Kotimaa

Mainos

Neuvottelut hiih­to­kes­kus­ten työehdoista poikki - Maran mukaan tek­no­lo­gia­teol­li­suu­den korotustaso ei kelvannut

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelutoimialoja koskevat työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet tiistaina. Matkailu- ja ravintolapalveluyritysten liiton mukaan työntekijäpuolen vaatimukset ylittävät alan firmojen kantokyvyn. KUVA: Heli Koivulahti/Metsähallitus
Kotimaa 14.11.2017 20:51 | Päivitetty 14.11.2017 21:04
STT, Kaleva

Hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelutoimialoja koskevat työehtosopimusneuvottelut ovat katkenneet, kertoo Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara.

Mara katkaisi Palvelualojen ammattiliitto PAMin kanssa käydyt neuvottelut tiistaina. Neuvotteluja oli käyty lokakuun puolivälistä alkaen.

Mara tarjosi kummallekin toimialalle teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden sopimusten linjan mukaista palkkaratkaisua, mutta PAM ei tarjousta hyväksynyt, vaan vaati Maran mukaan tätä korkeampia palkankorotuksia.

Teknologiateollisuuden sopimuksessa sovittiin 3,2 prosentin korotuksesta kahdelle vuodelle.

Maran mukaan hiihtokeskustoimiala on kärsinyt etenkin muualla kuin Pohjois-Suomessa kolme edellistä kautta vähälumisista ja lämpimistä talvista. Toimialan yritysten tilanne on Maran mukaan siinä määrin huono, että PAMin vaatimukset ylittävät toimialan taloudellisen kantokyvyn.

Ohjelmapalveluala - joka sisältää muun muassa moottorikelkka-, husky- ja porosafarit - on Maran mukaan ollut vaikeuksissa vuonna 2008 alkaneesta finanssikriisistä alkaen. Viime kausi ja tuleva kausi näyttävät paremmilta, mutta Maran mukaan toimialalla ei ole yleisen linjan ylittävää palkanmaksukykyä.

PAMin edunvalvontajohtajan Jaana Ylitalo ei halua kommentoida työntekijäpuolen palkankorotusvaatimuksia. Ylitalon mukaan PAMin hallituksella on kokous kahden viikon päästä ja viimeistään silloin tehdään asiaa koskevia päätöksiä.

- Me joudumme nyt käymään meidän jäsenkunnan kanssa tätä asiaa läpi ja katsomaan, mitkä tässä ovat etenemisen mahdollisuudet, Ylitalo sanoi STT:lle.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Hiihtokeskusten palkat aina olleet tosi surkeat,korotus saisi olla vähintään 20%

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikiahomma! Naurettavia tuollaset reilu 3 rosentin korotukset. Eihän se riitä mihinkään. Näyttihän sen teollisuusliiton puheenjohtajakin 60% palkankorotuksellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Lapin länsiosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SENIORI TÖISSÄ!!

Juuri näin. Säälittäviä ovat nämä eläkeikäiset kun eivät osaa jäädä työstä poissa. Luulevat olevan korvaamattomia työpai... Lue lisää...
säälittäviä

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image