Kotimaa

Mainos

Kuukausien vääntö kou­lu­tus­va­paas­ta turha - vähennystä ei käytetä

Kotimaa 23.2.2016 3:00
Kirsi Turkki

Työmarkkinajärjestöt väänsivät pari vuotta sitten kuukausikaupalla sopimusta kolmen päivän koulutusvapaasta. Sopimus on käytännössä osoittautunut turhaksi järjestelyksi. Vain hyvin harva yritys käyttää verovähennystä, joka niiden olisi mahdollista saada työntekijöiden kouluttamisesta.

Työntekijöiden kouluttamisesta sai ensimmäisen kerran hakea koulutusvähennystä vuonna 2014. Verohallinnon tilastojen mukaan vähennystä on hakenut vain 2  350 yritystä.

Verotuotot ovat vähentyneet vain kymmenen miljoonaa euroa, kun hallituksen arvioissa verotuottojen vähennys oli 57 miljoonaa euroa.

– Vaikutus on jäänyt hyvin vähäiseksi, valtiovarainministeriön vero-osaston päällikkö Terhi Järvikare sanoo.

Verotuksen kärkiasiantuntija, professori emeritus Heikki Niskakangas kertoo ehdottaneensa hallitukselle turhasta verovähennyksestä luopumista. Poliitikkoja asia ei kuitenkaan ole kiinnostanut.

Niskakankaan mukaan kolmen päivän koulutusvähennys on aivan onneton ratkaisu, joka ei toimi lainkaan. Vähennysjärjestelmä on monimutkainen ja etu yrityksille vain pieni.

MAINOS
Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
Mainos

Kommentoi

Tässä taas hyvä esimerki päättäjien ajatuksesta ja käytännön erosta. On karannut päättäjillä käsitys todellisuudesta monessakin asiassa. Päätökset tehdään oletuksien pohjilta joilla ei ole käytännön kannalta edes mahdollisuuksia toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeintä ei ole määränpää vaan matka.

Työmarkkinajärjestöille on tärkeintä kiukuttelu, ei lopputulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulin asiakasyritykseltämme, että he olivat selvittäneet mitä Koulutusvähennyksen saaminen edellyttää. Tulos oli ollut, että pienillä yrityksillä, joilla ei ole työntekijää vähennysten hakemiseen ei ole mahdollisuutta näin työlästä vähennystä hakea laisinkaan. Työtunteja kuluu hakemiseen ja mahdollisesti saatava hyöty on minimaalinen.
HUONO vähennys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja pohjoisosassa sekä Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen maakunnissa lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Korotetaanko alvia vai osinkoveroa?

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sydänlääkäri: Tämä on totuus rasvasta ja sokerista

Katsoin joskus v.2010 MOT ohjelman "Rasvainen kupla". Se muutti asenteeni totaalisesti ja margariinipurkit lensivät rosk... Lue lisää...
Voivoi

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image