Kotimaa

Mainos

Pääministerin esikunta: Tavoitetta 72 prosentin työl­li­syy­sas­tees­ta ei ole siirretty

Kotimaa 31.12.2016 9:35 | Päivitetty 31.12.2016 13:26
STT

Pääministerin esikunnasta kiistetään STT:lle, että tavoitetta 72 prosentin työllisyysasteen saavuttamisesta olisi siirretty. Tavoitteena on yhä nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin vuoteen 2019 mennessä, esikunnasta kerrotaan. Sen sijaan edellytys on, että velkaantuminen pysähtyy vuoteen 2021 mennessä.

Iltalehden mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi lehden haastattelussa, että tavoitteena on saavuttaa 72 prosentin työllisyysaste vuonna 2021. Pääministerin esikunnan mukaan jutussa on väärinkäsitys.

Hallituksen tavoitteen toteutumista on laajasti epäilty. Esimerkiksi Suomen Pankin aiemmin tässä kuussa julkaiseman ennusteen mukaan työllisyysaste nousee vuoteen 2019 mennessä hieman yli 70 prosenttiin. Sipilän mukaan hallituksen ohjelma perustuikin ennustuksiin, jotka pohjautuivat 70 prosentin työllisyysasteisiin.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen ehti jo kysyä Twitterissä, onko hallitus todella yhdessä sopinut ja tiedottanut 72 prosentin työllisyystavoitteen aikajänteen lykkäämisestä.

- En selvästi ole ajan tasalla, Vartiainen tviittasi.

Sipilä toistaa Iltalehden haastattelussa kantansa, että ei usko lisäleikkauksia tarvittavan heti kuntavaalien jälkeen pidettävässä puolivälitarkastelussa. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on puhunut 1-2 miljardin euron lisäleikkauksista, elleivät talous ja työllisyys kohene selvästi.

- Valtiovarainministerin on tietysti toimensa puolesta maalailtava niitä harmaitakin pilviä, Sipilä sanoo Iltalehdelle.

Kokoomuksella ja keskustalla linjaero

Kokoomuksen ja keskustan välillä on nokiteltu toistuvasti talousennusteista ja leikkaustarpeesta. Myös tällä viikolla nimitetty elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoi nimityksensä jälkeen, että ei missään nimessä usko kahden miljardin euron leikkauslistaan. Lintilä myös arvioi, että Suomen talouskasvu nousee ensi vuonna korkeammaksi kuin valtiovarainministeriön ennakoima 0,9 prosenttia.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen vastasi torstaina Lintilän puheisiin tiedotteella, jossa varoitti liiasta optimismista suhteessa talousennusteisiin. Häkkäsen mukaan perusteita asiantuntijoiden ennusteista irtautumiselle ei ole.

- Rohkeutta uudistamiseen tarvitaan myös kevään puoliväliriihessä. Flirttailu sillä, että kaikki tarvittava olisi jo tehty, on siksi ongelmallista, Häkkänen sanoi.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Pitää nyt kuitenkin olla jonkinmoinen realiteettien taju.
72% ei toteudu, ei nyt, epäilen, ettei koskaan.
Se ei tietenkään ole hallituksen vika, ei kenenkään vika.
Aikoinaan Neuvostoliitossa vallitsi 100%:in työllisyys.
Joopa joo :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tämänhetkisen arvion mukaan työllisyys ei kuitenkaan ole kehittymässä Sipilän hallituksen ohjelman tavoitteen mukaisesti ilman lisätoimenpiteitä".
Kenen skenaario tämä mahtaa olla?
No Martti Hetemäkihän siinä antaa infoa työllisyyden kehittymisestä 11.8.2016 pitämässään tiedotustilaisuudessa vuoden 2017 talousarvioehdotuksen perusteella.
Toki pääministerillä on oikeus puhua omissa nimissään työllisyydestä ja työttömyydestä mitä haluaa.
Todellisen kuvan vuoden 2016 työllisyysasteesta ja talouskasvusta antaa Tilastokeskus seuraavan vuoden alkupuolella kun todelliset luvut ovat käytössä.
Sitä ennen kerrottu on toiveajattelua ilman mitään konkreettista totuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kannattaa olla optimisti, Hesekiel, sittenkin.
Jospa Soini tyytyisi vääjäämättömään, pitäisi puolueensa kasassa ja pysyisi hallituksessa.
Maailmalta on kantautunut hyviäkin uutisia, pitkästä aikaa. Syyria saattaa rauhoittua, Mr Putin järkiintyä, eikä Mr Trump osoittaitua tyhmäksi.
Toivoa on vielä, ystäväni.
Vielä kerran: Hyvää Uutta Vuotta :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työllisyysasteella hehkutetaan turhaan; se ei ole ainoa ratkaisu. Jos robotiikka kehittyy nopeasti, työpaikat vähenevät entisestään. Ratkaistavaksi jää tulonjakokysymys ja yhteiskunnan toimivuus sekä sitä kautta yhteiskuntarauha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet euroatlanttiset maat, myös Suomi, ovat todella hylänneet juurensa, mukaan lukien kristilliset arvot jotka luovat perustan länsimaiselle yhteiskunnalle. He kieltävät moraaliset periaatteet ja kaikki perinteiset identiteetit, kansalliset, kulttuurilliset, uskonnolliset ja jopa maalliset. He totettavat politiikkaa joka rinnastaa perheet samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin, Jumalan palvelusta kanssa saatanan palvonnan. On täysin varmaa, että tämä avaa suoran tien hajoamiseen ja alkukantaisuuteen, jolloin tuloksena on syvällinen väestöllinen muutos ja moraalinen kriisi, ja nämä kaikki yhdessä johtaa toivottoman Suomen ja koko Lännen lopulliseen tappioon.

Suomen poliittinen eliitti palvoo saatanaa ja monet hölmöt eivät kyseenalaista mitään vaan seuraavat sokeasti perässä. Monella meistä ei ole mitään toivoa pelastua, vaan moni joutuu kuoleman jälkeen oman mielensä mukaiseen helvetin yhteiskuntaan ja kadotukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka työllisyys olisi 100% : nen mutta kun ei palkkaa makseta riittävästi, ei kotimaan talous nouse.
Yrityksille kyllä syydetään verovapaita tukia mutta se ei kotimaan kulutusta lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan 72 asteen työllisyys. Eikö työttömien haastattelu johda tuon kummoisenpaan lopputulemaan. Mikä virka sillä on jos tavoite ei ole 100 prosenttia. Sipilä taisi nyt myöntää, että työttömien haastattelut on pelkkää simputusta ja nappikauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti saa hommaa tehdä jos tämän toteuttaa. Eräiden arvioiden mukaan erotus teknologian takia syntyvien työpaikkojen ja teknologian takia poistuvien työpaikkojen välillä on n. 20 000 henkeä / vuosi. Vuoteen 2021 mennessä siis n. 100 000 työtöntä lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavotteeseen päästään heti kun työttömille keksitään ilmaista puuhaa tai joku toinen nimitys kuten poliitiikassa aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö mistä ne työpaikat tulee vähenee vain jos ei sitten luo mitään paperin pyöritys hommaa tai "suojatyöpaikkoja" työaika 6 tuntiin niin voi syntyä lisää työpaikkoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkäaikaistyöttömät ovat sairasta kansaa, heillä on ongelmia terveyden ja talouksien kanssa, ei heistä ole töihin, jos ei ensin kokeile parantaa jollakin konstilla. On tullut paljon mielensairauksia, alkoholisoituneita, jotku ovat sairastuneet ihan ruumiin sairauksiin ahdinkonsa takia, kun työtä ei ollut silloin kun sitä on hakenut. Heitä ei oteta töihin ennenkuin joku parannuskeino keksitään ja hallitushan sanoo että tulee kalliiksi laittaa hoitoihin kaikki nämä sairastuneet. Yksi ihminen hoidossa maksaa useita kymmeniä tuhansia vuodessa, elikkä plus miinus nolla taas nämä suunnitelmat. Ei yksikään työnantaja ota sairasta töihin, jos ottaakin, kohta lentää kuin leppäkeppi. Ei hallituskaan ottaisi sairaita töihin omiin yrityksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olet lukenut liikaa lehtiä ja uskonut kaiken mitä kirjotietaan. Meissä pitkäaikaistyöttömissä on paljon ihan terveitä, työkykyisiä- ja haluisia sekä hyvin koulutettuja valmiina aloittamaan työt vaikka huomenna. Kun kuuntelet virkamiesten ja poliitikkojen höpinöitä, niin saat sellaisen kuvan kuin kaikki työttömät olisivat työkyvyttömiä mielenterveypotilaita. Se ei pidä paikkaansa. Kun yhtä työpaikkaa hakee neljä sataa hakijaa, niin 399 jää edelleen työttömäksi kun paikka on täytetty. Jokainen työtön ei voi perustaa yritystä vaikka Jari Lindström niin haluaisikin, jotta työttömyystilastot saataisiin siivottua siistimmiksi. Meillä olisi vain suuri määrä yhden hengen konsulttiyrityksiä, jotka ovat konkurssin partaalla. Meillä on vain kädetön ja osaamaton hallitus,joka ei osaa luoda maahan sellaisia olosuhteita, joissa yritykset investoisivat, ja palkkaisivat lisää henkilöstöä. 9 euron työharjoittelupaikkojen ja työttömien haastattelut ovat vain näennäisnäpräämistä, jota puuhastellaan kun muuta ei osata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska suomalaisten keski-ikä nousee koko ajan, niin tuohon lukemaan päästään luonnollisen poistuman kautta. Asiassa on se hyvä puoli, että nuoremmat pääsevät töihin, toivon mukaan😀... Ikääntyneet kyllä roikkuvat liian pitkään töissä, vaikka aikaisemman eläköitymisen mahdollisuuksia on olemassa. Onko kysymys jostain väärästä kunniantunnosta, vai odottaako kotona tyhjät seinät tai jo kuollut avioliitto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

surkeille varhaiseläkkeille kenenkään kannata jäädä!

Työssä pitää vain yrittää olla kunnes on virallinen eläkeikä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnistuu vain jos nykyiset työttömät kuolevat nälkään siihen mennessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo toivottu työllistämisaste saavutetaan vain, jos n. 10 prosenttia työttömistä on tempputyöllistettynä tai pakotettu osallistumaan joihinkin hallituksen keksimiin kokeiluihin. Uusia työpaikkoja hallitus ei ole kyennyt luomaan lainkaan huolimatta siitä, että yrittäjille on syydetty miljardeittain ilmaista rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ole ehkä kuullutkaan, että robotit, automatisaatio ja ulkomaat vievät suomalaisten työpaikkoja paljon nopeampaan tahtiin kuin poliitikot kuvittelevatkaan!

Tulevaisuudessa siis työttömiä on aina vain enemmän ellei väestö radikaalisti VÄHENE.

Muusta puhuminen on katteetonta unelmahöttöä, mihin uskominen ei ketään auta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lupaisipa ja toteuttaisi sellaisen palkkatason jolla kaikki työssäkäyvät voivat maksaa elämiksensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä Sipilällä kova usko .ei pitäisi vetää kansaa liian tiukalle .koska kasalla häviää ostovoima ja yritykset kärsii .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

37
Sote-yrityksiä peittää salamyhkäisyyden verho – asiantuntijoidenkin on vaikeaa ottaa niistä selkoa
32
Yli puolet vastustaa Ylen kyselyssä aktiivimallia – Perehtyminen mallin ehtoihin näyttäisi lisäävän vastustusta
29
Paluulento Las Palmasista Ouluun myöhästyi 55 tuntia – "valitettava ja poikkeuksellisen pitkä viivästys"
28
Karjasillan suojelukaava valmistunee parin vuoden kuluttua – alueelta puretaan yksi tai kaksi taloa vuodessa
25
Puheenaihe: Pitäisikö gallupit kieltää vaalien edellä?
22
Keskustan Kärnä kieltäisi pyydä ja päästä -kalastuksen: "Kalastuksen lähtökohtana tulisi olla ruoan hankkiminen"
17
Apu selkäkipuun voi löytyä ajatuksia ja tunteita työstämällä – "Ihminen pystyy hyvään elämään kivuista huolimatta"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

284 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

Minä en ole Paavolla sen enempiä vouhkannut ja aioinkin äänestää häntä kaikessa hiljaisuudessa, mutta kun otit asian/asi... Lue lisää...
vouhkaampa minäkin, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image