Kotimaa

Operaattori tyrmää journalismin rahoittamisen

Kotimaa 11.5.2013 3:00 | Päivitetty 11.5.2013 17:54
STT

TeliaSoneralla tyrmätään ajatus, että internetin palveluntarjoajat voisivat tulevaisuudessa osallistua journalismin rahoittamiseen. Viestinnän professori Hannu Nieminen nosti STT:n haastattelussa esille ajatuksen, voisivatko ilmaista sisältöä levittävät operaattorit osallistua journalismin tukemiseen.

TeliaSonera Finlandin viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tatu Tuominen vertaa ajatusta operaattoreista journalismin rahoittajana siihen, että tienrakentajan pitäisi maksaa autoilijoille siitä, että he käyttävät tietä.

Elisalta halutaan muistuttaa, että operaattoreilla on jo nyt kalliiksi tuleva yleispalveluvelvoite, eikä siksi journalismin tukeminen tunnu mielekkäältä. DNA:lta asiaa ei haluttu kommentoida.

Professori Hannu Niemisen mielestä maksua voitaisiin perustella sillä, että operaattorit mahdollistavat uutisten lukemisen ilmaiseksi.

- Kun teleyritysten liikevaihto oli vuonna 2011 viisi miljardia, voitaisiin ajatella, että prosentti siitä journalismin toteutumiseen. Se olisi noin 50 miljoonaa euroa, Nieminen ehdottaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

No arvatkaapas kuka tuonkin sitten käytännössä maksaisi? Verkon käyttäjät tietenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä yllätys, muiden työllä elävä operaattori ei ole kiinnostunut maksamaan provisiota. Operaattoreiden pitäisi maksaa siitä, että saavat välittää sisltöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just joo ... journalistit kärkkyvät samaa syöttöporsaan asemaa mikä taiteilijoilla jo on. Teet omaa diipadaa ilman mitään tulosvastuu ja raha juoksee.

Jos operaattorin pitää maksaa jotain huuhaamaksuja journalisteille niin se tarkoittaa että operaattori ottaa nuo rahat minun taskustani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä idea on sellainen jota ei tarvitse pakottaa kenellekkään. Huono idea puolestaan vaatii sen, että siitä kirjoitetaan laki ja sen toteutumista valvoo poliisi ja tyytymättömiä uhkaillaan vankilalla. Onko tämä siis hyvä vai huono idea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin verrattu. Oikea vertaus on se, että tinepitäjän pitäisi maksaa esim kauppiaille, koska asiakkaat pääsevät niitä pitkin kauppoihin. Mutt oli miten oli, älytön ajatus, eiköhän se journalismi säily tässä maassa ilman tollaisiakin rahastuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakeja säädetään sen takia että moraalittomat voivat niitä rikkoa. Sekä sen takia että niissä on porsaanreikiä ns. rikkaiden hakea niitä.
Raha ratkaisee kaiken. Moraali, omatunto ovat sellaisia käsitteitä jotka ovat toisarvoisia varsinkin kokoomuslaisilla ja kepulaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just, kaikki tukemaan kaikkia. Mitäpä sitä turhaan miettimään liiketoiminnan kannattavuutta.
Eikö näille "professoreille" ole muita vaatimuksia kuin punainen puoluekirja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon isompi ongelma ja vääryys on se, että kaikkien on pakko maksaa Yle-maksua, jotta yhtiö voi lähteeää "Suomi on ruotsalainen" rasistista propagandaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla periaatteellahan mm. tietokoneen valmistajat, alihankkijat ja sähköverkon haltija voitaisiin velvoittaa ko. maksuihin myös. Nekin mahdollistavat internetin käytön

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Idea saattaa olla periaatteessa hyvä, mutta mielestäni olisi parempi korjata ensin laki järkevämmäksi. Porsaanreikien etsiminen laeista on jopa moraalitonta. Lakien tarkoitushan kuitenkin on suojella yhteiskuntaa. Ts niitä ei laadita kiusaamistarkoituksessa eikä sitä varten, että joku neropatti etsisi keinoa niiden kiertämiseen väärintekemisensä oikeutuksen. Mielestäni lakeja pitäisi voida kunnioittaa. Jos tämä on mahdotonta lain typeryyden takia, lakia pitää siltä muokata, jotta sitä voitaisiin pitää järkevänä ja kunnioituksensa ansaitsevana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan proffalla välähti. Operaattorit tukemaan talouskurimuksessa olevaa lehdistöä. Viuluthan tästä viimekädessä maksaisivat telepalveluiden , siis me kaikki. Jos printtimedia ei sisältöä voi kuluttajille ilmaiseksi jakaa (mikä on ymmärrettävää), pitää siitä ottaa maksu. Hyvänä esimerkkinä vaikka eKaleva, jota luen parhaillaan ulkomailla, kiitos operaattoreiden hyvien yhteyksien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä herra professori höpäjää? Jos kerran media jakaa uutisiansa ilmaiseksi, niin ei kai syylliseksi voi mitenkään saada internet-palveluita tarjoavia operaattoreita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

En todellakaan arvostele ketään työtätekevää, vaikka maksaisi kuinka vähän veroja tulojen pienuudesta johtuen. Jokainen... Lue lisää...
+

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image