Kotimaa

Pe­rus­suo­ma­lai­set luopuisivat pak­ko­ruot­sis­ta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan ruotsista luopumalla kielivalinnat monipuolistuisivat.
Kotimaa 28.6.2012 16:51
STT

Perussuomalaiset tekisivät ruotsin kielestä valinnaisaineen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo, että samoilla linjoilla ovat myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK sekä Etelä- ja Itä-Suomen aluehallintovirastot.

– Ruotsista luopumalla kielivalinnat monipuolistuisivat.

Hallitus on esittänyt, että toisen kotimaisen kielen opiskelua tulisi aikaistaa vuodella.

Tällöin ruotsia alettaisiin opiskella alakoulussa yläkoulun sijaan. Ruohonen-Lernerin mielestä kielen aloittamisen aikaistamiselle ei kuitenkaan ole perusteita.

– Ruotsin opiskelun aikaistaminen voi aiheuttaa ongelmia erityisesti pienissä kunnissa, jos opettajat joutuvat ravaamaan ylä- ja alakoulujen välillä opettamassa, puheenjohtaja ennakoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Asiallinen ehdotus. Tällaisella linjalla perussuomalaiset voivat saada jytkyn takaisin -- mutta malttavatko tietyt henkilöt pysyä poissa kohulööpeistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä kerrankin oikeaa puhetta erittäin tärkeä asia kaikki pakottaminen pois seuraavissa vaaleissa ääni perussuomalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeisen kerran elämässäni tarvitsin ruotsin kieltä koulun viimeisissä ruotsinkokeissa keväällä 2000. Aktiivisen unohtamisen ansiosta minulla ei ole enää pienintäkään hajua ruotsin kieliopistosta tai sanastosta. Koulun ruotsintunnit olisi voitu käyttää mihin hyvänsä hyödyllisempään, sormivärimaalauksesta puukenkätanssiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomi halutaan pitää kaksikielisenä maana, on toiseksi kieleksi valittava englanti. Pääkielenä tietenkin suomi. Englannilla pärjää koko maailmassa, pakkoruotsilla ei missään, koska tarpeettomana se unohtuu pian ja Ruotsissakin puhutaan yleisesti englantia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä populisti ei tekisi? Eivätkö he keksi itse mitään järkevämpää? Jytky ollutta ja mennyttä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

milloinkahan se putini määrää että suomessa on opeteltava venäjää. tulevaisuutta silmälläpitäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

25 vuotta työelämässä ja monenlaisissa projekteissa mukana olleena ruotsinkielisillä alueilla Suomessa en ole kertaakaan tarvinnut ruotsia.Kyllä suomenruotsalaiset suomea puhuu kun on pakko.Ja jos ei onnistu niin osaavat auttavasti englantia.Osaan kyllä ruotsia mutta en alennu Suomessa sitä suomalaisille puhumaan.Maassa maan tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sellaista oppiainettahan kun pakkoruotsi ei ole, vaan suomenkieliset opiskelevat toisena kotimaisena kielenä ruotsia, ruotsinkieliset suomea. Jos nyt perussuomalaiset haluavat lopettaa ruotsin pakollisuuden, niin tarkoittaako tämä myös suomen muuttamista valinnaiseksi kieleksi ruotsinkielisillä?

Itse en kannata "pakkoruotsin" poistamista. Suomessa on kaksi virallista kieltä, ja kaikkien on syytä osata myös sitä toista. Jos halutaan mahdollisuus opiskella enemmän esimerkiksi valinnaisia kieliä, niin otetaan se tarvittava tuntimäärä sitten uskonnosta - sitä opetetaan heikoilla perusteilla yhtä paljon kuin vaikkapa historiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsinvallan ajasta on jo niin kauan, että on aika katkaista tämä napanuora. Oikea suunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko varmaan äänestää kunnallisvaaleissa Perussuomalaisia, kun on ainoa puolue joka vastustaa pakkoruotsia ja suuristapuolueista ainoana pitänyt vaalilupaukset. Kunnallisvaalit ei tähän asiaan vaikuta mutta, kun media tekee niitä kalluppeja joihin vaikuttaa kaikki vaalit ... jopa presidentin vaalit :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Samoin tulisi kieltää uskonnon tenttiminen, se tulisi olla vapaaehtoista. Kannatan elämänkatsomus aineen opettamista koulussa mutta tenttiminen tulisi jättää pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä ne pelkäävät, että kaikki ruotsinkielentaitoiset pakenevat Ruotsiin jos sota syttyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

62
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
56
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
39
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
32
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
27
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
24
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
22
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa länsituuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Koko maassa lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Lapin ja Uudenmaan maakuntia sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

-ei pääse pm:ksi moinen kieroilija, ajanut Suomen katastrofiin Soten, Aktiivimallien, työläisten työaikojen pidentämisel... Lue lisää...
ei jatkoon

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image