Kotimaa

Met­säs­tys­kau­den ilvessaalis pysyi 400 yksilön tuntumassa, Pohjois-Savon ja Oulun alueella eniten kaadettuja eläimiä

Ilveksiä kaadettiin metsästyskauden aikana 387. KUVA: Pekka Aho
Kotimaa 6.3.2018 11:36
STT, Kaleva

Ilveksen metsästyskauden aikana saatiin saaliiksi 387 ilvestä, kertoo Suomen riistakeskus.

Saalis oli hieman pienempi kuin edelliskaudella, jolloin kaadettiin 399 ilvestä.

Eniten ilveksiä kaadettiin riistakeskuksen Pohjois-Savon ja Oulun aluetoimistojen alueilla. Oulun alueella kaadettiin yhteensä 40 ilvestä. Lupia oli myönnetty 45.

Pohjois-Savossa ilveksiä kaadettiin 46, kun lupia oli 47 eläimen kaatamiseen.

Luonnonvarakeskus arvioi ennen päättynyttä metsästyskautta Suomessa olevan noin 2  355–2  495 yli vuoden ikäistä ilvestä. Se antaa uuden arvion kannasta keväällä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Aika pienenä halutaan kyllä ilveskanta pitää. Ei ole kyllä perusteltuja nämä kaatoluvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa syy ilvesten tappamiselle on se, että ne kilpailevat metsästäjien kanssa samoista saaliseläimistä. Samasta syystä tapetaan muitakin petoeläimiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelmia kenelle? Metsästäjälle? Toisilleen, tai luonnon tasapainolle ne ei tuota ongelmia. Jännä kun näissä harvennuksissa kuunnellaan vain metsästäjiä, ikään kuin nuo Rambot omistaisi suomen metsät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Ilveksiä tässä maassa riittää eikä niiden kanta ole millään tapaa uhattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kannansäätelyllä pyritään pitämään ilveskanta vakaana, säilyttämään eläinten ihmisarkuus ja vähentämään ilveksen aiheuttamia vahinkoja."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En voisi mistään hinnasta ampua tuota eläintä. Se ei ole tehnyt minulle mitään pahaa. Ennemmin katselen kaunista eläintä kuin tyhmää ihmistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Ennemmin katselen kaunista eläintä kuin tyhmää ihmistä." Hyvin lohkaistu :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno eläin mikä niiden tappamisen tarkoituksena on. Voivat jossain poronhoitoalueella saalistaa pronvasoja ei kuitenkaan Etelä-Suomessa. Oulun alueella kaadettu 40 joka sekin tuntuu tarpeettomalta luontokappaleiden murhaamiselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän suuri saalis. Ilves on komeaturkkinen kissapeto. Pienpedot ja suuremmat ovat popsineet metsäkanalinnut yhdettömiin. Kannan romahtamista ovat vauhdittaneet huonot poikasvuodet, jotka johtuvat säätiloista. Metsähallitus ei ole ahneuksissaan lopettanut lintulupien myyntiä eikä linnuille ole saatu aikaiseksi 3-5v täysrauhoitusta. Muuten olen sitä mieltä, että kaikki sudet voitaisiin lahjoittaa Etelä-Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin järjetöntä puuhaa, pelkästään tappamisen ilosta. Jopa lähemmäs 400 tapettua jaloa luonnon villieläintä, ilvestä, on aivan käsittämätöntä.
Ymmärrän että jossain poronhoitoalueella karsitaan häirikköyksilöt pois mutta että näitä luontomme uljaimpia ilmestyksiä tapetaan koko maan alueella ilman mitään edes auttavasti järjellistä syytä on suorastaan rikollista.

Ilvesten metsästys on kiellettävä kokonaisuudessaan mistään syystä Rovanimen eteläpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä aivan älytöntä hommaa! Ymmärrän että metsästetään jos se eläin syödään, mutta miksi tapetaan näitä upeita Ilveksiä? Porojenko takia? Miksei niitä maanteillä älyttömänä hortoilevia poroja voida laittaa aitojen taakse niin kuin lehmät tai mitkä vaan muut kotieläimet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image