Kotimaa

Mainos

Länsimetro kohtasi taas vas­toin­käy­mi­siä - sadevettä päässyt Matinkylän aseman sisätiloihin

Kotimaa 13.10.2017 4:30 | Päivitetty 13.10.2017 17:20
STT

Länsimetron Matinkylän asemalle Espoossa on päässyt runsaasti sadevettä, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitos on pumpannut vettä aseman sisätiloista sekä sen ulkopuolelta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Mäkelä ei osaa arvioida pumpatun veden määrää tarkkaan, mutta kertoo esimerkiksi aseman ulkopuolelta pumpatun "useita kuutioita" vettä.

Sadevettä on päässyt myös aseman tekniikan tiloihin, mutta Mäkelän mukaan sähkölaitteet eivät näyttäisi vaurioituneen.

- Tiloissa, joissa on tekniikkaa, voi pienikin vesi olla erittäin haitallista ja hankalaa. Luulen kuitenkin, ettei isompia vahinkoja päässyt syntymään, Mäkelä sanoo.

Länsimetron koeajoja on ollut määrä jatkaa ensi viikolla.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan sadeveden aiheuttamia mahdollisia vaikutuksia tutkitaan viikonloppuna, mutta näillä näkymin koeajoihin vaikuttavia vaurioita ei näytä tulleen.

- En pysty aukottomasti vastaamaan, mutta tämän hetken arvion mukaan näyttäisi, ettei esimerkiksi ratatekniikkaan liittyen olisi tullut vaurioita. Esimerkiksi asetinlaite, ratasähköt ja tällaiset eivät näyttäisi vaurioituneen. Jos ensivaikutelma pitää paikkansa, voitaisiin koeajot ajaa kuten ne on suunniteltu.

Pumppausta täytyy jatkaa

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman puoli yhden jälkeen päivällä. Sadevesi oli saatu pumpattua aseman sisätiloista kello neljän jälkeen.

Mäkelän mukaan sadevesi pääsi valumaan aseman sisätiloihin viereisen työmaan kaivannossa olleiden läpivientien kautta. Pelastuslaitos on muun muassa tyhjentänyt kaivannon syvintä kohtaa, jottei vesi pääsisi enää valumaan aseman sisätiloihin.

Mäkelän mukaan työmaaurakoitsija hankkii lisää paikalle pumppuja, jotta sadevettä ei pääsisi valumaan kaivantoon ja sitä kautta asemalle.

---

Lue Kalevasta kiinnostavimmat jutut Oulusta ja kauempaa. 🗞
Tilaa nyt alk. 9,90€/kk!

---

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

295
Kaupunki tekee selvityksen raitiotien rakentamisesta – äänestä: Pitääkö Ouluunkin saada ratikka?
58
IS: Niinistö harmittelee ideologista työttömyyttä – "Ei pidä laiminlyödä velvollisuutta olla mukana"
53
"Tietysti olen oppositiosta hallitusta vastaan ja myös oppositiota vastaan" - Väyrysen paluu eduskuntaan keväällä siirtäisi Mikko Kärnän sivuun
35
Mopovalvonnan tulos: Traktorimönkijääkin viritetty hurjasti – Oulussa valvonnan kohteina Talvikangas ja Ritaharju
22
Nuoret syyslomalla ilmaiseksi bussin kyytiin
20
Oulun yliopistossa koulutetaan ohjelmistotuotannon maistereita työvoimakoulutuksena
19
Junttila ja Leskinen tulittivat Kärpät sarjakärkeen, katso huippuhetket videolta – ”Joukkueessa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä”

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Kolari, Muonio, Kittilä ja Enontekiö lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Pohjanmaan maakunnissa kuuraisten teiden ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ossin tarina

110 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Harjoittelijan nolaaminen

Ilkeä, vanhempi työntekijä voi pilata harjoittelijan innostuksen työelämään tai ainakin kyseiseen firmaan tai kauppaliik... Lue lisää...
Ukko kaupungista

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.10.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image