Kotimaa

KSML: Jär­jes­täy­ty­neet ri­kol­lis­jen­git kasvavat nopeasti

Kotimaa 12.8.2012 5:40 | Päivitetty 12.8.2012 9:12
STT

Suomen rikollisjengit kasvavat jopa räjähdysmäisesti, kirjoittaa Keskisuomalainen. Suojelupoliisin (Supo) mukaan jengien jäsenillä on yhteyksiä myös radikaalijärjestöihin. Supo ei tarkenna, millaisista järjestöistä on kyse.

Yhteiskunnan turvallisuus ei kuitenkaan Supon arvion mukaan ole vielä uhattuna.

Keskusrikospoliisi (KRP) arvioi rikollisjengien olevan yhä suurempi uhka koko Euroopan alueella. Suomen neljä suurinta järjestäytynyttä rikollisjengiä kasvavat ja leviävät nopeasti. Tänä vuonna jengit ovat perustaneet yhdeksän uutta osastoa ja toiminta on laajentunut ympäri maata.

Kaikkiaan KRP arvioi Suomessa toimivan tällä hetkellä 84 järjestäytynyttä rikollisryhmää. Jäseniä niissä arvioidaan olevan noin 1 150. Jäsenistä lähes kaikki ovat KRP:n mukaan syntyperäisiä suomalaisia.

Puolet kaikista rikollisjengeistä on moottoripyöräjengejä ja yli puolet toimii huumausainerikollisuuden saralla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Enpä vain ole lukenut yhdestäkään rikollisgengin tekemästä raiskauksesta, väkivaltaisesta kerjäämisestä, talon valtauksesta, paikkojen sotkemisesta, asuntomurrosta, taskuvarkaudesta, autovarkaudesta, veropetoksesta tai muustakaan rikoksesta. Jos tavallinen ihminen ei sotkeudu huumeisiin, niin näistä jengeistä on paljon vähemmän vaaraa kuin muista Suomeen rantautuneista ihmisistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on hyvä puuhailla, kun ongelmaa on kieltämässä virkansa puolesta iso joukko väkeä, jolla on mopo aikoja sitten karannut käsistä. Homma ei tosiaankaan ole hallinnassa, jos hälytysten määrä laskee vain sen vuoksi, ettei monikaan enää hälynumeroon rikosasioissa viitsi edes soittaa. Apua kannattaa rukoilla yleensä vain, jos oma tai läheisen henki on katkolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jäseniä arvioidaan olevan noin 1150.. sehän on noin luku ku pienen saaristolaisyhteisön as.määrä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaa rikollisen alun vanhemmille millaisissa piireissä oma mussukka liikkuu. Äiti voi käydä hakemassa kultansa kotia sieltä tallilta notkumasta. Jengiin kuulumisen pitää tehdä hävettäväksi asiaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Tanskassa paikallinen rasistiyhteisö/järjestö Danish Defence League ja Hells Angels ovat kimpassa. Miten lie laita Suomessa? Uskon että yhteistyötä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Suomessa ole mitään lakia. Täällä pitäisi ottaa käyttöön USA:n menetelmät eli kuolemantuomio ja kolmen rikoksen jälkeen automaattisesti TODELLINEN elinkautinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeusministerillä kun on tärkeämpääkin tekemistä seksin ostokieltoja miettiessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politiikan lopputulos, ihmiset kyllästyy kun joka vietävän asia pitää rajoittaa kaiken maailman pykälillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo vuosia olen ihmetellyt, miksi järjestöjä, joiden päätarkoitus on rikollinen toiminta ei kielletä kokonaan. Sitten ihmetellään kun poliiseiltakin alkaa olla keinot lopussa. Kiellosta ei aiheudu normaalille yhteiskunnalle mitään muuta haittaa kuin että juristikunta saa vähemmän toimeksiantoja rikollisten puolustamisessa . Niin, kansalaisillahan pitää olla kokoontumisvapaus missä tarkoituksessa tahansa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuresti ihmetyttää kun annetaan rikollisjengien toimia ja laajentua vaikka tiedetään asiat . Lailla tulisi puuttua rikolliseen elämän tapaan ja kuulumiseen rikollisjengeihin . Jengien nykyvät tunnukset aiheuttavat monissa pelkoa ja turvattomuuden tunnetta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tilanne tulee vain pahenemaan, kun ihmiset jäävät asumaan kalliiseen ympäristöön kykenemättä pitämään työpaikkaansa. Vrt. Dublin Irlannissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatketaan vaan nykyistä huumepolitiikkaa niin pian rikollisjengit korvaavat kaupunginvaltuustot ja aletaan muistuttaa yhä enemmän Italiaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahdollisuus vaurastua töitä tekemättä?Rikollisia tietenkin suurin osa,normaali elämä liian vaikeaa!En itsekkään töitä tekisi,jonkun merkittävän rikoksen jälkeen.Suurin osa tienesteistä menisi korvauksiin,niin ei se paljoa houkuttele työn tekoon enää,loppuelämän maksurästit.Patti-tilanteessa ollaan,jos katkastas käsi rikoksen jälkeen,niin elämä olisi tuhottu siiloinkin.Kuolemantuomio taparikollisille olisi järkevä ratkaisu,niin vähenisi pahimmat,ei niistä muutenkaan ole yhteiskuntaan eläjiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Hataratpa sinun tiedot on, sillä on suuri osa työttömistä ei saa Kelan/sossun kautta mitään korvausta leikkatuista päivä... Lue lisää...
Ei ihan pikku juttu.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image