Kotimaa

Lenita Airisto: Historiasta on puhuttu suoruudella, johon minun sukupolveni ei ole tottunut

Kotimaa 7.12.2017 8:50
Mikko Pulliainen

Liike-elämän vaikuttajanakin tunnettu diplomiekonomi Lenita Airisto uskoo, että suomalaisilla on hyvät eväät seuraavalle vuosisadalle.

Kun häneltä kysyy, mitkä ovat tulevaisuudessa meidän menestystekijöitämme, joihin kannattaa panostaa, hän vastaa yhdellä sanalla:

- Sisuun. Jos vaikka tänään hävittiin, niin huomenna voitetaan.

Airisto kiittää vuosikymmenten aikana Suomessa tapahtunutta muutosta.

- Media on avautunut ja puhunut historiasta suoruudella, johon minun ikäpolveni ei ole tottunut, hän luonnehtii Lännen Medialle.

Airisto luettelee asioita, joita on avattu uudella tavalla: itsenäisyyden alkuvaiheet, sisällisota, maailmansodat, kylmä sota sekä Stalinin, Leninin ja Brezhnevin vaikutus meihin.

Airisto sanoo, että suomalaiset ovat "kaiken tämän kestäneet" ja säilyttäneet itsenäisyytensä.

- Kyllähän suomalaisilla on aivan toisenlainen käsitys, mitä on olla suomalainen. Kun on oltu kumarassa, nyt ollaan suoraselkäisiä ja ylpeitä siitä, että olemme suomalaisia.

Airisto oli mukana Linnan juhlissa ensimmäisen kerran, kun Suomi täytti 50 vuotta. Hän oli tuolloin kutsun saaneen puolisonsa, silloisen rkp:n kansanedustajan Ingvar S. Melinin avecina.

Airisto kertoo olleensa kolmesti juhlissa "siivellä". Neljästi hän on saanut itse kutsun, mutta yhden kerran hän ei pystynyt vastaamaan kutsuun.

- En voinut, koska pidin itsenäisyyspuhetta Dallasissa suomalaisille teknologiayrityksille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

joo olen kyllä yhtä mieltä siitä että suoraan puhuttu asia on ihan hyvä ja se täytyy opetella mitä mieltä on kustakin asiasta, vaikkakin olen varmaan nuorempi kun te sielä mutta sittenkin täytyy opetella että jos tuntee että on toiset lähimmäiset ovat jossain mielessä on väärin tehnyt ja hän tietää , itseään kohtaan tai sitten tunnustaa reilusti kun selviittää ensin että miten on niin jos sattuu olemaan väärässä jossain kiperässä asiassa niin tunnustaan että minä oli anteeksi väärässä mutta monet ihmiset eivät tee tuota siksi kun he häpeävät, että on väärässä itse tai sitten he haluavat kiusata tai kolmas vaihtoehto on tämä, että he ovat sitä mieltä että he ovat aina oikeassa vaikka totuus olisi erilainen mutta vahinko kuka on kuka ,kysyn vain.Heippa sanon minä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lenitakin elää vielä siinä samassa itsepetoksessa kuin moni muu. Ei huomaa tai tunnusta sitä että ollaan entistä kumarammassa. Suunta vain on vaihtunut. Nyt kumarretaan hyvin syvään länteen päin ja samalla pyllistetään itään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi, vahvempaan päinhän sitä pitää yleensä kumartaa. (Vaikka en nykymenoa kumartamiseksi mielläkkään, muutoin kuin pyhäjoen kaltaisia itsepetoksia, miksi pitäisi antaa lupa rakentaa? Kenen rahoilla tämä riski rahoitetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siunattu asia, että meillä on jotain pysyvää, vuoden 1954 Suomen neito on edelleen terävänä, melkein vaan terävöityy ajan kanssa.
Oikeita havaintoja edelleen Lenitalla, kiitollisina täytyy olla tästä, että aikaisemmista asioista puhutaan tänä päivänä aika lailla suoraan.
Lenitan vahvuus lähtee jo hänen nimestään, kun sanoo sanan Lenita, tulee kaikille mieleen Lenita Airisto, ei esimerkiksi Lenita Toivakka, jota entistä ulkomaankauppa ja -kehitysministeriä ei tänä päivänä edes yli puoletkaan tunnista, ainakaan heti kättelyssä.
Sitkeyttä ja terävyyttä edelleen toivotellaan Lenita Airistolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lenita oli jotenkin arkisen näköinen Linnan juhlissa. Monesti tavallisena arkipäivänäkin pukeutuu näyttävämmin ja ne pupukengät helman alla ei oikeen olleet juhlavat nekään. Tukkakin hapsotti liikaa. Jutteli kuitenkin mukavasti haastateltaessa ja oli pirtsakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan keski- ja länsiosassa, Etelä-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla, Muonio, Pelkosenniemi, Savukoski, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

300 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Minä jäin orvoksi kolmen vanhana. 10-kesäisenä myin käpylehmiä, joilla tienasin sievoisen summan. Pääsin peruskoulusta j... Lue lisää...
Kaikki pystyvät jos ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image