Kotimaa

Lääkärit: Ter­vey­den­huol­to pois kunnilta

Liiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve siirtäisi terveyspalvelujen järjestämisen yksittäisiltä kunnilta noin kymmenelle suuralueelle Suomessa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 16.5.2012 6:15
Heli Väyrynen

Lääkäriliitto ajaa terveydenhuoltoa pois kunnilta isompien organisaatioiden vastuulle.

Liiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve siirtäisi terveyspalvelujen järjestämisen yksittäisiltä kunnilta noin kymmenelle suuralueelle Suomessa.

Kunnat muodostaisivat nämäkin alueet, mutta niiden väestöpohja olisi huomattavasti suurempi kuin nyt. Muutos turvaisi taloudelliset ja laadulliset edellytykset palvelujen järjestämiselle, kun väestö ikääntyy.

Perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito siirtyisivät saman julkisen järjestäjän haltuun.

Kuntauudistus ei ratkaise liiton mukaan terveydenhuollon ongelmia.

”Vaikka pääsisimme 70 kuntaan, niitä on silloinkin liian monta. Ne eivät pysty järjestämään kustannustehokkaasti julkisia terveyspalveluja”, Pälve sanoo.

Lue koko juttu Kalevan Terve24.fi-palvelusta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

KUN OLET TYÖELÄMÄSSÄ VOIT SAADA TERVEYSPALVELUSSA TERVEYSKESKUKSESSA hoitoa, jos olet eläkeläinen ei sinua hoideta. ESIMERKKI: kuuloni on HEIKENTYNYT TOISESTA KORVASTA HUOMATTAVASTI, SYY TÄRYKALVOSSA MAHD. PYSYVÄ REIKÄ. lääkäri kysy olenko vielä työelämässä, vastaus on en ole olen eläkeläinen. lääkäri antoi ymmärtää, että voin itse harkita menenkö AUDIORAMMIKOKEESEEN ja hoidattaa kuuloni kuntoon esim. yksityisesti. PERUSTERVEYDENHOITO ON VAIN TYÖIKÄISILLE, EI ELÄKELÄISILLE, MIKSI NÄIN on priorisoituhoitoa?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimittäin tää valitus täällä. Onhan se nyt selvää, että miljoonassa pienessä yksikössä, jotka kaikki tekevät samoja asioita päällekkäin, hoidon järjestäminen ei ole varmasti optimaalisimmalla tavalla järjestettyä.

Ajatellaanpa isojen yksiköiden etuja: voidaan jakaa lääkäreitä tasaisemmin eri paikkakuntien käyttöön, hallinnosta voidaan karsia turhia päällekkäisyyksiä, ostamiset voidaan hoitaa isommissa yksiköissä, resursseja voidaan jakaa jne. Kaikki säästyneet rahat ja vatuloinnit voidaan tyrkätä suoraan potilastyöhön - tai vähentää verotuksessa, ihan miten vain.

Haittoja: Kalevan juttutuvan käytöstä aiheutuva sähkönkulutus ja ajanhukka.

Kannattaa pyrkiä omistamaan noita hoitoalan firmoja niin lääkärissä käynti on kuin rahaa pankkiin pistäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä toiminta ole jo vähän lääkärivalan vastaista ? ai niin vapaamuurari vala velvoittaa toimimaan isänmaataan vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis lääkäritoiminta kokonaan kapitalismin armoille. Se on bisnestä, jossa vain raha puhuu ja köyhä jäisi hoitamatta. Tämähän on melkein kuin suoraan Amerikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pälveellä on rahan kiilto silmissä ei muuta. Näkeehän sen jo vaikka kaupungin sairaalan (köyhien laitos) toiminnasta, tai vertaa sitä yksityiseen hoitoon..rahalla kun saa sairas oysissakin maata vaikka ikänsä. Jos olet köyhä ei kiitos, toimitetaan köyhäin laitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pälveellä on rahan kiilto silmissä ei muuta. Näkeehän sen jo vaikka kaupungin sairaalan (köyhien laitos) toiminnasta, tai vertaa sitä yksityiseen hoitoon..rahalla kun saa sairas oysissakin maata vaikka ikänsä. Jos olet köyhä ei kiitos, toimitetaan köyhäin laitokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhuollosta pois lääkärikunnan lobbarit. He ovat ajaneet jatkuvalla yksityistämisellä perusterveydenhuollon huonoon jamaan. Keikkalääkärit eivät uskalla ottaa vastuuta. Yksityisbisnes vaatti suuria korvauksia, jos lääkäri hakeutuu kunnan virkaan, muka kesken sopimuksen: sehän on "pakkopaitaa". Yksityisfirmat kiristävät kuntia ja karttavat lopullista vastuuta. Missä on moraali? Kuinka ihmisten sairauksilla voidaan tehdä voittoa? Miten meillä on näin lepsut päättäjät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tässä kyllä komppaan Pälveä täysillä. Parantaisi yksityisyyden suojaakin kun kunnanhallitus ei käsittelisi yksittäisen ihmisen asioita sairausasioita kokouksissaan. Näinhän käy silloin kun pienessä kunnassa joku sairastuu vakavasti ja tarvii erityisen kalliita hoitoja. Kunnnan hallitus sitten erikoissairaanhoidon maksuja ihmetellessään tietää tarkasti kuka kulut on aiheuttanut. Ei ole nykypäivää semmoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko tässä ensimmäinen järkevä kommentti tähän järjettömään kuntapropagandaan mitä hallitus suoltaa. Rajat ei ole oleellinen kysymys vaan se miten palvelut järjestetään. Pälve puhuu kuitenkin todellisuuden ymmärtävällä äänellä jota kannattaisi kuunnella. Nuo karttaharjoittelut on olleet jo muutenkin kaiken talousajattelujärjen vastaisia. Palvelut edellä järkeistämään toimintoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla näillä "asiantuntijoilla" (Lue yksityisillä lääkäreillä) himo saada uusia asiakkaita itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nim: Oululainen kirjoitti juuri niin kuin asia on, PUKKI todellakin olisi ISON kaalimaan vartiana. Kuka meidät köyhät ja vähemmän köyhätkin suomalaiset varjelisi tällaisilta suuruuden hulluilta ajatuksilta, puhumattakaan niiden toteutuksilta. Aivan KESTÄMÄTÖN ja sairas terveydenhoito malli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pälveen ajatus on hyvä! Monesti olen joutunut hakemaan apua sairauksiin Keskussairaalataholta, tai yksityispuolelta. Tuntuu siltä, ettei Terveyskeskuksissa saa aina apua sairauksiin, vaikka kuinka on tarve ollut. Laadukkaasta terveydenhoidosta on kyllä valmis maksamaankin ememmän, kuin nykyisellään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääkärit, politiikot, sutenöörit, kaikenmoiset ihmiskauppiaat, raiskaajat jne. samaa kastia. Siinä ei ajatella ihmistä, ihmisyyttä. Pääasia että itse saa voittoa, hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin järkevä ehdotus! Siitä ei tule mitään, että poliittisesti valitut tölleröt päättävät asioista, joista eivät ymmärrä ja tulos on nykyisenkaltaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhuolto ja erikoissairaanhoito remonttiin hallinnon osalta! Vaadimme hallinnonalan AMMATTILAISIA, eikä johtaja-lääkäreitä, jotka vapautuvat lääkäreiden hommiin.

Palveluseteli antaa potilaalle mahdollisuuden parhaaseen hoitoon ja kilpailu pitää laadun hyvänä, sekä hinnat kurissa. Yksinkrtainen tapa on yleensä se toimivin ja halvin kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten sopikaan tähän sanalaskut:"Suo siellä ,vetelä täällä tai ojasta allikkoon". Ajatushan on hyvä ja kaunis, mutta ajankuluessa asiakas/potilas huomaan kukkaronsa laihtuvan entisestään ja miten niiden käy, joilla on jo matti kukkarossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä varmaan nostaisi lääkäreiden ja muun henkilökunnan palkkoja, mutta saattaisi myös parantaa hoidon laatua. Tuolla yksityipuolella asioivana olen tullut siihen tulokseen että rahalla on taivaallinen voima. En ole koskaa jonottanut 20 minuuttia kauempaa röntgeniin enkä labraan. Yhdellä reissulla on nuo hoidettu ja lääkkeet tai hoito-ohjeet mukana tunnissa ulos.
Olisin valmis maksamaan hieman enemmän terveyskeskusmaksua jos sieltä saisi ihan oikeasti palvelua yhdwestä paikasta, eikä kolmessa eri kohteessa juoksemalla ja sittenkin vielä tulokset puhelimen välityksellä joskus jos sattuu saamaan. Tk maksu voisi olla suhteutettu tuloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla pukki kaalimaan vartijana. Lääkäriliitto on ollut kokoajan taustalla häärimässä nykyisen tilanteen kehittyessä. Liitto aikanaan ajoin koulutusmäärien vähentämistä ja seuraukset tunnetaan. Puhutaan lääkärienosuuskunnista jne. mitäs sitten, jos osuuskunta myy liiketoiminnan ulkomaiselle pääomasijoittajalle ? Miten se kehittää suomalaista sairaanhoitoa, kun päämäärä on saada mahdollisimman hyvä tuotto sijoitetulle pääomalle. Suomen ongelma on yhteiskunnan rahojen jako terveyskeskujärjestelmään, Kelan kautta sairasvakuutukseen ja työterveyshuoltoon. Terbeyskeskukset on jätetty omaan arvoonsa ja kehittäminen kohdistettu muualle. Tästä rahasta osa menee ulkomaisille sijoittajille veroparatiiseihin. Lääkäriliitto ei ole tästä mitenkään huolestunut, se kertoo paljon siitä, kenen asialla liitto on viimekädessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

285 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mannerheim oli hieno mies

Etelä-Suomessa suljettiin tehtaat. Palkanmaksu loppui. Punakaarti maksoi palkkaa. Ei ollut työttömyyskorvauksia. Eihän p... Lue lisää...
Leipä loppui

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image