Kotimaa

Neuvottelut hiih­to­kes­kus­ten työehdoista poikki - Maran mukaan tek­no­lo­gia­teol­li­suu­den korotustaso ei kelvannut

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelutoimialoja koskevat työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet tiistaina. Matkailu- ja ravintolapalveluyritysten liiton mukaan työntekijäpuolen vaatimukset ylittävät alan firmojen kantokyvyn. KUVA: Heli Koivulahti/Metsähallitus
Kotimaa 14.11.2017 20:51 | Päivitetty 14.11.2017 21:04
STT, Kaleva

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelutoimialoja koskevat työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet, kertoo Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara.

Mara katkaisi Palvelualojen ammattiliitto PAMin kanssa käydyt neuvottelut tiistaina. Neuvotteluja oli käyty lokakuun puolivälistä alkaen.

Mara tarjosi kummallekin toimialalle teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden sopimusten linjan mukaista palkkaratkaisua, mutta PAM ei tarjousta hyväksynyt, vaan vaati Maran mukaan tätä korkeampia palkankorotuksia.

Teknologiateollisuuden sopimuksessa sovittiin 3,2 prosentin korotuksesta kahdelle vuodelle.

Maran mukaan hiihtokeskustoimiala on kärsinyt etenkin muualla kuin Pohjois-Suomessa kolme edellistä kautta vähälumisista ja lämpimistä talvista. Toimialan yritysten tilanne on Maran mukaan siinä määrin huono, että PAMin vaatimukset ylittävät toimialan taloudellisen kantokyvyn.

Ohjelmapalveluala - joka sisältää muun muassa moottorikelkka-, husky- ja porosafarit - on Maran mukaan ollut vaikeuksissa vuonna 2008 alkaneesta finanssikriisistä alkaen. Viime kausi ja tuleva kausi näyttävät paremmilta, mutta Maran mukaan toimialalla ei ole yleisen linjan ylittävää palkanmaksukykyä.

PAMin edunvalvontajohtajan Jaana Ylitalo ei halua kommentoida työntekijäpuolen palkankorotusvaatimuksia. Ylitalon mukaan PAMin hallituksella on kokous kahden viikon päästä ja viimeistään silloin tehdään asiaa koskevia päätöksiä.

- Me joudumme nyt käymään meidän jäsenkunnan kanssa tätä asiaa läpi ja katsomaan, mitkä tässä ovat etenemisen mahdollisuudet, Ylitalo sanoi STT:lle.

MAINOS

Kommentoi

Hiihtokeskusten palkat aina olleet tosi surkeat,korotus saisi olla vähintään 20%

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikiahomma! Naurettavia tuollaset reilu 3 rosentin korotukset. Eihän se riitä mihinkään. Näyttihän sen teollisuusliiton puheenjohtajakin 60% palkankorotuksellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli on erittäin huono Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Louhimiehen

154 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Louhimiehen

Keskustelun kommentteja lukiessani olen järkyttynyt vihamielisistä vastauksista. Onko vieläkin niin, että varsinkin nuo... Lue lisää...
Nuorten naisten äiti

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

22.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image