Kotimaa

Lepomäki puolustaa sote-ulostulonsa ajankohtaa - "Kynnys on korkea"

Kotimaa 2.3.2018 11:20 | Päivitetty 2.3.2018 11:37
STT

Sote-uudistusta kritisoinut kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki puolustaa Uuden Suomen blogissaan ulostulonsa ajankohtaa. Hän korostaa, että mahdollisuus vaikuttaa lakiin on ennen sen hyväksymistä.

Kirjoituksessaan Lepomäki kumoaa väitteet siitä, ettei hän olisi tuonut kritiikkiään esiin aiemmin. Lepomäki kertoo käyneensä aiheesta laajaa keskustelua kokoomuksen ryhmässä sekä seminaareissa että haastatteluissa. Lisäksi hän kertoo tehneensä sote-kantansa selväksi jo kokoomuksen puheenjohtajakisassa toissa vuonna.

Lepomäen mukaan "hallituspuolueen kansanedustajana on korkea kynnys lähteä revittelemään kriittisiä ajatuksia julkisuudessa".

- Varsinkin, kun puhutaan tämän kokoluokan uudistuksesta. Nyt nähdään seuraukset. Asia tuskin olisi oleellisesti eri, jos malli olisi ollut näin pitkällä jo syksyllä ja olisin tehnyt laskelmat silloin, hän kirjoittaa.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Ajoitus oli erinomainen, yhtään lakia ei ole vielä hyväksytty. Rutkasti säästetään ja hyvinvointi taataan,mkun tämä haudataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Lepomäki ei äänestä hallitusta vastaan niin hän pettää myös Suomalaiset äänestäjät .Ja kaikki puhe on vain tyhjänpäiväistä sanahelinää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitää keskustella Lepomäen asia-argumenteista, ei hänen menettelytavastaan. Nyt alkaa hahmottua ehdotettu malli ja on arvioitava, voiko sitä kannattaa tai ei. Lepomäki on tehnyt oman analyysinsä.

Poliitikkojen on vaikea myöntää virheitään tai pakittaa ulos huonoista päätöksistään. Tästä on esimerkkeinä 90-luvun alun lamaan johtaneet päätökset ja Suomen eurojäsenyys. Molemmista on tullut murskaava jälkeä mutta vastuun kantaa aina tavallinen kansalainen, ei päätöksentekijät. Voi olla, että nyt ollaan tekemässä samanlaista megamunausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo ei halua keskustella asia-argumenteista vaan ainoastaan Lepomäen ajoituksesta kritisoida sote-ehdostusta. Asiantuntijat ovat Lepomäen linjoilla mutta Kokoomusta häiritsee enemmänkin ajoitus ja se, että joku poikkeaa ruodusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan maakunnassa pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan maakunnassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

251 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ihan kiva hissipuhe Juha S, mutta mietitäänpä vielä kertaalleen kenen kannattaa JS:ää äänestää. Ehdottomasti uskonvelji... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image