Kotimaa

Mainos

Pe­rus­suo­ma­lais­ten rivit rakoilevat hal­lin­ta­re­kis­te­ria­sias­sa

Kotimaa 3.5.2017 10:59 | Päivitetty 3.5.2017 17:42
STT

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen ilmoittaa vastustavansa jyrkästi hallituksen esitystä, joka koskee hallintarekisteriä.

Raatikaisen mukaan lakiesitys sotii hänen vuonna 1983 nuorena poliisina antamaansa virkavalaa vastaan. Raatikainen ei voi hyväksyä lakiehdotusta, jolla helpotetaan talousrikollisuutta ja veronkiertoa.

Raatikainen ihmettelee myös esityksen käsittelyaikataulua. Esitystä juntataan nopealla aikataululla vedoten selityksiin, jotka eivät hänen mielestään ole millään lailla uskottavia.

Raatikainen vaatii, että lakiesitys palautetaan lisävalmisteluun.

- Esitykseen tulee lisätä selkeä sijoittajiin kohdistuva hallintarekisteröinnin kielto myös sijoitettaessa ulkomailla liikkeeseen laskettuihin suomalaisyhtiöiden arvopapereihin, Raatikainen kirjoittaa tiedotteessaan.

Turunen: Perussuomalaiset vaativat tuntemattoman osingonsaajan lähdeveroksi 60 prosenttia

Perussuomalaiset vaativat, että tunnistamatta jääneiltä osingonsaajilta perittävän lähdeveron pitää olla 60 prosenttia, kertoo talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) tiedotteessaan.

Turusen mukaan julkisuudessa esiintynyt 30 prosenttia ei riitä, vaan veron pitää olla niin korkea, että se varmasti kannustaa toimittamaan henkilötiedot verohallinnolle.

Vaatimus liittyy kiisteltyyn hallintarekisteriesitykseen, joka on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Talousvaliokunnan sitä koskevaan mietintöön lisättiin lausuma, joka velvoitti valtiovarainministeriön valmistelemaan lakimuutoksen, joka turvaa verottajan tiedonsaannin hallintarekisteröidyistä osakkeista osinkoa saavista henkilöistä. Tarkoitus on, että jos osingon lopullista saajaa ei tunnisteta, osingosta peritään riittävän korkea lähdevero.

Turunen vaatii, että lähdeveron suuruudesta pitää sopia, ennen kuin lakipaketti hyväksytään eduskunnassa ensi viikolla.

- Kysymys on samasta veroprosentista, joka peritään työntekijältä ansiotöistä, jos henkilö ei toimita verokorttia, Turunen huomauttaa tiedotteessa.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

On se hyvä että muutamalla päättäjällä on suoraselkäisyyttä ja tuoda esille ne virheet jotka ko.esitys tuo tullessaan,verottajan ja poliisin tutkiat eivät sen jälkeen pääse tutkimaan eliitiin,rikkaiden ja päättäjien sijoituksia, varsinkin kun sote tuo tullessaan päättäjille niin kunnallis, alue ja valtion hallintoon jääviys esteellisyyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus on rikoksen tekiöiden toive hallitus.Tulee kunnon sote puhallus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti seuraavissa vaaleissa pitää vaihtaa puoluetta, kun Kokoomus ja Keskusta keskittyvät vain talousrikollisten edunvalvontaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Raatikainen, edes jollakin on selkärankaa vastustaa talousrikollisuuden ja veronkierron laillistamista. Onko tämä maa edes Suomi missä elämme nykyään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image