Kotimaa

Kultamersulla ajava Jaber herättää kohua – lii­ke­kump­pa­nit eivät hätkähdä

Rami Jaber. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 12.3.2016 13:01
Kaleva

Sosiaalisessa mediassa käy melkoinen kuohu Ouluun asettuneen Rami Jaberin tai virallisemmin Rami Al Husseinin ympärillä. Kuka tuo rallivideoita ja kaahailulyhytelokuvia tekevä, kullanväriseksi teipatulla Mercedes-Benzillä ajeleva ja myös prinssi-nimitystä käyttävä palestiinalaislähtöinen mies oikein on ja mitä kaikkea hänellä on taustallaan?

Väitteissä on pyöritelty muun muassa miehen varallisuutta ja liiketoimintaa sekä riepoteltu myös tämän yksityiselämää.

Viranomaislähteiden mukaan Jaberin luottotiedot ovat kunnossa. Jaber on oululaisen tuotantoyhtiön RNG Group Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Yrityksen tuoreimmat tilinpäätöstiedot ovat vuodelta 2014. Vuoden 2014 lopussa sen liikevaihto oli noin 20 000 euroa ja yritys teki tappiota suunnilleen saman verran. Saman vuoden verotuksessa Jaberilla oli ansio- ja pääomatuloa nolla euroa.

Jaberista tuli jalkapalloseura AC Oulun suuromistaja ja hallituksen jäsen sen jälkeen, kun hän oli ostanut kymmenen prosenttia seuran osakekannasta viime vuoden lopussa.

Tuhannen osakkeen hinta oli 50 000 euroa eli sama kuin se, millä Oulun kaupungin elinkeinoliikelaitos Business Oulu osallistui RNG Groupin tuoreimman tuotannon, työnimellä The Great Escape kulkeneen elokuvan tekemiseen.

AC Oulun mukaan osakkeiden kauppasumma maksettiin sille tuotantoyhtiö RNG Groupin tililtä.

Jaber ihmettelee väitteitä

Kalevan haastattelema Jaber ihmettelee sosiaalisessa mediassa liikkuvia väitteitä ja ihmettelee, miksi hänestä puhutaan pahaa, vaikka hänen tarkoituksensa on tehdä hyvää.

– Ymmärtäisin sen, jos tekisin rötöksiä, mutta teen pelkästään hyviä asioita. Ehkä kyse on jonkinlaisesta kateudesta.

Jaber kiistää väitteen siitä, että hän olisi ohjannut Business Oululta lyhytelokuvan tuotantoon saamansa 50 000 euroa AC Oulun osakekauppaan. Hän sanoo käyttäneensä siihen Lähi-idästä saamiaan sponsorirahoja.

– Business Oulun rahat kohdistuivat (lyhytelokuva-)tuotantoon. Maksoin itse esimerkiksi tuottajan ja muita kuluja, mitkä olivat edellytyksiä Business Oulun tuelle.

Jaberin varallisuutta on kyseenalaistettu sillä perusteella, että hänelle myönnettiin oikeusapua oikeudellisen asian hoitamista varten varattomuuden perusteella viime vuoden lopulla samoihin aikoihin kuin hänestä tuli jalkapalloseuran suuromistaja.

Jaber sanoo saavansa palkkaa RNG Groupilta ja maksavansa Suomeen veroja. Hän kertoo olevansa myös yksi yhdysvaltalaisen videotuotantoyhtiön White Revolverin omistajista.

– En tiedä, miksi tällainen (oikeusapu-)päätös on tehty. Ehkä minulla katsottiin olevan liian vähän tuloja.

Jaberiin on kohdistunut myös väitteitä kansainvälisestä huoltajuuskiistasta ja jopa lapsikaappauksesta. Jaberin mukaan asia on perätön ja se on selvitetty suomalaisviranomaisten kanssa.

Prinsseydestä Jaber sanoo, että kyseessä on nimitys, jota palestiinalaiset hänestä käyttävät.

– Minulla on yhä todistus prinsseydestä Jerusalemista.

Suomeen Jaber sanoo saapuneensa ensimmäisen kerran harjoittelemaan lumessa ajamista, muistinsa mukaan joko vuonna 2009 tai 2010. Oulua hän kertoo haluavansa tehdä tunnetuksi elokuvien ja jalkapallon kautta.

Business Oulu toivoo näkyvyyttä

Oulun kaupungin elinkeinoliikelaitos Business Oulu on osallistunut rahallisesti kahteen Rami Jaberin tuotantoyhtiön tuotantoon, kertoo projektipäällikkö Soile Pitkänen.

Osittain Oulussa helmikuussa kuvattuun The Great Escape -lyhytelokuvaan Business Oulu on sijoittanut 50 000 euroa sekä Oulussa 2013 kuvattuun GT Radial 1 Finland -rallivideoon noin 13 000 euroa.

– Sitä vastoin viime keväänä julkaistun 2 Hours to Vegas -elokuvan rahoituksessa kaupunki tai Business Oulu ei ole ollut millään tavoin mukana, vaikka kyseisen elokuvan auton teippauksissa kaupungin logo mukana onkin.

Elokuvakumppanuuksien tavoitteena on lisätä Oulun näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Esimerkiksi Jaberin yhtiön tuoreimmassa tuotannossa Oulu saa näkyvyyttä niin, että kaupungin logo näkyy valmiin elokuvan alku- ja lopputeksteissä, markkinointimateriaalissa sekä elokuvassa esiintyvässä autossa. Oulun kaupungin on myös oltava tunnistettavasti elokuvan kuvauspaikkana.

– Selvitämme aina yhteistyökumppaniemme taustat muun muassa kaupparekisterin ja verotustodistusten kautta, kertoo Business Oulun johtaja Juha Ala-Mursula.

Ala-Mursula sanoo ”melkein tietävänsä”, mistä viime päivien mediakohu on lähtenyt liikkeelle.

– Meidän suuntaamme Jaber on hoitanut sopimusasiat moitteettomasti.

AC Oulussa tyytyväisiä

AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Arto Oja myöntää, että mediassa liikkuvat ”kamalat uutiset” Rami Jaberista tuntuvat tympeiltä ”eivätkä tee meillekään hyvää”.

Oja pitää silti Jaberin tuloa seuraan myönteisenä asiana.

– Jaberilla on paljon seuraajia (sosiaalisessa mediassa), ja lisäksi hän tuli mukaan merkittävällä summalla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (144)

Mitä sanoo katsastusmies ja poliisi peilikiiltävästä mersusta? Allekirjoittanut kävi aikoinaan kysymässä oman jenkin maalaamista osittain kromimaalilla tai teippaamalla. Vastaus oli: Auto ei saa olla peili. Se ei saa aiheutta häikäisymahdollisuuksia. Osaako joku sanoa onko tämä nyt sitten laillista vai ei? Lakihan on kaikille sama. Musta tuo mersu on hieno. Oon nähny monesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän minua kiinnostaa ne saksalaiset rekisterikilvet mitkä siinä mersussa on. Pystyäkseen ajamaan suomessa saksalaisilla kilvillä tämän Ramin täytyy olla kirjoilla saksassa eli hän onkin saksalainen ja asuu siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalidemokratisessa maassa tälläistä leveilyä ei katsota hyvällä, jokaisen on upottava massaan, oltava tasaharmaita, tasapaksuja, tasapäistäminen on ainoa tie!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätän AC Oulun matsit tulevalta kaudelta katsomatta. Odottelen, että Kemin ja Rovaniemen liigasakit tulee tänne pelaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä eteenpäin tiedoksi kaikelle kansalle: minua tulee kutsua arvoisellani arvonimellä, täten nimitän itseni koko kaketsun Keisariksi! (Kaikkihan tuolla lähi-idässä väittävät olevansa prinssejä tai sheikkejä, puhumattakaan nigerialaisprinsseistä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja vilpillisyyttä eli toisen oikeuksia viemällä - vaikka verorahojen ja oikeutta elää lapsellakin - ei kukaan kadehdi ja osakseen tahdo.

Eli kun punaisia päin ajelet, joku kerta voi joutua vastuuseen ja selittelyt ei auta, ei uhrien syyllistämiset ja kateellisiksi leimaaminen.

Kukahan mediasta ottaisi asiakseen tutkia miten ja millä edellytyksillä verorahoja tuhlattiin ja miten todella ilmaista oikeusapuakin voi saada moisin meriitein?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ööö.. Business kumppanit, eli kunnallisveroista kustannetu Business Oulu ei hätkähdä prinssin varatomuutta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siinä, antaa prinssin laittaa rahansa siihen mihin parhaaksi näkee. Mutta älkää nyt hyvät ihmiset työntäkö sitä lisää mielikuvitus visioihin. Pieni paussi paikallaan, katsotaan ensi syksyyn millaista konkretiaa kaveri saa aikaiseksi. Kaikensortin kaahaus- ja rallivideoitahan on netissä pilvin pimein, mitä lisäarvoa uusista tulee? Kaupungin logo näkyy..!! Ohhoi..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulusa köyhät on katteellisia kaikesta mitä muila on.. päätä vaan syvemmälle ja antakaa ihmisten touhuta ja yrittää, ei se taija olla sinulta köyhä pois !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi et asu Helsingissä. Täällä sitä vasta kateellisia riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin muila on jos maksattaa oikeusapunsa veronmaksajien rahoilla ja kaupunki pistää kymmeniä tuhansia vessanpöntöstä alas veronmaksajien (meidän kaikkien) rahoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varatonhan tuo prinssikon on ainakin hänelle myönnetyn oikeusapupäätöksen mukaan. Minullekon on myönnetty oikeusapua mutta kyllä sitä piti ihan hakea ennen kuin sitä myönnettiin. Piti jonkinlainen omavastuu maksaa täysin ilmaista oikeusapua en saanut kun minulla oli isommat tulot kuin prinssillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset eivät hyväksy joukkoon vasta kuin muutaman vuosikymmenen jälkeen. Meillä on kamalan huono itsetunto joka näkyy siinä, että yritetään olla muuta kuin ollaan. Olemme varautuneita kaikkeen. Jäyhä kansa, minkäs voit ja näin on hyvä. Piste. Ei ole kiinni prinssin huonommuudetsa tai hyvyydestä. Aikamme katotaan ja sitten tuumataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikös tässä ihan muu kuin suomalainen juuri väitä olevansa ihan muuta kuin onkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme rutinaa (taas). Antakaa prinssin hommata kaikessa rauhassa. Kitisijöitä ja arvostelijoita kyllä riittää, tekijät ovat harvassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennustan, että kaverista tulee samanlainen tähdenlento mitä kymmenen vuotta sitten lapissa vaikuttaneesta naparetkeilijästä. Todellinen henkilö, tarinat sepitettyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (144)

Uutisvirta

119
Hailuodon pengertielle ei tule katuvaloja, tie merkitään sumupaaluilla ja kaidevalaistuksella – katso lista kiinteän yhteyden yksityiskohdista
53
Jääkiekon Suomen mestaruus on katkolla Kärpille – Tapparalla takaa-ajajana tiukka paikka
51
Intiön vesitorni on taas myytävänä – vaihtoi omistajaa viimeksi vuonna 2015
49
Osekk irtisanoo 53 henkilöä – lisäksi 27:lle tarjotaan tehtävämuutosta tai osa-aikatyötä
42
Kärpät ei vaihtanut voittavaa kokoonpanoa – myös kätensä lauantaina satuttanut Jani Hakanpää illalla mukana kultajahdissa
41
Paperiton koira voi tuoda monta huolta – Suomessa on arviolta 200 000 rekisteröimätöntä koiraa
36
Tappara-Kärpät 2.erä: Kärpillä iso urakka päätöserässä – Tapparalta hylättiin maali erän lopussa

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä lukijat Kalevan pääkirjoituksesta?

Jos kysymyksessä olisi jonkun muun puolueen edustaja kuin SDP:n niin Sopotti ei korviaan lotkauttaisi asialle. Miksi hän... Lue lisää...
Tyhmä voi olla mutta...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.4.

Naapurit

23.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image