Kotimaa

Mainos

Mäntylän asemies uhkasi aseella itseään – tilanne käynnistyi Kempeleestä

Kotimaa 19.5.2017 14:49 | Päivitetty 19.5.2017 14:59
Kaleva

Oulun poliisin jalkaan ampuma mies oli uhannut suusanallisesti kempeleläisen kauppakeskuksen vartijoita aseen käytöllä. Lopulta hän Mäntylässä uhkasi vahingoittaa aseella itseään.

Poliisi sai keskiviikkona puoli seitsemän aikaan illalla ilmoituksen Kempeleessä kauppakeskuksen pihalla autolla liikkuneesta ja levottomasti käyttäytyneestä alle 30-vuotiaasta miehestä. Mies uhkaili vartijoita suusanallisesti aseen käytöllä.

Rikoskomisario Nina Similä Oulun poliisista kertoo, että kauppakeskuksen vartijat olivat nähneet aseen miehen autossa.

– Mies ei kuitenkaan uhannut vartijoita niin, että ase olisi ollut hänellä kädessään.

Hätäkeskukseen tuli pian tämän tilanteen jälkeen useita ilmoituksia pienestä sinisestä henkilöautosta, jonka kuljettaja ajoi pitkin pyöräteitä Höyhtyän kaupunginosassa.

Poliisipartio näki miehen auton Höyhtyällä noin tunti Kempeleen välikohtauksen jälkeen. Poliisi yritti pysäyttää miehen, mutta hän pakeni Mäntylään. Mäntylässä kuljettaja ajoi omakotitaloalueelle ja törmäsi omakotitalon piha-aitaan, johon auto jäi kiinni.

Mies nousi saman tien autosta pitkäpiippuisen aseen kanssa. Miehen kyydissä oli nainen, joka myös nousi autosta. Mies liikkui omakotitalon lähellä ja piti aseen piippua omassa suussaan.

Poliisin mukaan mies ei totellut käskyjä pysähtyä ja luopua aseesta. Poliisi ampui miestä jalkaan.

Similän mukaan mies on kotoisin Oulun seudulta. Hänet leikattiin torstain aikana. Hän on sairaalahoidossa eikä hänellä ole välitöntä hengenvaaraa. 

– Selvittelemme tässä, että milloin pääsemme kuulemaan häntä tapahtuneesta.

Similän mukaan mies on saattanut aiheuttaa vaaratilanteita sivullisille ajomatkallaan, ja poliisi pyytääkin havaintoja yleisöltä.

– Hätäkeskukseen tuli useita soittoja. Eräs koiranulkoiluttaja kertoi koiransa olleen lähellä jäädä auton alle ja toisestakin vaaratilanteesta on tullut ilmoitus, mutta tarvitsemme lisätietoa, jotta voimme selvittää, mitä on tapahtunut, Similä sanoo.

Havainnot vaaratilanteista auton liikkeistä Höyhtyän ja Kaukovainion alueilla voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194.

Poliisi tutkii tekoa ampuma-aserikoksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, laittomana uhkauksena ja niskoitteluna poliisia vastaan.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Ihan oikein, että vartioidaan ja on laitettu aikaraja. Kesällä ja syksyllä näkee kun pihit asuntoautoilijat majoittuvat ... Lue lisää...
saa vartioida

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image