Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Operaattori tyrmää journalismin rahoittamisen

Kotimaa  11.5.2013 | Päivitetty 11.5.2013 | STT Muuta tekstin kokoa -+

TeliaSoneralla tyrmätään ajatus, että internetin palveluntarjoajat voisivat tulevaisuudessa osallistua journalismin rahoittamiseen. Viestinnän professori Hannu Nieminen nosti STT:n haastattelussa esille ajatuksen, voisivatko ilmaista sisältöä levittävät operaattorit osallistua journalismin tukemiseen.

TeliaSonera Finlandin viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tatu Tuominen vertaa ajatusta operaattoreista journalismin rahoittajana siihen, että tienrakentajan pitäisi maksaa autoilijoille siitä, että he käyttävät tietä.

Elisalta halutaan muistuttaa, että operaattoreilla on jo nyt kalliiksi tuleva yleispalveluvelvoite, eikä siksi journalismin tukeminen tunnu mielekkäältä. DNA:lta asiaa ei haluttu kommentoida.

Professori Hannu Niemisen mielestä maksua voitaisiin perustella sillä, että operaattorit mahdollistavat uutisten lukemisen ilmaiseksi.

- Kun teleyritysten liikevaihto oli vuonna 2011 viisi miljardia, voitaisiin ajatella, että prosentti siitä journalismin toteutumiseen. Se olisi noin 50 miljoonaa euroa, Nieminen ehdottaa.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

12/12 kommenttia

jj
(Rekisteröitynyt käyttäjä)
11.5.2013 20:37

No arvatkaapas kuka tuonkin sitten käytännössä maksaisi? Verkon käyttäjät tietenkin.


operaattorin kuuluukin maksaa
11.5.2013 19:23

Mikä yllätys, muiden työllä elävä operaattori ei ole kiinnostunut maksamaan provisiota. Operaattoreiden pitäisi maksaa siitä, että saavat välittää sisltöä.


Tuntematon
11.5.2013 18:22

Just joo ... journalistit kärkkyvät samaa syöttöporsaan asemaa mikä taiteilijoilla jo on. Teet omaa diipadaa ilman mitään tulosvastuu ja raha juoksee.

Jos operaattorin pitää maksaa jotain huuhaamaksuja journalisteille niin se tarkoittaa että operaattori ottaa nuo rahat minun taskustani.


Ruomioja
11.5.2013 16:34

Hyvä idea on sellainen jota ei tarvitse pakottaa kenellekkään. Huono idea puolestaan vaatii sen, että siitä kirjoitetaan laki ja sen toteutumista valvoo poliisi ja tyytymättömiä uhkaillaan vankilalla. Onko tämä siis hyvä vai huono idea?


Juppen
11.5.2013 16:14

Väärin verrattu. Oikea vertaus on se, että tinepitäjän pitäisi maksaa esim kauppiaille, koska asiakkaat pääsevät niitä pitkin kauppoihin. Mutt oli miten oli, älytön ajatus, eiköhän se journalismi säily tässä maassa ilman tollaisiakin rahastuksia.


Tuntematon
11.5.2013 14:17

Lakeja säädetään sen takia että moraalittomat voivat niitä rikkoa. Sekä sen takia että niissä on porsaanreikiä ns. rikkaiden hakea niitä.
Raha ratkaisee kaiken. Moraali, omatunto ovat sellaisia käsitteitä jotka ovat toisarvoisia varsinkin kokoomuslaisilla ja kepulaisilla.


raha tulee painokoneesta
11.5.2013 10:03

Just, kaikki tukemaan kaikkia. Mitäpä sitä turhaan miettimään liiketoiminnan kannattavuutta.
Eikö näille "professoreille" ole muita vaatimuksia kuin punainen puoluekirja.


ggg
11.5.2013 09:50

Paljon isompi ongelma ja vääryys on se, että kaikkien on pakko maksaa Yle-maksua, jotta yhtiö voi lähteeää "Suomi on ruotsalainen" rasistista propagandaa.


antero100
11.5.2013 09:11

Tuolla periaatteellahan mm. tietokoneen valmistajat, alihankkijat ja sähköverkon haltija voitaisiin velvoittaa ko. maksuihin myös. Nekin mahdollistavat internetin käytön


Donnabionda
11.5.2013 08:25

Idea saattaa olla periaatteessa hyvä, mutta mielestäni olisi parempi korjata ensin laki järkevämmäksi. Porsaanreikien etsiminen laeista on jopa moraalitonta. Lakien tarkoitushan kuitenkin on suojella yhteiskuntaa. Ts niitä ei laadita kiusaamistarkoituksessa eikä sitä varten, että joku neropatti etsisi keinoa niiden kiertämiseen väärintekemisensä oikeutuksen. Mielestäni lakeja pitäisi voida kunnioittaa. Jos tämä on mahdotonta lain typeryyden takia, lakia pitää siltä muokata, jotta sitä voitaisiin pitää järkevänä ja kunnioituksensa ansaitsevana.


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
Kupe
11.5.2013 08:18

Johan proffalla välähti. Operaattorit tukemaan talouskurimuksessa olevaa lehdistöä. Viuluthan tästä viimekädessä maksaisivat telepalveluiden , siis me kaikki. Jos printtimedia ei sisältöä voi kuluttajille ilmaiseksi jakaa (mikä on ymmärrettävää), pitää siitä ottaa maksu. Hyvänä esimerkkinä vaikka eKaleva, jota luen parhaillaan ulkomailla, kiitos operaattoreiden hyvien yhteyksien.


Syväkurkku
(Rekisteröitynyt käyttäjä)
11.5.2013 07:58

Mitä ihmettä herra professori höpäjää? Jos kerran media jakaa uutisiansa ilmaiseksi, niin ei kai syylliseksi voi mitenkään saada internet-palveluita tarjoavia operaattoreita?


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös