Kotimaa

Mitä pitäisi tehdä, jos tajuaa tehneensä väärän valinnan?

Kotimaa 24.6.2017 17:18
Elina Pajunen

Vielä vähän aikaa sitten täysi suunnanmuutos elämässä tuntui hyvältä ajatukselta.

Mitä jos uusi valinta alkaakin tuntua virheeltä, uravalmentaja Marjaana Herlevi?

- Ensinnäkin on hyvä pysähtyä miettimään, miksi valinta on alkanut tuntua siltä, että se ei olekaan oikea.

- Jos olet vaihtanut työtä, tuntuuko kenties koulutus väärältä vai koko ala? Ehkä paha olo johtuukin jostakin muusta asiasta, kuten paikkakunnan vaihdosta tai ihmissuhdeongelmista.

- Jos joka tapauksessa tuntuu siltä, että tämä ei ollutkaan minun juttuni, voisin onnitella havainnosta. Se on ollut opin paikka. Jokainen kokemus tuo jotakin viisautta ja havaintoja omaan elämään ja urapankkiin. Samalla se kirkastaa yhä paremmin, mitä oikeasti lopulta haluaa.

- Itsensä syyllistäminen tai ajatuksissa möyhiminen eivät auta. Aivoille riittää 90 sekuntia tekemään havainnon, että tämä ei toimi. Mieti sitten, mikä toimii ja mitä haluat elämääsi lisää.

Mitä jos paluu vanhaan tuntuu parhaalta ratkaisulta?

- Mahtavaa. Sehän tuntuu yksinkertaiselta. Estääkö jokin palaamasta?

- Jos esteenä on ylpeys, puntaroi, mikä on tärkeintä. Kolaus ylpeydelle vai kohdattava kasvunpaikka, joka auttaa sekä ammatillisesti että ihmisenä?

- Jos nöyrtyminen pelottaa, katso asiaa hieman kauempaa. Miltä asia tuntuu kolmen vuoden kuluttua? Voisitko ajatella, että tällainen keikaus tuli tehtyä, mutta näitä sattuu?

- Elämän valinnat ja erehdykset lisäävät hyväksyntää myös muiden valinnoille. Kaikki me välillä kipuilemme samojen asioiden kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Eniten ihmettelen heitä, jotka vuodesta toiseen surevat tehtyjä valintoja tai tekemättä jättämisiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mottoni elämän tiellä on : Muista, että elämässä ei ole mitään niin paljon kuin turhia huolia :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin pitää mennä rautakauppaan! Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen jos väärä valinta alkaa masentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseä harmittaa kovasti kun äänestin viimeksi vihreitä, mutta suunnanmuutos on mahdollista, täytyy vain tunnustaa tehneesä huono valinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua taas harmittaa, kun äänestin persuja. Onneksi suunnanmuutos on mahdollista, täytyy vain tunnustaa tehneensä huono valinta. Ei enää ääripäitä ja hölmöjä valintoja. Nyt äänestetään kunnon puolueen, eikä mitään persuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua myös harmittaa kun äänestin vihreitä. Onneksi suunnanmuutos on mahdollista, täytyy vain tunnustaa tehneensä huono valinta. Enää en koskaan äänestä näitä hihhuleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän ne jutu alkaa tympimään kun 20 vuotta kuuntelee samoja valituksia/juttuja. Ihminen kun ei muutu. Ei vaikka asioista oliski puhuttu sen seittemän kertaa. Omista virheistä syyttää muita, eikä näe itessä mitään vikaa. Ite näkkee, ne omat ja toisen viat itesä sitte. Lapsethan ne on mikkä täsä paikallaan pittää. Näinki huonosti voi käyä elämän tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänkin "uravalmentajan" polut tietäen, ei voi kuin huokaista. Ehkäpä ne omat polut johtivat moiseen ahaa-elämykseen -oman sekoilun selittämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaadun syvästi, että olet samassa puolueessa kanssani. Hävittää suunnattomasti olla kanssasi samassa puolueessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullaki alapää on vuosikausia ollut tyytymätön ja vaatinut muutosta elämän tilanteeseen, mutta onneksi tuo yläpää toimii vielä sen verran, että estää pilaamasta läheisten ja oman elämän. Omassa työssäni olen saanut päivittäin katsella näiden "elämänmuutosten" seurauksia. Selityksiä ja tekosyitä kyllä riittää omalle itseriittoiselle elämyshakuiselle toiminnalle ja aina on vika siellä jossain muualla... kun itselle mikään ei riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä jutussa on jotakin samaa kuin silloin aikoinaan varusmiehenä sanoimme, Suomalainen sotilas ei koskaan peräänny, hän tekee täyskäännöksen ja etenee jälleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksin oli mahdollista tehdä nopeampia ja isojakin ratkaisuja, muutoksia / muuttoja.
Tuli sitten mm omistuksia ja lopulta perhekin, on harkintaa ja tilanteen seurantaa, otollisen hetken katsomista täytynyt korostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa. Mitäs jos on joutunut elämään 16 vuotta jonkun muun virhettä ja näyttää sille, ettei sille virheelle eläminen lopu ikinä. Ettei se virheen tehnyt ihminen pysty myöntämään itselleen tehneensä elämää suuremman virheen kuunnelleessaan HUHUPUHEITA ja toimiessaan niiden pohjalta. Riitta, olet minulle pystyssä 500 000 euroa ja 16 vuotta. Mietipä kyylä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

272 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Kun päähenkilömme hallituskausi päättyy voimme tehdä yhteenvedon henkilömme ammattitaidosta, ja se ei ole raponen, on se... Lue lisää...
oppositio odottaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image