Kotimaa

Mainos

Lapin yöjunat myöhässä useita tunteja, matkustajia kuljetettiin tilatakseilla Oulusta pohjoiseen

Kolariin suuntaava yöjuna oli Oulun rautatieasemalla torstaina aamupäivällä. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 13.4.2017 8:37 | Päivitetty 13.4.2017 12:23
Kaleva, STT

Kolariin ja Rovaniemelle matkalla olleiden yöjunien matka viivästyi useita tunteja teknisen vian vuoksi torstaina.

VR:n mediasuhdevastaava Mika Heijari kertoo, että Helsingistä Kolariin suuntaava juna oli noin kuusi tuntia myöhässä. Rovaniemelle suuntava IC 273 -juna oli puolestaan vajaat kolme tuntia myöhässä.

Helsingistä lähteneestä Kolarin junasta jouduttiin vaihtamaan toinen autovaunu teknisen vian vuoksi keskiviikkoiltana. VR:n mukaan tilalle tuotu varavaunu ei ollut yhteensopiva toisen vaunun kanssa, jolloin myös tämä jouduttiin vaihtamaan.

Heijari kertoo tilanteen menneen niin pieleen kuin ikinä vain voi. VR on pyytänyt anteeksi tapahtunutta ja luvannut korvata matkustajille liput.

Kolarin junan oli määrä lähteä Oulusta pohjoisen suuntaan kello 6.22. Heijari kertoo, että Oulusta Kolarin-junaan lippunsa ostaneita asiakkaita on kuljetettu junan sijaan tilatakseilla.

– Matkustajat vietiin Oulusta Ylläksen, Levin ja Muonion suuntaan kahdella tilataksilla. Matkustajia oli yhteensä noin 20.

Lapin yöjunat olivat melko täysiä pääsiäisen sesongin vuoksi. Kummassakin junassa oli noin 400 matkustajaa.

Heijari sanoo, että VR huolehtii jokaiselle yöjunan matkustajalle jatkoyhteyden bussin, tilataksin tai taksin avulla. Kyseisten junien matkustajia pyydetään myös ottamaan yhteyttä VR:n asiakaspalvelunumeroon 08001 33300.

Autovaunussa ongelma

Mika Heijari sanoo, että autovaunun vaihtaminen oli hidasta puuhaa siksikin, että vika huomattiin vasta sitten, kun vaunu oli jo lastattu täyteen autoja. Vaunun vaihtoa varten piti etsiä vaunussa olevien autojen omistajat.

– Siinä meni aikaa. Se oli sellainen domino-efekti, joka sitten vaikutti toiseenkin junaan.

Suurin osa Lapin yöjunien matkustajista nousee junaan Helsingistä ja Tampereelta.

Kolarin kaukojuna saapui Tampereelle noin vartin yli viisi, jonka jälkeen junaan lisättiin vielä autovaunuja. Sen jälkeen juna pääsi jatkamaan matkaa.

Tampereella asemahallin aukioloaikaa pidennettiin junaviivästyksen takia ja matkustajat päästettiin lepäämään asemalla olleen IC-junan vaunuihin.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Parhaillaan odotellaan Rovaniemen asemalla Ivaloon menevässä bussissa (jonka piti lähteä yli tunti sitten) yöjunaa jonka tuloajasta ei kellään tarkkaa tietoa kun Vr:n sivuilla ei tarkkaa tietoa ja Junat kartalla palvelustakaan ei edes löydy kyseistä junaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jatkossakin yhä enemmän toimintoja etelän operaatiokeskukseen ja hylätään vanha paikallistuntemus niin jopa on helppo kilpailla palvelulla ja nopeudella tulevien operaattoreiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on pelkästään yhtiön voiton tavoittelun tulosta :). Hienoa että on valtion yhtiöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia, että palvelu pelaa edes taxikyydin muodossa.
Lisäksi lippujen hinnat korvataan.
Miten olisi ollut lentoyhtiöiden kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Lapin länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koiviston hautajaiset

Olla sanomatta mitään. Kaikki sanomisen arvoinen on varmasti sanottu jo aikapäiviä sitten, kiitoksetkin lausuttu. Kaikk... Lue lisää...
Parrein

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image