Kotimaa

KSML: Orpo haluaisi lähes nollalinjan syksyn palk­ka­neu­vot­te­lui­hin

Valtiovarainministeri Petteri Orpo. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 19.5.2017 7:40 | Päivitetty 19.5.2017 8:09
STT, Kaleva

Valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok.) vaatii työmarkkinajärjestöiltä palkkamalttia syksyn neuvotteluihin, kertoo Keskisuomalainen.

Orpo sanoo lehdelle, että palkankorotusten olisi hyvä olla lähellä nollalinjaa.

Orpo perustelee tiukkaa linjaansa seitsemän vuotta kestäneellä taloustaantumalla. Hänen mukaansa maltillinen ratkaisu tukisi työllisyyttä ja talouskasvua. Lehden mukaan Orpo on valmis tuntuviin palkankorotuksiin vasta sitten, kun orastava talouskasvu on saatu vakiinnutettua.

- Toki palkkaneuvottelut ovat työmarkkinaosapuolten asia, mutta näin ministerinä toivon nyt malttia kaikilta, Orpo sanoi lehdelle.

Orpon mukaan suomalaisten ostovoiman säilyttämisessä avainasemassa on työn verotuksen keventäminen.

- Sen voin luvata hallitusohjelman mukaisesti, ettei hallitus kiristä työn verotusta, Orpo sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Osingonsaajilla menee hyvin, pörssissä menee hyvin, yritysten voittojen kasvua tarkkailemalla huomaa, että hyvin menee. Yleisellä hintojennousulla menee hyvin. Tästä voidaan päätellä, että tuottavuus on kasvanut. Palkoissa on nyt huomattavia nostopaineita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän mennessä on tullut yhdeksän kommenttia ja kaikissa Orpo on teilattu maanrakoon. Orpo on kuitenkin viestissään täysin oikeassa. Nostan hattua hänen rohkeudelleen tuoda kantansa esille vaikka selvää on että teitä tyrmääjiä on 13 tusinassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseenalaista tekstiä Orpolta. Itse toteaa, että palkkaneuvottelut ovat työmarkkinaosapuolten asia, mutta haluaa kuitenkin säätää niitä jo etukäteen, ja kas kummaa, työnantajapuolen kannalta mieluista tekstiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo voisi keskittyä pitämään välillisten verojan ja maksujen kohdalla nollalinjaa, sekä estää sotessa omavastuun nousemisen mikä on hänen työsarkaa ja jättää palkkaneuvottelut heille, joille se kuuluukin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EK:n lopparit ovat näköjään käyneet saunomassa Arkadianmäellä. Itsekkäiden ihmisten ehdotus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Malttia, malttia ja malttia, mitä malttia hallitus ja erityisesti Orpo kumppaneineen hallintarekisterissä harrasti, kun asiaa ajettiin kuin "käärmettä pyssyyn" ja lakeja suolettu tukka putkella, välittämättä tutkia ja laskea mitä vaikutuksia ne tuovat tullessaan?
Eteenkin hallintarekisteriä ajettaessa syrjäytettiin asiantuntijat ja kansan kova vastustus syrjään ja nyt on helppo hymistellä, kuinka eliitin rahat saatiin turvaan tavalla, jossa ei kanneta huolta miten Suomen taloudella menee vähentyvien verotulojen kadotessa "teille tietimättömille".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtionvarainministeri: ”Tulotasomme ei kuitenkaan nouse vuodesta toiseen yleensä siksi, että tekisimme enemmän töitä, vaan siksi, että palkkamme nousevat. Palkkojen nousu perustuu puolestaan työn tuottavuuden kasvuun koko kansantaloudessa. Tämä tuottavuuden kasvu luo tuloa, josta osa jaetaan työntekijöille palkkoina ja osa yritysten omistajille pääomatulona. Tulonjako määräytyy yhtäältä työehtosopimusten ja toisaalta markkinavoimien toiminnan tuloksena. Maltilliset alimpien palkkojen korotukset koska työnantajat ja kansantalous hyötyvät näistä korotuksista. Työntekijöiden motivaatio paranee. Työvoiman vaihtuvuus vähenee. Organisaatioiden tehokkuus paranee. Miesten ja naisten palkkaerot kutistuvat. Kotimainen ostovoima vahvistuu. Solidaarinen palkkapolitiikka paransi naisten ja pienipalkkaisten asemaa 1970-luvulla, jolloin Suomen talouskasvu oli ripeää.”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämäkin pieni nousu saadaan tyssäämään. Lisää liksaa puoleksi vuodeksi ja sitten työt loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään maltteja enää työläisille. Olette riistäneet jo liikaa. Nyt on takaisin maksun vuodet edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teiltä mulle ja kavereille. Suomi nousee kun rikkaiden verot ovat vapaaehtoisia. Epätasa-arvo on hyväksi yhteyskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on koko ajan ja kommentoi sen mukaan. Nyt olisi tärkeintä saada enemmän suomalaisia töihin, ei lisää liksaa niille joilla jo on töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen lupaamat veronkevennyksiä palkansaajille ei näy. Herroja muistetaan ja kiitellään rahan pesun mahdollisuuksien lisäämisellä. Työttömät ilmaiseksi yrityksiin töihin, jne... Miten te kehtaatte? Ja kyllähän te kehtaatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on paikallaan työväestölle 3-5 %:n palkankorotus. Hallitus ei ole saanut mitään normiperheen palkkapussia täyttäviä toimia aikaiseksi. Toisella annetaan/toisella otetaan. Ja yläluokka KIITTÄÄ !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen edustajien pitkiin lomiin vasta sitten valmis, kun olette saaneet aikaan jotain

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitää sopuratkaisuja enää. Se tie on nähty. Hallitus vaatii työtekijöiltä malttia, opiskelijoilta leikataan, vanhustenhoidosta säästetään ja samaan aikaan rikkaille ja rosvoille annetaan mahdollisuus hallintarekisterilain turvin lopettaa veronmaksu kokonaan ja kätkeä omaisuutensa verottajan ulottumattomiin ja kansanedustajat itse eivät osallistu säästöihin mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veronkierron lopettaminen tukisi työllisyyttä ja talouskasvua. Se ei tule ikinä orpopojan mieleen. Päinvastoin, veronkiertoa helpottava laki meni juuri läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida nyt oikein tämä asia avautua, niin kuin ei mikään muukaan on tullut hyvin huomattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7
Tiukat pudotuspelit veivät kärppäluotsi Mannerin yöunet – ”Puhelin näyttää yleensä herätystä kolmen neljän tunnin päähän, kun menen nukkumaan”  
5
Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja
5
Terho: Kokoomuksen vastenmielinen teko ei ole riittävä syy kaataa hallitus – siniset pysyy hallituksessa
4
Kevät on herättänyt rengas- ja vannevarkaat Oulun seudulla – lue poliisin vinkit varkauden estämiseen
4
Väyrynen jättää keskustan, palaa eduskuntaan kesäkuussa – "Ei enää mitään syytä edesauttaa sote- ja maakuntauudistuksen hyväksymistä"
3
Väyrysen tilalle EU-parlamenttiin lähtee kansanedustaja Mirja Vehkaperä
2
Väistötilat luovat jatkuvuuden Oulun kauppahallin toiminnalle – mallia Hakaniemestä ja Östermalmilta Lukijalta

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suuri sotaharjoitus 2021

315 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suuri sotaharjoitus 2021

Entä sitten jos jumalattomat taas hyökkii tänne? Lue lisää...
Kättä pitempää tarvi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

26.4.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image