Kotimaa

Mainos

Ministeri Räsänen vaatii, että Auerin esitutkinnan puutteet käydään läpi

Kotimaa 26.2.2015 17:27
Kaleva

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) edellyttää, että sisäministeriön poliisiosasto ja Poliisihallitus yhdessä käyvät läpi poliisin nykyisen esitutkintaprosessin. Tätä Räsänen vaatii, jotta Anneli Aueria koskevassa tuomiossa esitetyt poliisin toimittamaan esitutkintaan liittyvät ongelmat voidaan tulevaisuudessa välttää.

Vaasan hovioikeus arvostelee Anneli Auerin murhajuttua koskevassa tuomiossaan poliisin suorittaman esitutkinnan puutteita, erityisesti teknisen rikostutkinnan osalta.

Poliisin toimittamaan esitutkintaan on jo tehty muutoksia Anneli Auerin tapauksen jälkeen. Muutokset ovat johtuneet muun muassa poliisihallinnon organisaatiomuutoksista sekä esitutkintalain uudistumisesta.

”Esitutkintaprosessin toimivuuteen on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi Keskusrikospoliisin ja paikallispoliisin yhteistyötä on tehostettu. Lisäksi nykyisissä aiempaa suuremmissa poliisilaitoksissa on enemmän asiantuntemusta ja osaamista tällaisten rikosten esitutkintaa varten. On kuitenkin tarpeen vielä kertaalleen hovioikeuden päätöksen valossa tarkastella, onko esitutkintaprosessin kehittäminen ollut riittävää”, ministeri Räsänen painottaa.

Sisäministeriön ja Poliisihallituksen tulee saada yhteinen esitutkintaprosessin läpikäynti valmiiksi 31.3.2015 mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Räsänen vois jo tyylilleen vihjata vaaliliitosta kepun kanssa. Hölöttää mitä sattuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image