Kotimaa

Kysely: Suo­ma­lais­van­hem­mat auttavat lapsiaan läksyissä vähemmän kuin muut - mutta lapset eivät edes halua apua

Kotimaa 9.3.2018 2:01 | Päivitetty 9.3.2018 4:00
STT

Suomalaisvanhemmat käyttävät vähemmän aikaa lastensa auttamiseen kotiläksyissä kuin monissa muissa maissa, ilmenee uudesta kyselytutkimuksesta. Tutkimuksessa vertailtiin 29 maan koululaisten vanhempien näkemyksiä ja toiveita.

Suomalaisvanhemmista vain viisi prosenttia käyttää lastensa läksyapuun vähintään seitsemän tuntia viikossa. Suomessa on kuitenkin muita maita enemmän lapsia, jotka eivät halua vanhemmiltaan apua. Suomalaiset pitivät tätä merkittävänä esteenä läksyavun antamiselle.

Suomessa lähes kolme neljästä vanhemmasta suhtautuu luottavaisesti lapsensa tulevaisuuteen, kun kaikkien kyselyn maiden keskiarvo on 60 prosenttia.

Kyselyn teetti opetusalan hyväntekeväisyysjärjestö Varkey Foundation, ja sen toteutti Ipsos MORI -tutkimuslaitos. Suomesta kyselyyn osallistui tuhat vastaajaa.

MAINOS

Kommentoi

Koulu muuttuu jatkuvasti ja liian nopeasti, vanhemmat ei edes tiedä mitä siellä nykyään opetetaan, vai opetetaanko mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikissa maissa ei ole maan koulutusjärjestelmästä johtuen riittävästi päteviä opettajia saatavilla. Melkein kaikissa maissa on maksullinen yliopisto, johon läheskään kaikilla ei ole varaa. Niinpä opettajaksi pääsee vähemmillä vaatimuksilla, koska kouluissa on oltava opettaja. Suomessa tilanne on toisinpäin. Ilmaisen koulutuksen takia pätevää koulutettua opettajaa on tarjolla riittävästi, heitä on jopa työttömänä. Kun opettaja on pätevä, niin vanhemmat pääsevät helpommalla. Lähes jokainen lapsi tarvitsee silti ainakin jonkin verran apua läksyissä. Hyvä niin, koska sillä tavalla vanhemmatkin pysyvät kärryillä mitä lapsi opettelee koulussa juuri tällä hetkellä.
En oikein ymmärtänyt mikä tämänkin uutisen viesti ja tarkoitus oli. Verrata omenoita ja appelsiineja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa koulu hoitaa opettamisen niin mallikkaasti, että vanhepien ei tarvitse käyttää koulunpäivien lisäksi lasten kotiopetukseen seitsämää tuntia viikossa. Jos näin olisi, niin täällä nousisi hirvittävä haloo koulun epäonnistumisesta ja opettajan epäpätevyydestä. Kysely on tehty 20 eri maassa. Opettajan oma koulutus ja osaaminen vaihtelee rajusti maittain. Suomessa opettajilla on aina korkeakoulututkinto, mutta näin ei ole läheskään kaikissa maissa. Suomalaisen korkean koulutustason takia opettajien oma tietämys joissain maissa voi olla pienempi kuin suomalaisten vanhempien.
Suomalaisetkin lapset tarvitsevat apua vanhemmiltaan läksyissä, mutta jos niitä pitäisi tehdä vanhempien kanssa kymmenen tuntia viikossa, niin koulussa olisi jotain pahasti pielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Muistatteko vielä, kun Sipilä, Stubb ja Lindström juhlivat kilpailukykysopimuksen syntyä tv-kameroiden edessä ja tekivät... Lue lisää...
Oikeistolainen nyrkk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image