Kotimaa

Oulun lentoasemalle suunnitellaan len­to­kent­tä­ho­tel­lia, rakennustyöt alkavat ehkä tänä vuonna

Lentokenttähotelli - milloin tulee vai tuleeko? hotellin paikka Oulunsalossa KUVA: Peura Pekka
Kotimaa 3.1.2017 7:31
Panu Sivula

Lentomatkustajille tarjotaan hotellimajoitusta kävelymatkan päässä Oulun lentoaseman terminaalista, jos lentokenttähotelli valmistuu suunnitellusti.

Lentokenttähotelliin tulee 170 huonetta. Tavoitteena on yli 65 prosentin käyttöaste. Kyseessä on useiden miljoonien eurojen investointi. Neuvottelut hotellioperaattoreiden kanssa ovat vielä kesken, mutta ne saadaan näillä näkymin päätökseen alkutalven aikana.

– Paletti on kasassa, mutta rahoitus vielä hieman auki. Teemme päätökset tammikuun aikana, Kiinteistö Oy Oulun Lentoaseman Hotellin toimitusjohtaja Mikko Junttila sanoo.

Hotelli sijoittuu Finavian tontille Lentokentäntien varteen, noin 300 metrin päähän lentoasemasta. Hotellin asiakkaat pääsevät kulkemaan katettua kävelytietä terminaaliin.

Lentokenttähotellin rakennustöiden on määrä alkaa syksyllä 2017 ja hotellin arvioidaan valmistuvan vuonna 2018.

Liikematkustajien ohella hotellin keskeinen kohderyhmä ovat eri puolilta pohjoista Suomea Oulun kautta lomalennoille lähtevät matkustajat.

Kaleva kertoi lentokenttähotellihankkeesta ensimmäisen kerran marraskuussa 2015.

Lue lisää 03.01.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Ehkä palvelee tiettyjä käyttäjäryhmiä ja on realistinen idea, mutta ensin olisi saatava lentoaseman asiat kuntoon ja pikaisesti. Vierestä seurannut. Johtotaso vaihtoon ja pikaisesti. Finnaviako taas hyötynee myös tästä hotellihankkeesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en tarvitse hotellia lentoaseman läheisyyteen, niin ei sitä tarvitse silloin kukaan muukaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän joku piipertäjä valituksellaan viivytä tätäkin hanketta, joku jota asia ei millään tavalla koske. Itselle hotelli lentoaseman lähellä olisi enemmän kuin tervetullut, mutta epäilen että ammattivalittajien syystä hanke siirtyy vuosilla eteenpäin. Heille tiedoksi, että valituksistanne huolimatta hotelli rakennetaan, niinkuin on rakennettu kaikki muukin, mitä olette vastustaneet ja valittaneet. Viivyttää voitte, mutta ette estää. Ydinvoimaloitakin rakennetaan täyttä häkää, samoin muita laitoksia. Matkakeskuskin tulee Ouluun, tuli Valkeakin.
Kertokaa edes yksi hanke, jonka olette valituksillanne saaneet kaadettua? Aivan, niitä ei ole

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei tarvita taaskaan. Ei tule Oulun kautta matkustavat ihailemaan Oulun eläväistä keskustaa, toripoliisia ja tiernapoikia. Valkeakin jää kokematta,hui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin nii ,mutta kun olen käväissyt tuolla kylillä ,ja joutunut vuoden tuossa Lontoon kyljessä asumaankin ,niin hyvin monessa kylässä ,jossa on lento-asema ,niin siihen viereen on laitettu myös hotelli , asetelma ei ole mitenkään vieras ,eikä sitä tarvitse pelätä . Esim. Heathrow`n ja O`haren lento-asemien lähellä saattaa olla yötä , ed. mainituissa paikoissa on hotellit joissa on pedatut sängyt , verhot ikkunoissa,vesijohto ,jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on matkakeskus, Oulunsalossa lentokenttähotelli. Eivät toteudu ihan pian ja on todennäköisempää, että tontille rakennetaan korkeita asuintorneja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

keskustan hotellit kärsii kun rahakkaat Nokian busines matkailijat yöpyy satavarmasti lentokenttähotellissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan hotelleissa on tällä hetkellä valtakunnan 2. korkein käyttöaste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mistähän olet tuon idean repinyt, minusta nämä tyypit käy päivä reissuilla oulussa.
Tämähän vie rahaa paremminkin takseilta, ainakin itsellä jos on aikainen aamu lähtö tai myöhäinen iltatulo niin hyppäisin onnikkaan ja yöpyisi tuolla ja sitten freesinä jatkaisi matkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin sen olevan jo valmis, kun siitä on monet kerrat luettu. Tämä on hyvä idea, miksi pitäisi lähteä yön selkään Oulun keskustaan, kun ei välttämättä ole edes asiaa sinne. Tuo yhdistäminen terminaalin on myös plussaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen kannattavuutta. Riittääkö todellakin yli 2 tunnin päästä Oulusta tulijoita yöpymään lentokentällä? Varsinkin kun samalla saisi tutustua Ouluun, käydä syömässä, vaikkapa teatterissa tai elokuvissa. Sehän ei Oulunsalosta oikein kätevästi onnistu. Jos asuisin jossain Pudiksella, yöpyisin varmasti Oulussa ja nauttisin matkalla etelään siitä mitä täällä on tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kentällä miljoona matkustajaa vuodessa löytyy yöpyjiä.sit voidaan lisätä suoria lentoja voi kauempaa tulevat tulla illalla jo hotelliin jos aikainen aamu lento.hieno homma

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sen tarvitsekkaan kannattaa, siinä on Finnavia koplinki, joten pistyssäpysyminen on taattu. Päällikötasolla taas uusi "projekti" kuten Airpro aikoinaan, hierotaan kilpailijat pois ja toimitaan monopolina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka sinne korpeen yöpymään kun ei mitään palveluja ole. Kyllä ihmiset haluaa kaupungin keskustaan yöksi voi ilta kävelyllä käydä shoppailemassa ym. Onhan siinä vihiluodossa hotelli ei taida montaa matkustajaa jäädä yöksi jos ei mene ole ainoastaan lähellä oleviin yhtiöihin. Taksilla pitää kuitenkin aamulla lähteä kaupunkiin samahan se on jatkaa suoraan koneesta illalla. Turha investointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työkseni paljon matkustavana kaipaan hotellilta hyvää sänkyä ja päivällisen. Nopea nettiyhteys on myös must.
Missähän ammatissa nykyään ehtii työmatkoilla tutustumaan kaupungin kulttuurinähtävyyksiin tai shoppailemaan? Ei ainakaan yksityispuolella. Hotellilla ollaan tyypillisesti klo 19 jälkeen, lyhyt päivällinen, hetki huoneessa töitä ja nukkumaan. Hotellin ollessa lähellä kenttää saa aamulla nukkua ennen koneen lähtöä vajaan tunnin pidempään. Se on arvokas tunti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis tullaan lentoasemalta, mennään hotelliin, aamulla hotellilta lentosemalle? Mikäköhän järki sellaisessa työssä on???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hotellit on yöpymistä varten niitä keskustan juottoloita kukaan jaksa kierrellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ,palvelut puuttuu nyt myös keskustasta ,kun se Rotuaarin kioski meni kiinni. Harmi. :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image