Kotimaa

Nimekäs joukko hakijoita hamuaa Päivi Nergin seuraajaksi si­sä­mi­nis­te­riös­sä - joukossa po­lii­siy­li­joh­ta­ja ja supon pomo

Kotimaa 7.12.2017 17:39 | Päivitetty 7.12.2017 18:39
STT

Päivi Nergin tyhjäksi jättämä tuoli sisäministeriön kansliapäällikkönä kiinnostaa useita tunnettuja turvallisuusalan vaikuttajia. Kansliapäällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 26 hakijaa, joukossa muun muassa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja EU-komission turvallisuusjohtaja Ilkka Salmi.

Virkaa hakevat myös esimerkiksi Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi, Valtiokonttorin pääjohtaja Timo Laitinen, Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa, Maahanmuuttoviraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo ja Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainen.

Kansliapäällikön virka avautuu, kun tehtävää vuodesta 2012 hoitanut Nerg siirtyy vuoden alusta valtiovarainministeriöön hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi johtamaan erityisesti sote-uudistusta. Hän korvaa tehtävässä oikeuskansleriksi siirtyvän Tuomas Pöystin.

Nergin seitsenvuotinen kausi kansliapäällikkönä olisi muuten jatkunut syksyyn 2019. Kansliapäälliköiden kausi on nykyään viisi vuotta.

- Haasteet sisäisen turvallisuuden kentässä ovat myös tosi kovat eli en hae helpompaa työtä, mutta haen mahdollisuutta tehdä ja laittaa toimeen asioita vähän eri näkökulmasta, Nerg perusteli marraskuussa työpaikan vaihtoaan.

MAINOS

Kommentoi

.... että poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari hakevat virkaa ! Onko nykyinen tuoli liian kuuma ? Jätetäänkö uppoava laiva ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa hommassa tarvitaan jämäkkä toimija, tehtävän hoito on ollut tähän saakka kansalaisen silmin nähtynä aivan löperöä!
Hallitsemattoman maahanmuuton vastuukysymykset virheineen tulisi selvittää ennen nykyisen kansliapäällikön eroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Listalla ei näy Rajavartiolaitoksen apulaispäällikköä Ilkka Laitista, jota viime valinnassa hallitus esitti. Päivi kun valitsi sisarPäivin. No saahan Laitinen Rajan päällikyyden ensi vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolehmainen olisi katastrofi. Ei ole ollut mielestäni vakuuttava nykyisessään toimessaan. Lisäksi liiaksi maahanmuuttoa suosiva eli ei pystyisi toimimaan tasapuolisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinne ketään suomalaisia puolustavaa valita vaan joku sellainen, valitettavasti, joka ajaa maahanmuuttajien asiaa. Viraston nimenomaan tulisi toimia maahanmuuttoa estävänä laitoksena eikä haittamaahanmuuttoa tukevana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan, että joku edellistä viranhaltijaa virkaan paremmin soveltuva henkilö saa paikan. Edellisellä tahtoi mennä oma vakaumus Suomen kansan näkemyksen edelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti kerrankin valittaisiin pätevä, eikä poliittisesti sopiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansliapäällikkö mitähän tälläkin on virkaa hyvä palkka ja tosi kevyt työ ps.tämmöstä hommaa voi tehä vielä kasikymppisenäkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän suhteilla entinen maatalous- ja metsätieteiden maisteri pääsi virkaan :).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image