Kotimaa

Mainos

Paras nuorten tekemä uusi Suomen it­se­näi­syys­ju­lis­tus löytyi Kuopiosta

Kotimaa 15.11.2017 1:32 | Päivitetty 15.11.2017 13:13
STT

Suomen parhaaksi uudeksi itsenäisyysjulistukseksi on valittu Kuopion Lyseon lukion neljän oppilaan Antti Rossisen, Rasmus Keinäsen, Olli Kaksosen ja Santeri Leinosen tekemä Suomalaiset!-teksti. Valtakunnallisen raadin mukaan positiivinen ja puhutteleva visio linjaa Suomen tulevia sataa vuotta kulttuurin, tasa-arvon, kielellisen moninaisuuden, kansainvälisen yhteistyön, tutkimuksen ja kestävän kehityksen maana.

Kunniamaininnan saivat Suomi-ryijy, Yhdessä -video sekä Onnellinen ja itsenäinen Suomi -animaatio. Suomi-ryijyn toteuttivat Keski-Pohjanmaalla sijaitsevan Lucina Hagmanin koulun oppilaat. Palkitsijoiden mukaan taidokkaasti tehty ja persoonallisesti toteutettu ryijy on valmistettu yhdessä eri luokkien ja ainekokonaisuuksien kesken hyödyntäen perinteisiä metodeja ja uutta teknologiaa.

Yhdessä -videon tekivät Porin lyseon lukion Kalle Seppälä ja Porin suomalaisen yhteislyseon lukion Enni Rajala. Vaikuttava video on tehty huolella, ja siinä on tunteisiin vetoava sanoma, jota tukevat visuaaliset elementit ja musiikki.

Onnellinen ja itsenäinen Suomi -animaation toteuttivat Satakunnassa sijaitsevan Kankaanpään yhteislyseon Karita Ristimäki, Inka Junnila ja Veikka Vuorinen. Animaation toteutustapa on mainio ja persoonallinen, ja sen sanoma on selkeä, raati kehuu.

Raadin puheenjohtajana on toiminut Jenni Haukio. Palkinnot jakoi eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.).

Tänään julkistetuilla palkinnoilla kunnioitettiin samalla päivää, jolloin tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun eduskunta julistautui Suomen korkeimman valtiovallan haltijaksi.

Itsenäisyysjulistus: http://www.100visio.fi/fi/visiot/suomalaiset

Yhdessä-video: http://100visio.fi/fi/visiot/100visio-yhdessa

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Todellakin pitäis tehdä itsenäisyys julistus uudelleen ja julistaa eduskunta Suomen korkeimmaksi valtiovallan haltijaksi, sitähän se ei enää ole.
Suomen ylin päätösvalta on annettu Eu:n komissiolle. Eduskunta on nyt elin joka panee täytäntöön komissiolta tulevat määräykset, jopa perustuslakia suurempi valta on Eu:lla
Huijaamalla valheellisilla lupauksilla suomalaiset saatiin luovuttamaan itsenäinen päätösvalta pois eduskunnalta ja näinollen Suomen kansalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.11.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image