Kotimaa

Miksi hieronnan jälkeen ei saa heti treenata?

Kotimaa 18.6.2017 17:30
Elina Pajunen

Miksi hieronnan jälkeen ei suositella treenaamista heti samana päivänä, fysioterapeutti ja opettaja Nea Forss Helsingin Hieronta-Akatemiasta?

– Hieronnan hyöty menee hukkaan, jos samoja lihaksia rasitetaan heti voimakkaasti treeneissä.

– Hieronta vaikuttaa rentouttavasti lihaksiin ja hermo-lihasjärjestelmään, eivätkä voima-, nopeus- ja koordinaatioharjoitteet ole siksi järkeviä tai turvallisia.

Miksi hieronnasta tulee joskus päänsärkyä?

– Hieronnassa aiheutetaan hermostollista ärsytystä, joka aiheuttaa joillekin päänsärkyä. Reagointi on hyvin yksilöllistä. Yleensä hieronnassa säännöllisesti käyvät eivät reagoi voimakkaasti, koska hermosto tottuu käsittelyyn.

Miksi hieronnan jälkeen pitäisi juoda vettä?

– Vettä olisi hyvä juoda ennen ja jälkeen hieronnan, koska hieronta avaa pieniä hiusverisuonia ja alentaa näin verenpainetta. Verenpaineen lasku voi aiheuttaa joillekin huimausta. Nesteen nauttiminen tasaa painetta.

– Hieronta myös tehostaa verenkiertoa ja solutason aineenvaihduntaa, joten siksi on hyvä huolehtia, että kehossa on riittävästi nestettä aineenvaihdunnan ylläpitämiseen.

Miksi lihakset ovat usein kipeät hierontaa seuraavana päivänä?

– Voimakkaaseen kosketukseen ja paineeseen tottumattomat kudokset voivat kipeytyä hieronnasta. Hermosto reagoi herkemmin ärsykkeisiin, joihin ei ole totuttu.

– Hieronnassa kannattaa käyttää vain maltillisesti voimaa, jos edellisestä kerrasta on vierähtänyt aikaa. Usein muutama hiukan kevyempi hieronta on järkevämpää kuin se, että yritetään runnoa paikat kerralla auki.

"Hieronnan hyöty menee hukkaan, jos lihaksia rasitetaan heti treeneissä."

Nea Forss
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image