Kotimaa

Oikaisu juttuun Juha Sipilästä ja virkamiesten määrästä

Kotimaa 27.10.2014 17:24
STT

Oikaisu STT:n 25.10. politiikan uutiseen otsikolla Sipilä: Virkamiehiä kymmeniätuhansia liikaa. Uutisessa siteerattiin Sipilän sanoneen, että julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on noussut 58 prosenttiin.

Väite ei Tilastokeskuksen mukaan pidä paikkaansa. Vertailtaessa julkisia menoja ja bruttokansantuotetta vertaillaan kahden eri tunnusluvun välistä suhdetta, ei toisen osuutta toisesta. Julkisten menojen suhde bruttokansantuotteeseen ei myöskään ole vertailukelpoinen eri maiden kesken johtuen mm. erilaisista eläkejärjestelmistä.

Oikeampi luku vertailla julkisen talouden kokoa on julkisen talouden tuottama arvonlisäyksen osuus koko kansantalouden arvonlisäyksestä. Se oli vuonna 2012 Suomessa 20 prosenttia.

Toinen mittari on vertailla julkisen talouden työntekijöiden osuutta kaikista työntekijöistä. Se oli vuonna 2012 Suomessa 24 prosenttia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Yksityistetään kaikki ja annetaan yksityisen periä subventoimaton hintapalveluista. Peruskoulussa lukuvuoden hinta on 9000€/ oppilas. Siinä on mammalla maksamista. Entä sairaalat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomessa on julkisella puolella yli PUOLI MILJOONAA työntekijää, on määrä aivan käsittämätön. Luvussa on opettajat, palokunnat, sairaaloiden henkilökunnat, ym., mutta kyllä sekaan mahtuu jumalaton määrä myös sitä väliportaan paperinpyötittäjää, joka viettää vuodesta liki 8 viikkoa lomalla -- ai niin, ja asennevammasaikut päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaan Sipilältä ne 530000 äänestäjää. Juna meni, ei hyödytä puheita jälkikäteen selitellä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

24% kaikista työntekijöistä 2012. Olemme loppuvuodessa 2014, miksi ei julkaista 2013 tilastoja? Ja mikä tämä suhdeluku on Oulussa?

Seli seli, Sipilä on oikeassa. Virkakoneisto on aivan liian raskas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä sekoilee jo puheissaan. Ensin hän ilmoittaa kannattavansa eläkeiän nostoa ja onkin seuraavassa vaiheessa potkimassa työntekijöitä eläkkeelle. Perin ristiriitaisia on hänen mielipiteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka tapauksessa Sipilä oikeassa.Liikaa on liikaa.Hänellä on myös asiaan ratkaisu.Miksi sitä ei kerrota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kun työvoimasta pitäisi olla ei siis opiskelijoista ym. Porukoista, jotka eivät muutenkaan kuulu työvoimaan eli oikeisiin työnhakijoihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastokeskus Valtion virkamiehiä siksi oikovat asian toisinpäin, eikö jo tajuta että virkamiehiä valtiolla ja kunnalla varsinkin päällikköitä on liikaa ja muihin hommiin vain ja heti !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä selityksiä alkoi tulla kun joku puhuu rehellisesti ja totuuden mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli poikkeuksellisen fiksu juttu siitä, kuinka tilastoja voidaan käyttää ja tulkita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jaaha kepu viskeli taas populistisesti rukkasesta lukuja ilmaan. koska sipilä kiinnittää huomion kepukirjoilla saatuihin kunnallisvirkoihin? niitä kahavin killittäjä on joka kunta pullollaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoi tilastokeskuksen kampaviineriporukan puntit tutista. Kieltämällä asia ja sievistelemällä koitetaan hyssytellä ongelmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se koira älähtää johon kalik..................taa , Tilastokeskuksessa taidetaan ottaa jo kaksin-käsin jakkarasta kiinni .
Taitaa Juhana Vartiaset ja kumppanit tuntea pistoksen ,kun niin kovin tomerasti toisia hoputtavat tuottavampaan työpanokseen ,jotta itsellä säilyisi tyhjäntoimituksesta saatu ansio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomenmaassa Sipilä kertoo virkamiesten vähentämisestä: "Tämä voidaan hoitaa hyvin kivuttomasti suurempien ikäluokkien eläköitymisen myötä, Sipilä painottaa."

Sipilä on aikaisemmin vaatinut eläkeiän korottamista, mutta nyt kannattaa eläkeikää lähestyvien pois potkimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltikin se tulee yhteyskunnalle halvemmaksi jos ylimääräiset virkamiehet pistettäis eläkkeelle vaikka pari vuotta etujassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottamatta mitenkään kantaa itse aiheseen, nuo mainitsemasi asiat (eläkeiän korotus ja työvoiman vähennys eläköitymisen myötä) eivät ole toisiaan poissulkevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image