Kotimaa

Nainen huijasi miehiä netissä ja sai heidän pank­ki­tun­nuk­sen­sa – oikeus tuomitsi kymmenistä petoksista

Kotimaa 12.10.2017 22:58
Kaleva

Oikeus on tuominnut vuonna 1992 syntyneen naisen yhdyskuntapalveluun kymmenistä petoksiin liittyvistä rikoksista. Rovaniemen hovioikeus antoi ratkaisunsa tapauksessa keskiviikkona. 

Oikeuden mukaan nainen esiintyi netin keskustelupalstalla useille miehille valenimellä ja -kuvalla. Keskustelu oli jokaisessa tapauksessa edennyt intiimimpään suuntaan, ja se oli sisältänyt vihjauksia yhteisestä tulevaisuudesta. Tämän jälkeen keskustelu oli mennyt joko tarinaan yritystoiminnasta tai valokuvan toimittamisesta pankkitunnusten avulla.

Kertomuksillaan nainen sai miehet luovuttamaan pankkitunnuksensa, jolloin nainen teki tilisiirtoja itselleen. Hän teki myös lukuisia nettiostoja miesten henkilöllisyyttä käyttäen ja otti pikavippejä. Naisella ei ollut aikomustakaan maksaa niitä takaisin.

Teot tapahtuivat vuosien 2010–2012 aikana Oulussa ja Etelä-Suomessa.

Nainen kiisti suurimman osan tapahtumista. Hän sanoi, ettei ole huijannut miehiä tai tehnyt kyseisiä ostoja.

Oikeus kuitenkin katsoi naisen syylliseksi. Oikeuden mukaan samankaltainen tapahtumien kulku myös osoitti, että nainen on ollut kaikkien syytettyjen tekojen taustalla.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi naisen huhtikuussa 2016 yhteensä yli 60 rikoksesta, joista 37 oli petoksia. Lisäksi tuomioita tuli kolmesta törkeästä petoksesta ja yhdestä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Oikeus langetti naiselle kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta, joka muutettiin 200 tunniksi yhdyskuntapalvelua. Naisella oli taustallaan aikaisempi tuomio. Hänen maksettavakseen tuli myös tuhansia euroja muun muassa miehiltä huijattuja rahoja ja maksamattomia ostoksia.

Samassa yhteydessä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin toinen nainen sekä mies, jotka olivat osallistuneet tai auttaneet naista teoissa. 

Sekä syyttäjä että syytetyt naiset valittivat tuomioista hovioikeuteen vaatien syytteiden hylkäämistä. Syyttäjä puolestaan vaati molempien naisten rangaistusten koventamista.

Hovioikeus hylkäsi miehiä huijanneen naisen syytteistä kolme vanhentuneina. Rangaistuksen pituuteen tai korvauksiin niillä ei ollut vaikutusta. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan. 

Toisen naisen tuomiota hovioikeus ei muuttanut.

MAINOS

Kommentoi

Kyllähän niitä rassukoita ja hyväuskoisia löytyy yllin kyllin, kun oikeista nappuloista osaa painella. Lähinnä itse mietin, että mitä nämä henkilöt sitten ovat uskoneet, että jos antavat pankkitunnarinsa, että mitä se toinen niillä tekee? Onko kyseessä vähän yksinkertaisia tai seniilejä henkilöitä vai onko käynyt sitten niin, että ovat pettyneet siihen, ettei raha summaa seurannutkaan suhde? Käytännössähän jos luovuttaa rahaa siinä toivossa, että rahalla saa jotain henkilökohtaista palvelua niin voisi kyllä vähän mennä itseensäkin ja miettiä, eikö ihan oikeasti tajua missä mennään ja onko se rahalla kalastelu minkään muun arvoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä oon palvellut yhteiskuntaa jo kohta 20 vuotta ja ilman tuomiota. Nykyään saa oikeudesta rangaistuksena työtä?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vain aina ihme että jotku aina vain menee näihin. Ehkä tällaiset henkilöt pitäisi olla jotenkin valvonnassa. Tarkoitan siis henkilöitä jotka muitta mutkitta luovuttaa pankkitunnuksensa toiselle.

Ei edes perheenjäsenille ei pidä luovuttaa omia pankkitunnuksiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei pöljät rahaa tarvitse siitä on heille vain harmia.Jos on niin tollo että luottaa tuntemattomaan jota ei ole edes nähnyt niin joutavat menettämään rahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä miten ihmiset sortuvat antamaan rahansa täysin tuntemattomille ihmisille. Ei vain voi ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on vähän ymmärrystä niin silloinhan ei välttämättä ymmärrä. Kaikki eivät opi edes lukemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taasen en millään ymmärrä näiden rikollisten saamia tuomioita, kuten tässäkin tapauksessa,
rikoksia yli 60 kpl+ taustalla aikaisempi tuomio= yhdyskuntapalvelua 200 tuntia. Ei vain voi ymmärtää!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikohan tämä sama romaaninainen, josta oli juttu Iltasanomissa. Kannattaa varoa netin kautta mukaan tuppaantuvia kuten myös baareista tahtoo vängällä lähteä mukaan kyydin tarjoojia ja saattelijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain yhdyskuntapalevlua, kannustaa muitakin samanlaisiin rikoksiin. Aivan käsitämätöntä, tuollainen rikosmäärä ja tuollainen tuomio????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta onhan tuohon toki laskettava lisäksi epäonnistuneen rikoksen suunnittelu ja suoritus. Niinhin ei varmaan neljä tuntia riitäkään. Näin todellinen rangaistus rikosta kohti on jo työpäiviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image