Kotimaa

Mainos

Oulun käräjäoikeus: Kaksikko syyllistyi ve­si­ki­du­tuk­seen, tuomittiin useaksi vuodeksi vankeuteen

Kotimaa 7.3.2018 15:08
Kaleva

Oulun käräjäoikeus on tuominnut kaksi vuonna 1981 syntynyttä miestä vankeustuomioihin muun muassa törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Oikeuden mukaan kaksikko syyllistyi esimerkiksi vesikidutukseen, kun he yrittivät saada miestä kertomaan vaimonsa maksukortin tunnusluvun. Väkivallanteot tapahtuivat uhrin asunnossa marraskuussa 2017.

Tapahtuvat saivat alkunsa eri asunnossa, jossa uhri oli nukahtanut sohvalle. Siellä miehet olivat varastaneet uhrin lompakon, jossa oli ollut muun muassa hänen sekä hänen vaimonsa pankkikortit.

Myöhemmin miehet olivat mennyt uhrin kotiin, käyneet häneen käsiksi ja vieneet hänet pankkiautomaatille. Uhri oli pakotettu nostamaan omalta tililtään pieni summa rahaa miehille. Ryöstäjät olivat vaatineet uhria nostamaan rahaa myös vaimonsa tililtä, mutta mies ei ollut muistanut tunnuslukua.

Pankkiautomaatilla käynnin jälkeen miehet olivat palanneet uhrin asunnolle, jossa miestä oli muun muassa vesikidutettu. Lisäksi miestä oli lyöty useita kertoja päähän ja hänen polveensa oli tehty haava teräaseella. Lisäksi miehen sormien väliin oli lyöty puukolla. Miestä oli pidetty asunnossaan noin kaksi tuntia.

Toinen miehistä tuomittiin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomioon ja toinen kolmen vuoden ja kolmen kuukauden tuomioon. Lisäksi heidät määrättiin maksamaan uhrille 5700 euroa korvauksia kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Samassa yhteydessä kaksikolle langetettiin tuomiot varkaudesta ja ryöstön yrityksestä. Näiden taustalla oli se, että miehet olivat varastaneet uhrin lompakon sekä yrittäneet varastaa rahaa myös naisen tililtä. Toinen mies tuomittiin lisäksi toisen vahingoittumiseen soveltuvan aineen tai esineen hallussapidosta.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Vaikuttaa kerrankin oikeansuuntaiselta seuraamukselta - näistä törkeistä rikoksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ehdollista vankeutta? Jäi epäselväksi. Toivottavasti ehdotonta, joka sekin on istuttava vain puoliksi. Sinänsä oikeansuuntainen seuraamus, kuten sanoit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kansanedustajien eläkkeet

Sijoitusvoittoja käytetään tällä hetkellä n.1 miljardi vuodessa eläkkeiden maksuun, Silti eläkekassa lihoi vuonna 2017 1... Lue lisää...
Matemaatikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image