Kotimaa

Mainos

Mies lähti mopolla verkoille Pohjanmaalla – putosi jäihin

Kotimaa 14.1.2018 17:48
STT

Korsnäsissä Pohjanmaalla mies upposi sunnuntaina mopoineen jäihin merellä. Onnettomuus sattui Harvungönin eteläpuolella iltapäivällä.

Mies oli lähtenyt aamulla mopolla tarkastamaan verkkoja merelle. Hänen tuttavansa soittivat hätäkeskukseen, kun miestä ei kuulunut takaisin.

Lopulta pelastajat löysivät miehen jälkiä seuraamalla avannon ja miehen sieltä. Tiedoton mies saatiin nostettua jäälle elossa. Hänet toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon.

Etsintöihin osallistui muun muassa meripelastuspartioita ja helikopterit sekä Suomesta että Ruotsista.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Muuten olikohan mopolla ajaneella kalastajalla kypärä päässä? Todennettujen testien mukaan tyyppihyväksytty mopo- /B mönkijän kypärä auttaa pysymään veden pinnalla, koska sen rakenne ja materiaali auttaa kellumaan vedessä pitkiä aikoja. Lapin Kansan mukaan Sodankylässä järjestetyllä KV-erikoissotilaiden talviharjoituksissa tätä oli testattu suomalaisten kadettien toimesta, eli taistelupareittain miehet olivat ajaneet mönkijällä kypärä päässä ilman kelluntapukua sulaan Jeesiönjokeen. Parhaimmat olivat pysyneet pinnalla kaksi ja puoli tuntia. Amerikkalaiset Seal-Navyn erikoiskoulutetut K7 kommandomiehet eivät olleet uskoneet silmiään mutta pakko oli kun harjoituksessa viranomaisyhteistyötä tehneet Pelastuslaitoksen miehet olivat naaranneet jäätyneitä kadetteja rantaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Edustajien pitäisi lainmukaan edustaa kansaa eikä itseään.Sopeutumiseläke on itsekkäs ja omahyväinen päätös eikä kansala... Lue lisää...
On ne haaskoja

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image