Kotimaa

Liikemies sai jakaa Patrian esitteitä – suomalaisen liikemiehen kuolema edelleen epäselvä

Kotimaa 13.2.2018 22:18
Kaleva

Suomalaisen liikemiehen kuolema Ugandan pääkaupungissa Kampalassa on edelleen epäselvä. Konsulttina toiminut 41-vuotias liikemies menehtyi Ilta-Sanomien mukaan viikko sitten maanantaina hotellissa, josta hänet löydettiin seuraavana päivänä.

Ylen mukaan konsulttina toiminut mies oli Ugandassa markkinoimassa Patrian tuotteita maan puolustusvoimille.

Patria vahvisti maanantaina Ylelle miehellä olleen lupa markkinoida sen tuotteita, mutta se ei ole kuitenkaan ehtinyt solmia miehen kanssa virallista konsulttisopimusta.

Tiistaina Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo totesi Ylen haastattelussa, että markkinointiluvan myöntäminen oli virhe.

– Meidän yksittäisen myyntipäällikkömme harkinta on tässä kohtaa valitettavasti pettänyt. Meillä on selkeä prosessi, koska ja miten aloitamme, kun menemme uuteen maahan. Näin ollen emme ole onnistuneet täysin noudattamaan omia prosessejamme, Isotalo selvensi.

Kampalan poliisi tutkii kuolemaa. Toistaiseksi kuolemaa tutkitaan luonnollisena, mutta henkirikosta ei ole poissuljettu.

Suomalaismiehen kuolema kytkettiin Helsingin Sanomien mukaan hurjaan salaliittoteoriaan Ugandassa. Suomalaisen liikemiehen ja päivää myöhemmin toisessa hotellissa tapahtuneen ruotsalaisen noin 40-vuotiaan miehen kuolemia pidetään ugandalaisen uutissivuston Softpowerin mukaan olevan osa Ruandan tehtailemia salamurhia, joilla pyritään synnyttämään sekasortoa maan sisälle.

Helsingin Sanomien haastatteleman Ugandan turvallisuuspolitiikkaa tuntevan tutkija pitää todennäköisempänä syynä sitä, että suomalaismies astui huijareiden virittämään ansaan.

Entinen kokoomuslainen ministeri Suvi Lindén vahvisti Iltalehdelle osallistuneensa matkalle.

Iltalehden mukaan Lindénillä ja Ugandassa viime viikolla kuolleella miehellä on ollut aiemmin yhteistä liiketoimintaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tässäkin joku koiruus takana kuten niin monessa asiassa.mukana ent ministeri ja muuta.totuutta emme saa ikinä tietää.hyvä veli järjestelmä toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tarvittaisiin sitä vastuullista tutkivaa journalismia, vaan mahtaako toimittajilta löytyä kanttia asian tutkimiseen, Ylehän voisi lähettää sen jo sillä mantereella olevan toimittajan selvittämään tätäkin kuolemantapausta ja miten entinen ministeri liittyi tähän asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten! Onhan moni kuollut työmatkalle, ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen. Taas väkisten nostettu kohu, kun joku haluaa Suomeen töitä hankkia eli myydä suomalaisia tuotteita eikä kysy vihervasemmistolaisilta lupaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tilapäiseksi työttömyysturvaksi tarkoitettua soputumiseläkettä nostellaan vuodesta 2011 lähtien ja samalla harjoitetaan yritystoimintaa ja nyt pyöritään ugandassa Patrian hommissa niin kyllähän se kysymyksiä herättää. Ei se taidakkaan aktiivimalli koskea ihan kaikkia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me suomalaiset ollaan umpirehellisin ja vähemmän korruptoitunut kansa tällä pallolla. Jos joku muuta väittää, niin on...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko syytä penkoa tämä seikka perinjuurin, koska politiikan ihmiset ovat mukana siinä porukassa, joka aseita kaupittelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä asia on tutkittava eikä vain sanoa että pää puolustus ulko ja kauppa ministerit eivät muka tienneet asiasta kuten tavallista tutkinnassa tapahtuu vastuun välttelyä ja jopa pimittämistä sekä syyttämättä jättämistä joka on kyllä kansan häpäisyä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

117 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kokoomus opetti suomalaiselle duunarille jo vuosia sitten, että vastakkainasettelun aika on ohi. Sitten Sipilän oikeisto... Lue lisää...
Vastakkainasettelun ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image