Kotimaa

Paavo Väyrysen asemaan saattaa tulla linjaus keskustan puo­lue­hal­li­tuk­sel­ta

Kotimaa 8.2.2018 1:05 | Päivitetty 8.2.2018 1:08
STT

Keskustan puoluehallitus saattaa tänään ottaa kantaa siihen, miten se suhtautuu europarlamentaarikko Paavo Väyrysen asemaan keskustan puheenjohtajavaalissa.

Oman kansalaispuolueensa toissa vuonna perustanut Väyrynen ilmoitti viime viikolla, että pyrkii keskustan puheenjohtajaksi. Monet keskustan puoluehallituksen jäsenet ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, että toisen puolueen jäsen ei voi pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi.

Puoluehallitus keskustelee Väyrysen tilanteesta kokouksessaan, jonka on tarkoitus alkaa aamuyhdeksältä puoluetoimistolla Helsingissä.

- Toki muutakin asiaa on, mutta tämä (Väyrysen tilanne) on noussut puoluehallituksen jäsenten ja kentän keskuudessa esiin niin, että tästä asiasta on syytä keskustella, sanoi keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska STT:lle eilen.

Keskustan puheenjohtajalta, pääministeri Juha Sipilältä odotetaan kommentteja asiasta tänään. Eilen keskiviikkona Sipilä ei halunnut lausua asiasta.

MAINOS

Kommentoi

Kansalaispuolue ei ole parlamenttipuolue toistaiseksi, joten Paavo voi olla myös keskustapuolueen jäsen samanaikaisesti.
Naurettavaa, että untuvikko puoulueenjohtajat haluaisivat konkaripoliitikon syrjään. Täytyy olla tosi pyrkyri, kun pitää yllä moista keskustelua, että
kunniapuheenjohtajaa ei enää huolittaisi kun on kansalaispuolueen perustaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustapuolueen sääntöjen mukaan Keskustan jäsen ei voi olla toisen puolueen jäsen. Eli toisen puolueen jäsen ei voi olla Keskustan jäsen.
Näin ollen Paavo Väyrynen liittyessään Kansalaispuolueeseen erosi Keskustapuolueen jäsenyydestä.
Väyrynen tuntee hyvin tämän Keskustapuolueen sääntökohdan, mutta ei näytä ymmärtävän asiaa.
Väyrynen ei voi enää toimia Keskustapuolueen luottamus tehtävissä eronsa jälkeen. Keminmaan Keskustaseuran eli Väyrysen osaston kaikki päätökset ovat laittomia Väyrysen Kansalaispuolueen jäsenyydestä alkaen.
Keskustapuolueen kunniapuheenjohtajuuskin meni, koska toisen puolueen jäsen ei voi olla tässäkään virassa.
Väyrynen on menettänyt myös puheoikeutensa Keskustapuolueen kokouksissa, koska puheoikeus on vain Keskustapuolueen jäsenillä.
Tämä kaikki perustuu Keskustapuolueen Turun puoluekokouksessa hyväksyttyihin sääntöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo taitaa olla enemmän keskustalainen kuin keskustalaiset itse, se kai se puoluetta eniten hermostuttaakin. Mukavaa kun tässä kepulaisessa sumopainissa on edes yksi väriläiskä piristämässä tätä arkisen kikynharmaata todellisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ero on kepulaisella ja venäläisellä demokratialla?

Ei mitään.
Molemmissa vaalien voittaja on päätetty etukäteen ja epämieluisat kilpailijat poistetaan kisasta🤣🤣🤣

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan, että sipilä on antanut salaisen käskyn paavon sulkemiseksi pois.Se siittä demokraattisesta ja rehellisestä kilpailusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käskyllä,ei ole mitään merkitystä, koska samalla puolueesta lähtee 20-30 % Paavon mukaan. Rohkeus puuttua Paavon tekemisiin on nollassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö sivistyneen maan demokraattisessa järjestelmässä asioita pitäisi päättää vaaleilla, eikä sisäpiirissä tai lahkon kokouksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

293 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image