Kotimaa

Mainos

Länsimetro kohtasi taas vas­toin­käy­mi­siä - sadevettä päässyt Matinkylän aseman sisätiloihin

Kotimaa 13.10.2017 4:30 | Päivitetty 13.10.2017 17:20
STT

Länsimetron Matinkylän asemalle Espoossa on päässyt runsaasti sadevettä, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitos on pumpannut vettä aseman sisätiloista sekä sen ulkopuolelta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Mäkelä ei osaa arvioida pumpatun veden määrää tarkkaan, mutta kertoo esimerkiksi aseman ulkopuolelta pumpatun "useita kuutioita" vettä.

Sadevettä on päässyt myös aseman tekniikan tiloihin, mutta Mäkelän mukaan sähkölaitteet eivät näyttäisi vaurioituneen.

- Tiloissa, joissa on tekniikkaa, voi pienikin vesi olla erittäin haitallista ja hankalaa. Luulen kuitenkin, ettei isompia vahinkoja päässyt syntymään, Mäkelä sanoo.

Länsimetron koeajoja on ollut määrä jatkaa ensi viikolla.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan sadeveden aiheuttamia mahdollisia vaikutuksia tutkitaan viikonloppuna, mutta näillä näkymin koeajoihin vaikuttavia vaurioita ei näytä tulleen.

- En pysty aukottomasti vastaamaan, mutta tämän hetken arvion mukaan näyttäisi, ettei esimerkiksi ratatekniikkaan liittyen olisi tullut vaurioita. Esimerkiksi asetinlaite, ratasähköt ja tällaiset eivät näyttäisi vaurioituneen. Jos ensivaikutelma pitää paikkansa, voitaisiin koeajot ajaa kuten ne on suunniteltu.

Pumppausta täytyy jatkaa

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman puoli yhden jälkeen päivällä. Sadevesi oli saatu pumpattua aseman sisätiloista kello neljän jälkeen.

Mäkelän mukaan sadevesi pääsi valumaan aseman sisätiloihin viereisen työmaan kaivannossa olleiden läpivientien kautta. Pelastuslaitos on muun muassa tyhjentänyt kaivannon syvintä kohtaa, jottei vesi pääsisi enää valumaan aseman sisätiloihin.

Mäkelän mukaan työmaaurakoitsija hankkii lisää paikalle pumppuja, jotta sadevettä ei pääsisi valumaan kaivantoon ja sitä kautta asemalle.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

19.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image