Kotimaa

Oulun käräjäoikeus: Kaksikko syyllistyi ve­si­ki­du­tuk­seen, tuomittiin useaksi vuodeksi vankeuteen

Kotimaa 7.3.2018 15:08
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on tuominnut kaksi vuonna 1981 syntynyttä miestä vankeustuomioihin muun muassa törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Oikeuden mukaan kaksikko syyllistyi esimerkiksi vesikidutukseen, kun he yrittivät saada miestä kertomaan vaimonsa maksukortin tunnusluvun. Väkivallanteot tapahtuivat uhrin asunnossa marraskuussa 2017.

Tapahtuvat saivat alkunsa eri asunnossa, jossa uhri oli nukahtanut sohvalle. Siellä miehet olivat varastaneet uhrin lompakon, jossa oli ollut muun muassa hänen sekä hänen vaimonsa pankkikortit.

Myöhemmin miehet olivat mennyt uhrin kotiin, käyneet häneen käsiksi ja vieneet hänet pankkiautomaatille. Uhri oli pakotettu nostamaan omalta tililtään pieni summa rahaa miehille. Ryöstäjät olivat vaatineet uhria nostamaan rahaa myös vaimonsa tililtä, mutta mies ei ollut muistanut tunnuslukua.

Pankkiautomaatilla käynnin jälkeen miehet olivat palanneet uhrin asunnolle, jossa miestä oli muun muassa vesikidutettu. Lisäksi miestä oli lyöty useita kertoja päähän ja hänen polveensa oli tehty haava teräaseella. Lisäksi miehen sormien väliin oli lyöty puukolla. Miestä oli pidetty asunnossaan noin kaksi tuntia.

Toinen miehistä tuomittiin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomioon ja toinen kolmen vuoden ja kolmen kuukauden tuomioon. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan uhrille 5700 euroa korvauksia kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Samassa yhteydessä kaksikolle langetettiin tuomiot varkaudesta ja ryöstön yrityksestä. Näiden taustalla oli se, että miehet olivat varastaneet uhrin lompakon sekä yrittäneet varastaa rahaa myös naisen tililtä. Toinen mies tuomittiin lisäksi toisen vahingoittumiseen soveltuvan aineen tai esineen hallussapidosta.

MAINOS

Kommentoi

Vaikuttaa kerrankin oikeansuuntaiselta seuraamukselta - näistä törkeistä rikoksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ehdollista vankeutta? Jäi epäselväksi. Toivottavasti ehdotonta, joka sekin on istuttava vain puoliksi. Sinänsä oikeansuuntainen seuraamus, kuten sanoit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:36
CNN: Vaarallisten siirtolaisnuorten pidätyskeskuksia syytetään epäinhimillisistä oloista USA:ssa
7:00
Kesä on hyvässä ja pahassa uusintojen aikaa – Ola, Topi ja Tapsa 300 vuotta -konsertti kallistuu paremmalle puolelle
7:00
Hitchcock on elokuva, jonka nimen pitäisi olla Alma – ohjaajamestari kuvaa Psykoa, mutta keskiössä on suhde vaimoon
7:00
Näin sujuu Mirja Vehkaperän perheen muutto Brysseliin – "Viimein äiti ehtii töistä illaksi kotiin" Tilaajille
7:00
Tavoitteena 17 metrin rutiinisuoritus – kolmiloikkaaja Simo Lipsanen kuuluu Suomen harvoihin mitalitoivoihin yleisurheilun EM-kisoissa elokuussa
7:00
Kultarannan keskustelut – yteisten asioiden hoitajat ovat hyviä keskustelijoita silloin, kun asiat ovat tarpeeksi suuria Lukijalta
6:30
Kokoomusnuorten vetäjä ottaisi vihreät hallitukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

264 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image