Kotimaa

Koulu-uupumuksesta ja liiallisesta internetin käytöstä voi muodostua noidankehä

Jos käyttää liikaa internetiä, kiinnostus koulunkäyntiin voi kadota. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 23.5.2016 12:13 | Päivitetty 23.5.2016 12:17
Kaleva

Liiallinen internetin käyttö edistää koulu-uupumuksen kehittymistä ja päin vastoin. Koulu-uupumus voi puolestaan johtaa digiaddiktioon.

Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimuksessa digiaddiktion ja koulu-uupumuksen välinen yhteys todettiin sekä peruskoulussa että lukiossa.

Tutkimuksen mukaan liiallinen internetin käyttö voi johtaa koulu-uupumuksen kautta myös masennukseen. Digiaddiktiolle altistutaan puolestaan erityisesti silloin, kun kiinnostus koulunkäyntiin häviää ja nuoresta tulee kyyninen.

Tutkimuksen mukaan digiaddiktioon ja koulu-uupumukseen on tärkeä puuttua erityisesti yläkouluiässä.

Masennusoireet ja myöhäisnuoruuden koulu-uupumus ovat tutkimuksen mukaan yleisempiä tytöille kuin pojille. Pojat puolestaan käyttävät tyttöjä useammin liikaa internetiä.

Tutkimukseen osallistui yhteensä yli 3000 helsinkiläisnuorta.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko osa näistä homekoulu epäilyistä selittyä jatkuvalla näyttöpäätteen ja puhelimen ruudun tuijottamisella.Silmä ja pääsärkyä siinä tulee kun laitteita kymmenenkin tuntia vuorokaudesta tuijottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä uuvuin aikoinaan kouluun vaikkei internettiä ollutkaan, kiitos sairaiden opettajien jotka arvostivat oppilaita ja antoivat numeroita vanhempien ammattien mukaan, samoin pärstäkertoimen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö niiden koulujen pitänyt siirtyä käyttämään pelkästään internettiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa iltapäivällä runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa yöllä ja aamulla rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

301 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image