Kotimaa

Parlamentti ehdottaa Ville Itälää korkeaan EU-virkaan

Kotimaa 17.4.2018 11:11 | Päivitetty 17.4.2018 11:31
STT

Euroopan parlamentti esittää Ville Itälää (kok.) Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) pääjohtajaksi.

Talousarvion valvontavaliokunta valitsi Itälän ykkösvaihtoehdoksi neljän finalistin joukosta. Kaikkiaan hakijoita oli noin 80. Valiokunnan esitys tarkoittaa sitä, että Itälä on vahvoilla nousta vaikutusvaltaisen viraston johtoon.

Varma nimitys ei vielä ole, vaan parlamentti, komissio ja jäsenmaista koostuva neuvosto neuvottelevat valinnasta. Lopullisen päätöksen tekee neuvosto.

Valiokunnassa istuva Petri Sarvamaa (kok.) arvioi, että nimitys voisi olla selvä loppukeväästä. Itälän ansioluettelo erottui hänen mukaansa selvästi hakijoiden joukosta.

Parlamentin toisena vaihtoehtona on bulgarialainen Ivailo Kalfin.

Petostentorjuntavirasto tutkii EU:n talousarvioon kohdistuvia petoksia ja korruptiota sekä vakavia väärinkäytöksiä EU:n toimielimissä. Virasto toimii Euroopan komission alaisuudessa, mutta tutkimuksia tehdessään se on riippumaton.

Itälän kausi Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa päättyi vastikään.

MAINOS

Kommentoi

Miks aina korkeisiin eurooppalaisiin virkoihin esitetään noita kokkareita, eikä koskaan kunnon vassareita tahi edes sossuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä meillä on lähettää korkeisiin paikkoihin porukkaa.
Petokset onkin meillä ollut erityis osaamisen ala ja vielä nykyäänkin, mutta torjunnassa onkin sitä enemmän ollut epäonnistumisia.

Ville laittaa asiat kuntoon euroopan laajuisesti siinä ei ole
kahta sanaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä tuolla paljoa merkitystä ole, sillä globalismilla ei ole aitoa tulevaisuutta. EU:lla ei ole mahdollisuutta selvitä vuoteen 2025 eli Trumpin toisen kauden lopuun. Tuohon mennessä Trump on romuttanut kaikki globalistien viritykset alkaen IMF, YK ja EU sun muut megakeskuspankit.

Ja jotta tässä ei jo olisi tarpeeksi, niin Euroopan kansat eivät halua elää globalistien kontrollista ja heidän sääntöjensä keskellä. Me eurooppalaiset haluamme nyt jo viimein aidon vapauden ja sen myös saamme kun EU lopulta kaatuu. Siitä päivästä tulee koko Euroopan laajuinen yleinen juhlapäivä kun globalistit on lyöty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olen vetreä, nuorehko nainen. Ajattelen kokonaisvaltaisesti, en puoluepoliittisesti. Liikehdintä ei vaadi nytkään senaat... Lue lisää...
Ämpäreitä jonottavat...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image