Kotimaa

Oulussa havitellaan vuoden 2025 asun­to­mes­su­ja, alue tulisi Hartaanselän rantaan

Kaupunginvarikko muuttaa lähivuosina. KUVA: Oulun kaupunki
Kotimaa 18.2.2017 9:30
Liisa Laine

Oulun vanha kaupunginvarikko Tuirassa tyhjenee ensi vuoden aikana. Mitä tehdään hienolla paikalla sen jälkeen?

Oulussa on virinnyt idea järjestää siellä ja vastapäisellä rannalla Vaakunakylässä vuoden 2025 asuntomessut.

Yleiskaavassa Hartaanselän molemmin puolin on merkitty kerrostaloja. Hietasaaren puolella on tällä hetkellä pieni Vaakunakylän venesatama.

Hietasaaressa vanhan Vaakunakylän alueella ei ole rakennuksia. KUVA: Oulun kaupunki

Mitään poliittisia päätöksiä messujen hakemisesta ei vielä ole, mutta Suomen asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaalalta on jo varmistettu, ettei esteitä hakemiselle ole, eikä kyseisiä asuntomessuja ole vielä kenellekään luvattu.

Maaliskuun alkupuolella asiasta käydään tarkemmat neuvottelut ja sen jälkeen ratkaisu hakemisesta menee poliitikkojen päätettäväksi.

Asuntomessujen hakeminen olisi osa Oulun vetovoimainen pohjoinen kaupunki -hankkeita.

Jo tänä vuonna olisi tarkoitus saada vireille esimerkiksi sekä Raatin kaupungin puoleisen rannan asuntorakentaminen ja viereisen Linnansaaren Löylymaailma. Kuusisaaren kunnostus valmistuu jo tänä vuonna.

– Kaikkien näiden hankkeiden luonteva jatko olisi kaupunginvarikon ja Vaakunakylän rakentaminen, toteaa yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki.

Hartaanselän maisemassa on jo uusia kerrostaloja. KUVA: Oulun kaupunki
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (94)

hieno homma ja rannan venepaikat tulisi valjastaa asukkaiden käyttöön ensisijaisesti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korkeaa rakentamista pitäisi saada nimenomaan keskusta-alueelle. Nyt korkeita kerrostaloja rakennetaan vähän liian kauaksi keskustasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en kannata korkeaa rakentamista keskustaan ollenkaan. Kauniit vanhat rakennukset (joita toki on aika vähän enää jäljellä) jäävät rumien lasikuutioiden varjoon ja kontrasti on liian suuri. Esim Valkean katolla oleva asuinlaatikko ei sovi kaupungin maisemaan sitten yhtään. Vanha Paloasema, joka on hieno rakennus, näyttää ihan nukkekodilta sen vieressä. Uutta saa kyllä rakentaa, kuten Pallaksen korttelin talo, kunhan ei liian korkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse katsoa kuin viereen Toppilansalmeen, jossa onnistuneesti toteutetaan tiivistäkin tiiviimpää kaupunkirakentamista vieri viereen rakennettuine kerrostaloineen. Niissä varmaan asuu oikein onnellisia asukkaita. Joku täällä ketjussa puolusti tätä rakennustapaa toivoen sen edistävän toimivan joukkoliikenteen saamista Ouluun. Toimiva joukkoliikenne EI edellytä rumaa ja toimimatonta suunnittelua & rakentamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toppilansalmen asukkaat ovat useimmiten päättäneet itse mihin muuttavat ja paljonko maksavat. En alkaisi kyseenalaistamaan heidän valintojaan ja onnellisuuttaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että, Vetovoimainen pohjoinen kaupunki -hanke on keksitty nyt sitten. Eikö näiden vetovoima-tekijöiden kannssa olla painittu jo 90-luvulta saakka, ja siinä ei olla oikein onnistuttu? Olisiko aika jo antaa olla ja mennä ihan omalla painollaan eteen- tai taaksepäin. Se olisi jotenkin luontevampaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että asuntomessut kivenheiton päähän edellisistä? Jos vaikka tehtäisiin jotakin virkistävämpää, kun on ranta noin lähellä, eikä ammuttaisi täyteen toinen toistaan hengettömämpiä tönöjä, joihin kenelläkään meistä ei koskaan ole mitään saumaa muuttaa asumaan. Kaupunki kaupunkilaisille... niin, ja jos tuosta kissankuselta löyhkäävästä alikulusta saataisiin edes vähän mukavampi kulkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teklin koneet ja kunnossapito teltaan? Hyvä
Matinheikki. Vai meinaatko ulkoistaa nämäkin vähäiset auraukset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin täyteen vaan rannat mielellään yli 16 kerroksisia asuinrakennuksia niin ei
pääse aurinko liikaa häikäisemään ihmisiä lenkkeillessään rannoilla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kävisit hölkällä niin huomaisit ettei se aurinko pohjoisesta paljon paistele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusisaaren kolme 50-kerroksista taloa
ja raatin kenttä joutaa myös rakentamiseen.
torilta rantakadun viereiset ravintolat purkuun ja korkea kerrostalo tilalle
80 kerrosta olis sopiva

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Oulussa kaikki vanhat rakennukset pitää purkaa ja rakentaa mahdottoman hintaista kerrostaloja? Tuo varikkorakennus on muodoltaan niin hieno, että rakennus pitäisi ehdottomasti säilyttää! Kunnostetaan rakennus ja tehdään siitä Kulttuurivarikko, nykyaikainen taidemuseo, sisäpihan puoleinen seinä voisi olla yhtä isoa ikkunaa, mistä näkymät suistoon! Kahvilaa ja ravintolaa! Kesällä hieno sisäpiha jossa voisi olla vaihtuvia veistosnäyttelyitä ja terassiravintola! Paikka olisi kaikkien olohuone! Miksi ei vaikkapa nykyinen taidemuseo voisi muuttaa tuonne, kun nykyistä uhkaa grynderit...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et oo ihan tosissasi. Ei millään tavalla taloudellisesti toteutettavissa oleva idea. Vanhan korjauksen tai muuttamisen todellisuudesta antaa hyvän kuvan meneillään oleva stadionremontti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (94)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image