Kotimaa

Mainos

Lapin ke­sä­mat­kai­lus­sa kiivettävänä tunturin kokoinen vuori - kiinnostus herää hitaasti

Matkailuyritykset pitävät Lapin tämän kesän sesonkia lupaavana. Kuva Enontekiöltä.
Kotimaa 11.7.2017 8:15 | Päivitetty 11.7.2017 14:33
STT

Lapin matkailuyritykset pitävät tämän kesän sesonkia lupaavana, kertoo Lapin Matkailuelinkeinon Liiton toiminnanjohtaja Liisa Mäenpää. Tosiasia kuitenkin on, että kesäsesongin matkailijamäärät ovat edelleen murto-osa verrattuna Lapin talveen, jonka ulkomaalaiset matkailijat ovat löytäneet voimalla.

- Kotimaiset matkailijat ovat tietenkin suurin ryhmä kesämatkailussa, mutta ulkomaalaisten osuus lisääntyy, Mäenpää muotoilee.

Hänen mukaansa suurin ongelma on Lapin saavutettavuus kesäkaudella. Talvella Lappiin lentää lukuisia lentoyhtiöitä Keski- ja Länsi-Euroopasta. Kesäkaudelle saatiin ensimmäistä kertaa ulkomainen yhtiö, hollantilainen Voigt Travel, joka avasi kesäkuussa kolmioreitin Amsterdamista Rovaniemelle ja Norjan Tromssaan.

- Voigt on ihan mahtava päänavaus, Mäenpää sanoo.

Lentokenttäoperaattori Finavian johtaja Joni Sundelin kertoo, että lentoyhtiöiden keskuudessa on kovaa kiinnostusta talveen, mutta ei niinkään kesään. Hänen mukaansa kesämatkailua yritetään kuitenkin rakentaa koko ajan.

- Yritämme saada lentoyhtiöitä lentämään, ja tämä pohjautuu matkailutarjontaan, jota tietysti Lapin keskukset ja yritykset jo kovasti kehittävät, Sundelin kertoo.

Hänen mukaansa erinomainen saavutus olisi, jos ensi kesänä saataisiin toinenkin ulkomainen yhtiö lentämään Lappiin.

Sundelin arvioi, että Lapista on kiinnostunut Keski-Euroopassa vain tietty segmentti matkailijoista. Valtaosa matkailijoista valitsee kesämatkan ihan toiselta suunnalta niin Suomessa kuin muualla.

- Kesällä on aina, että lämpö kiinnostaa suurinta osaa Eurooppaa.

Maastopyöräilyä ja melontaa

Mäenpään mukaan Lapin vetovoimatekijät ovat kesällä puhtaus, rauhallisuus ja luonto. Myös lähiruoan merkitys nousee koko ajan vahvemmaksi.

Matkailuyritysten rakentamia vetonauloja ovat muun muassa maastopyöräily ja luontopolut. Pitkät vaellukset kiinnostavat enimmäkseen kotimaisia matkailijoita. Ulkomaalaiset matkailijat eivät niille yleensä uskaltaudu ilman opasta.

Mäenpää kertoo, että lisäksi tarjolla on muun muassa melontaretkiä ja lapsille tarkoitettuja seikkailupuistoja. Poroja ja huskyja pääsee myös katsomaan.

.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kävin Rovaniemellä ensimmäistä kertaa ja yllätyin, miten vähän joulu-teema on näkyvillä kesällä. Jokirantaa voisi hyödyntää paljon kauniimmalla tavalla matkailutarkoitukseen. Melkeinpä säälitti ulkomaiset turistit, jotka Lordin aukiolla hengalivat. Suomessa ei osata vielä luoda matkailuympäristöjä, näiden ei tarvitse olla kalliita investointeja vaan pieniä elämyksellisiä asioita, luonnonkauneutta hyödyntäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se Jouluteema talvellakaan siellä Rovaniemen keskustassa paljoa näy koska siinä vieressä on Napapiiri Joulupukkeineen ja tonttuineen. Rovaniemi on kesälläkin paljon kansainvälisempi paikka kuin esim. Oulu ja tämän voin kertoa siksi kun lähes puolet ajastani kuluu Rovaniemellä. Ouluhan ei ole matkailukaupunki kesällä, eikä varsinkaan talvella kun täällä ei ole oikein mitään muuta kuin Tietomaa, joka sekin on jo jäänyt kehityksessä sinne 80-luvulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

48
Intersport laajentaa Joutsensillan liiketiloja merkittävästi – Valkea ja Joutsensilta korvaavat Rintamäen
25
Lapsiasiavaltuutettu: "Nuorten oireilu ei tule yllätyksenä" – Vaikka ongelmista on tiedetty pitkään, palveluista on vain leikattu
21
Tv-arvio: Toimittaja Ina Mikkola lupaa, että hänen ohjelmansa jälkeen porno ei ole enää tabu
21
Oulun kaupungintalon remontti laajenee – ongelmia rakenteissa, työntekijät väistötiloihin vuodeksi
20
Kaasuautojen määrä kasvussa, Oulussa vasta parisenkymmentä kaasulla kulkevaa autoa
20
Parikymppiset oululaismiehet kaahasivat poliisia pakoon 140 kilometrin nopeudella – poliisiauto ajettiin kiinni pakoautoon
18
Palveluverkkoselvitys on kokonaisuus – on laskettu, etteivät koulumatkat kasva kohtuuttoman pitkiksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

209 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

suvi linden sopeutumis eläke

Onhan tuo eläkejuttukin asia sinänsä..mutta hurjempaa on, että entinen ministeri liitetään murhaan, jossa on tullut esil... Lue lisää...
Aika rajua.

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.2.

Naapurit

21.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image