Kotimaa

Mainos

Kotimaa24: Rebekka Naatus ja piispa Repo sa­nan­vaih­dos­sa

Oulun seurakuntien tiedottajan Rebekka Naatuksen Kotimaa-lehdessä 4. tammikuuta julkaistu kolumni lähetystyöstä herättää kirkossa vilkasta keskustelua. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 16.1.2013 22:30
Kaleva

Oulun seurakuntien tiedottajan Rebekka Naatuksen Kotimaa-lehdessä 4. tammikuuta julkaistu kolumni lähetystyöstä herättää kirkossa vilkasta keskustelua, jota käydään nyt myös Tampereen piispa Matti Revon virallisilla Facebook-sivuilla Naatuksen ja piispan välillä, kertoo uutis- ja blogisivusto Kotimaa24.fi.

Piispa Repo kirjoitti 11.1. Facebook-sivuillaan arvionsa Naatuksen kolumnista sekä pastori Päivi Jussilan Rauhan Tervehdys -lehdessä 10.1. julkaistusta kolumnista toteamalla, että Oulusta kuuluu outoja. Repo muun muassa kutsui kirjoituksia lennokkaiksi avauksiksi, joissa on teologisesti ohut käsitys kirkosta.

"Niin ohut, että voidaan kysyä, onko sen takana ohut käsitys Jumalastakin."

Naatus oli kolumnissaan katsonut lähetystyön joutavan museoon.

Naatus vastasi keskiviikkona Revolle kommentoiden piispan Facebook-sivuilla 11.1. ollutta kirjoitusta:

"Aluksi nauratti, sitten suututti se, että arvioit piispana minun Jumala-suhdettani tuntematta minua lainkaan - yhden kolumnikirjoituksen perusteella. Asiat ovat erikseen ja ihmisten sieluntilat erikseen. Ne kuuluvat sielunhoitotilanteisiin."

"Yhden setämäisen
vihjeen annan"

Repo vastasi olevansa pahoillaan, jos on aiheuttanut Naatuksessa suuttumusta, mutta kuitenkin kieltää arvioineensa Naatuksen Jumala-suhdetta.

Repo sanoo onnittelevansa Naatusta siitä, että tämä on saanut aikaan laajaa ja syvällistä keskustelua kirkolle tärkeistä kysymyksistä.

"Mutta yhden setämäisen vihjeen annan: jos kärjistää ja provosoi, laittaa oman uskottavuutensa likoon. Silloin pitää varmistaa selustansa ja faktansa sekä katsoa tarkkaan, mitä teksti väittää sellaisilla kerroksilla, joita ei ole siihen mielestään kirjoittanut mutta joita voidaan siitä päätellä."

Revon Facebook-päivityksestä kertoi ensimmäisenä Seurakuntalainen.fi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo kommentti "Kehevelin" kirjoittamana mielestäni on aika onnistunut tähän tapaukseen. Mutta tässä ajassa me elämme, omasta mielestään terävät meidiamimmit suoltava suustaan mitä sattuu vedoten ties mihin oikeuksiin ja sananvapauteen. He eivät halua ottaa millään tavalla vastuuta siitä mitä tekevät ja ketä edustavat. Kyllä monessa firmassa tuollainen laukoja joutuisi kilometritehtaalle! Työnantaja kun edellyttää työntekijöiltää jonkinlaista sitoutumista firman julkisivulinjauksiin. Miksi kirkosn piirissä ei siis voisi olla sama periaate - tässä kohtaa ei siis mielestäni voida vedota vain läpinäkyvyyteen, jota Naatus hehkutti radiohaastattelussaan. Läpinäkyvyyden nimissä hänen kommenttien perusteella voi suoltaa mitä tahansa asiasta mitään tietämättä ja välittämättä - se on teologien asia pohtia sitten mitä tuli sanottua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rebekka on tosi fiksu nainen ja niin kuin fiksut naiset yleensä saavat miehissä aikaan pelonsekaisia tunteita. Minusta tuo kaikki on asia, josta olisi syytä alkaa keskustelemaa yleisemminkin, eikä vain pelkissä kolumeneissa kummastella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En mie muuta tiiä, mutta söpösiä naisia...Rebekka Naatus (hauska nimi:) ja Saara Aalto...njam!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää on vähän ku lapset keskustelis siitä että missä Joulupukki asuu ja pitääkö pukki kalsareita. Yhtä tasokasta ja todellisesta asiasta keskustelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon syvyyttä tai Jumala-suhdetta ei ulkopuolinen voi mitata millään mittarilla. I

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä se on tämä Naatus? Alkaa vaikuttamaan vain julkisuuden kipeälle teini tytölle jolla ei ole muuta tekemistä kuin haukkua räksyttää ja luulla olevansa jotenkin fiksukin näissä tempauksissaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älähän nyt, se on ajan henki. Sitä vartenhan sinäkin täällä käyt näpyttelemässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

älä rebegga reagoi tai liian pajon puhu. onhan paavi vatikaanissakin, joka on aina oikeassakin. onneksi sinun ei tarvitse miettiä ja ainakaan minun mielestä tuoda asioista selvää tämmäöiselle ateistellille.ja olen ollut jo kymmeniä vuosia ns. tähtitieteiliä. olen tosiasiaan omasta mielestä ns. oululainen. jo minä kommentoin sinulle tämän palstan kautta ns. jääkiekkosetiä . kyllä tuli varmaan palautetta? harmikseni olen huomannut, että kyllä tuo minunkin lestadiolaisuus taustanikin, vaikka olen aina yrittänyt olla ateisti, tuo elämässä vaikeuksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Provosoimalla on nin helppo saada huomiota. Siltähän tuo vahvasti vaikuttaa. Veikkaan, että Naatus tykkää paistatella valokeilassa. Jos hän esiintyy blogissaan Oulun seurakuntayhtymän tiedottajana, niin silloin asia kuuluu myös hänen työnantajalle. Mikäli ei voi allekirjoittaa työnantajansa lähetysnäkyä, niin voi kysyä olisiko syytä vaihtaa työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Rebekka, tuo pölyttynyt organisaatio kaipaakin ravistelua. Rohkea kyllä olet, kun uskallat käyttää nasevasti sanan säilää vaikeissakin aiheissa. Johtuukohan piispan kommentit sukupolvien vai -puolien välisestä kuilusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota joo, vanhoillislestadiolaistaustainenko hän, siis R.Naatus?, kuten kirjoituksissa mainitaan. Jos näin sanotaan, taitaa olla aika harhaanjohtavaa, että näin olisi. VL:llistä lähtenyt voi olla paljon enempi oikea ilmaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis oppineet ihmiset viitsivät kinastella saduista ja niihin liittyvistä asioista. Voihan jösses!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rebekkahan on oikein Luthrin jalanjäjillä. Liekö pian porukka kuuluu Rebekkalaiseen kirkkoon Luterilaisen sijasta. No tuskin sentään. Rikkomalla, repimällä ja rienaamalla ei yleensä rakennella mitään kestävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

96
Raksilan puoleisen Asemanseudun kaavoitus alkamassa – monitoimiareena, näyttelytiloja vai pelkkiä asuntoja? Katso video
36
Vaaleihin ja eduskunnan toimintaan esitetään isoa remonttia – puolueet saisivat lisää rahaa, jos uudistuvat
31
Oulussa peräti puolet maan apteekkiryöstöistä – Poliisi: Kielii aktiivisesta huumevelkojen perinnästä
26
Kommentti: Kultapojan kova koulu – Lauri Marjamäki jää historiaan valmentajana, jonka kaudella menestysputki katkesi
26
Suvi Lindén saapui Ouluun: "Tämä alkaa nyt olla ahdistelua jo"
22
Haukiputaan valtava romuautokokoelma ihmetyttää ja vaikeuttaa ajamista - kysyimme, milloin romunkeräilyyn puututaan
18
Vakaumuksellista totaalikieltäytyjää ei voi tuomita tällä hetkellä vankeuteen – oikeuden tuore ratkaisu voi mullistaa oikeuskäytännön

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Täysin Juhan taitavaa propagandaa. Tähän lukuun on laskettu esim. ne tuhannet, jotka ovat muutaman tunnin tai yhden tunn... Lue lisää...
valetta taöysin

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image