Kotimaa

Mainos

Miten välttää takapenkin räpätys au­to­mat­koil­la? – katso kon­ka­ri­ka­ra­vaa­na­rin vinkit

Lasten kanssa matkustaessa nopein reitti on aina paras, neuvoo Timo Tarvainen.
Kotimaa 17.6.2017 10:23
Silja Aitoaho

SF-Caravan ry:n liittohallituksen jäsen Timo Tarvainen on karavaanari ja kolmen lapsen isä, jolla on takanaan kymmeniä tuhansia kilometrejä automatkailua perheen kanssa.

Miten tunnelma pysyy leppoisana automatkoilla lasten kanssa?

– Kun pysähtyy parin tunnin välein ja ruokkii lapset tarpeeksi usein. Silloin he tappelevat vähemmän. Monilla huoltoasemilla on leikkipaikkoja, joissa lapset voivat purkaa energiaansa.

– Vedä huomio pois nahistelusta pitämällä yllä keskustelua. Hyvä konsti on matkapäiväkirja: Miten viime yönä nukutti, kuka kertoo ensin? Isommille lapsille voi sanoa, että etsikää netistä kiva ruokapaikka määränpäästä.

Mitä pitää ottaa mukaan?

– Tarvitaan hyvät eväät, juotavaa ja tekemistä. Kun lapset olivat pieniä, mukaan pakattiin kirjoja ja pelejä – ja asennettiin autoon dvd-laite. Hanki lapsille omat kuulokkeet. Silloin saat itse kuunnella rauhassa radiota.

Miten pitkiä matkoja lasten kanssa voi ajaa?

– Pitää tuntea lapsensa. 50 kilometriäkin on pitkä matka, jos se on yhtä itkua. Totuta lapset matkustamiseen ensin lyhyillä matkoilla. Jopa tuhannen kilometrin päivämatkasta voi suoriutua, jos huolto ja pysähdykset ovat kunnossa. Nopein reitti on aina paras, vaikka se olisi tylsin.

Minkä konkarin vinkin antaisit?

– Älä hehkuta kohteita liian aikaisin, vaan vasta tarpeeksi lähellä. Näin lapset jaksavat odottaa. Myös mankuminen jää vähemmälle. Etukäteen voi sanoa, että tällä reissulla mennään huvipuistoon, mutta kerro vasta aamulla, että tänään mennään. Lasten kanssa on hyvä olla realisti.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Meitä on kolme veljestä 2vuoden välein synnytty,jatkua kinastelu loppui kun isä pysäytti auton komensi ulos kävelytti muutaman sata metriä auton vieressä.Matka jatkui yleensä tosi hiljaisissa merkeissä perille asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla on autossa näyttö johon saa videot pyörimään. Hommaa jonkun uuden leffan tai useamman ja laittaa pyörimään kun lähtään liikenteeseen niin kestää ainakin sen leffan ajan, n. puolitoista tuntia, ennenkuin muksut kysyy ekan kerran ollaanko jo perillä. Sitte jotain välipalaa kuten leipää, viinirypäleitä ja juomista niin jaksaa taas...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä eväitä mukana ja etukäteen on sovittu, milloin ne saa syödä (aika ja paikka). Käydään reitti läpi yhdessä ja perus-Suomen kartta (A4) on mukana, että lapset osaa hahmottaa missä ollaan ja pitkästikö vielä seuraavaan taukoon/määränpäähän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostaa tarpeeksi suuren asuntoauton (300-400k) niin on tarpeeksi tilaa myös muksuille👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun minä olin nuori, ei ollut deeveedeitä eikä kuulokkeita, eikä muuten ollut turvavöitäkään, ilmastoinnista puhumattakaan. Takapenkillä meitä oli neljä kinastelemassa, mutta mukavaa oli kerran kesässä käydä etelän huvipuistossa. Yleensä yövyttiin leirintäalueen lautamökeissä, joskus jopa hotellissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että viedään taukopaikoille riuhumaan muiden kiusaksi? Älkääpä ihmetelkö reaktioita.,, Miten olisi kasvatus ja muiden ihmisten huomioonottaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä taas oikein malliesimerkki suomieläkeläisestä. Kaikesta, ihan kaikesta, haetaan se negatiivisuus ja valituksen aihe. Sisälukutaito ois myös kannattanu hankkia siellä kiertokoulussa aikanaan.

Missä kohtaa tuossa sanottiin, että taukopaikalle riehumaan? Hyvä huoltoasema ottaa huomioon myös lapset. Laitetaan se leikkipaikka, missä pääsee purkamaan energiaa. Esim laskemalla liukumäkeä tai pallomeressä kahlaamalla. Lasten äänet kuuluvat elämään. Ota kuulosuojaimet, jos et normaalia elämisen ääntä kestä. Minäkin väännän sisäisen kuulolaitteeni kiinni, kun kohtaan kaltaisesi narisijan.

Mukavaa kesää ja turvallisia kilometreja kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään sen ei pitäs olla vaikeaa kun on kännykät ,läppärit ja muut vehkeet ei ollu 70-luvulla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image