,vaikka polttoaineiden,voiteluaineitten,auton-osien,ym.ym. kallistuvat kallistumistaan. Olen nimimerkin "KUKA" kanssa samaa mieltä asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä menoa Suomeen tulee kuin tuleekin sosialistinen vallankumous 95 vuotta historiallisesta aikataulustaan myöhässä mutta vuonna 2012 suomalaisten pienyrittäjien ja pörssiyhtiöiden riistäjien pyytämänä ellei jopa tilaamana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aion boikotoida kaikkia tähän liittoon kuuluvia pienyrityksiä tällaisen aivopierun takia, kunnes erottavat äänitorvensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukahan niitä pienyrittäjän palveluja ja tuotteita ostaa ,jos työntekijöiden elintaso/ostovoima ajetaan alas ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan kuka tahansa ryhtyä yrittäjäksi jo nyt. Tällä ehdotuksella tulee vaan lisää kilpailijoita jo ennestäänkin ultrakilpailluille pienyritysmarkkinoille. Sopimusoikeus ja siitä seuraavat vastuut on voimassa kaikissa oloissa, sopimusrikkomukset maksavat hirvittäviä summia rahaa. Parempi yrittäjän näkökulmasta jatkaa nykyisellä käytännöllä. Ei se hyvä kaikissa oloissa ole mutta oikeudenkäynnit ne vasta maksaa. Eikä saa oikeita töitä tehtyä nimeksikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (113)

Uutisvirta

66
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
55
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
36
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image