Kotimaa

Kysely: Väyrynen ei pyri enää Brysseliin, myös Halla-aho palaa EU-parlamentista kotimaahan

Nykyisiä meppejä pääministeri Juha Sipilän vieraana kesällä 2017 Kesärannassa. Heistä seuraavissa eurovaaleissa eivät ole ehdolla Paavo Väyrynen (oik.), Hannu Takkula ja Jussi Halla-aho. Anneli Jäätteenmäki ja Nils Torvalds harkitsevat vielä. Henna Virkkunen on jo päättänyt, että lähtee ehdokkaaksi. KUVA: OUTI JÄRVINEN
Kotimaa 21.2.2018 5:00
Pekka Mauno

Keskustan puheenjohtajaksi pyrkivä Paavo Väyrynen ei aio asettua ensi vuoden eurovaaleissa ehdokkaaksi. Väyrynen ilmoitti kantansa Lännen Median suomalaisille europarlamentaarikoille tekemässä kyselyssä.

Myöskään perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei aio asettua ehdokkaaksi. Halla-aho valittiin europarlamenttiin vuoden 2014 vaalien toiseksi suurimmalla äänimäärällä. Halla-aho keräsi 80 772 ääntä. Edelle meni vain Aleksander Stubb, jonka henkilökohtainen äänimäärä oli 148 190. Väyrynen sai 69 360 ääntä.

Runsaan vuoden kuluttua kesäkuussa järjestettävissä Euroopan parlamentin vaaleissa nähdään ehdokkaina suurin osa nykyisistä mepeistä. Väyrysen ohella ainoastaan Hannu Takkula ei ole ehdolla. Euroopan parlamentti valitsi Takkulan marraskuussa EU:n tilintarkastustuomioistuimen jäseneksi.

Ehdokkuudestaan ovat päättäneet jo Sirpa Pietikäinen, Pirkko Ruohonen-Lerner ja Henna Virkkunen. Muut kyselyyn vastanneet ilmoittivat, että periaatteessa kyllä, mutta lopullinen ratkaisu syntyy myöhemmin. Lännen Median kyselyyn vastasivat kaikki 13 nykyistä europarlamentaarikkoa.

Kesäkuussa 2019 pidettävissä EU-vaaleissa Suomesta todennäköisesti valitaan yksi europarlamentaarikko edellisvaaleja enemmän. EU-parlamentti on asian jo hyväksynyt, mutta lopullisesti asia ratkeaa Eurooppa-neuvostossa. Suomen meppien määrä nousee 14:ään.

Syynä on Britannian eroaminen EU:sta. 27 brittien 73 parlamenttipaikasta jaetaan lisäpaikkoina jäsenmaille. Parlamentti kutistuu ratkaisun seurauksena niin, että meppien kokonaismäärä alenee 751:stä 705:een.

MAINOS

Kommentoi

isänmaalliset voimat ovat liikkeellä. Kesällä kepu hajoaa ja Paavo ja Jussi laittavat yhdessä uuden puolueen alulle. Seuraavissa eduskuntavaaleissa saavatkin sitten 40% kaikista äänistä ja suurimpana puolueena pääministerisalkun. 2020 mennessä Suomi eroaa Eu:sta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo olisi parasta mitä suomelle tapahtunut mies muistiin! Ei muuten mikään mahdoton visio tämän kurittajan hallituksen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo jättää Brysselin niin pitkäksi aikaa, kunnes hän päättää palata sinne... Hänen suunnitelmansa menee taas ensi kesänä myttyyn ja sitten julkistetaan uusi suunnitelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, viime kesään asti Väyrynen tuki Sauli Niinistön valintaa presidentiksi, sitten hän päätti yllättäen asettua itse ehdokkaaksi. Samalla tavalla voi käydä EU-vaalien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat kasvaneet korkoakorolle EU:ssa. Paavosta tulee kepun puheenjohtaja ja Jussi siirtyy johtamaan joukoaan edestä ja Suomi pelastuu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakon sanelema molemmilla; ikä Paavolla ja Jussilla pelko perälaudassa, kun Laura vienee puheenjohtajuuden seuraavassa puoluekokouksessa jossa kannatus mitataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näin kovat pakkaset on menossa niin kannattee väykyn mennä lämmittään sitä jajasmökkiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunta on yleisesti ottaen oikea. Euroopan kansat eivät halua mitään eurostoliittoa ja tuolla systeemillä ei ole kansojen tukea. Eliitti ja valtamedia rakastava sosialistista EU:ta ja sen tuomaa kontrollia ylitse kaiken. Tätä tuskin moni pystyy ymmärtämään mikä heitä siinä niin paljon innostaa.

Vaan eipä ole enää väliä sillä mitä eliitti haluaa, koska kansojen halu olla vapaita on niin suuri, että se jyrää eliitin allensa. EU:lla ei ole tulevaisuutta ja sen taru päättyy täydellisellä varmuudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU ei ole sosialistinen projekti alkuunkaan, EU on pääoman projekti. EU:sta tulee supravaltio, joka alistaa alaisuuteensa kaikki aikasemmin muodollisesti itsenäiset jäsenvaltionsa. Tällä ei ole mitään tekemistä alkuperäisen Neuvostoliiton kanssa, joka pohjautui päinvastaiseen ajatukseen, että valtio pitää lakkauttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen vaikutus EU:ssa nousee siis 1,73%:sta peräti 1,99%iin. Aikanaan äänestin EU:n puolesta jotta suomalaisesta tunkkaisuudesta päästäisiin eroon ja siinä suhteessa asiat ovat paremmin kuten sukupuolinen tasa-arvo. Mutta onko EU:sta ollut taloudellista hyötyä sitä minun tavallisessa taloudessa ei huomaa. Kuluttajahinnathan ovat nyt pilvissä verrattuna myös markan aikaan. Rikkaat ovat nyt superrikkaita kuten markankin aikana. Jos uusi äänestys tulisi minulle olisi edelleen tärkeintä että tästä uskonnollisuuden läpitunkemasta tunkkaisuudesta päästään lopullisesti eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eletään vuotta 2029 ja Suomessa valmistaudutaan presidentin vaaleihin. Paavo Väyrynen on perustanut uuden kansalaisliikkeen ja aikoo ryhtyä ehdolle tulevissa presidentin vaaleissa. Media on jälleen ymmällään. Paavolla on vielä kirjoja ja mukeja myymättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

108
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
41
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
29
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
27
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
25
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
18
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä
16
Pitkään eduskunnassa ollut Erkki Pulliainen pohtii yhä ydinvoimarakentamista ja kaivostoiminnan vaikutuksia luontoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Hataratpa sinun tiedot on, sillä on suuri osa työttömistä ei saa Kelan/sossun kautta mitään korvausta leikkatuista päivä... Lue lisää...
Ei ihan pikku juttu.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image