Kotimaa

Kommentti: Väyrys-käänteitä niin, ettei perässä pysy

Kotimaa 3.3.2018 12:09
Jussi Orell

Missä Paavo Väyrynen, siellä tapahtuu. Kohta mikään ei enää yllätä. Kaikkea tuskin on vieläkään nähty.

Kirjoittaja Jussi Orell.

Myönnän. Ainakin allekirjoittanut alkaa pudota kärryiltä europarlamentaarikko Paavo Väyryseen liittyvistä käänteistä. Tuorein uutinen tuli lauantaina, kun Kansalaispuolue ilmoitti erottaneensa perustajansa puolueen jäsenyydestä. Syyksi kerrottiin tilinkäyttöön liittyvät epäselvyydet ja vaaliraharikkomukset sekä pyrkiminen kilpailevan puolueen keskustan puheenjohtajaksi. Keskusta on puolestaan aiemmin linjannut, ettei Väyrynen voi haastaa istuvaa puheenjohtajaa Juha Sipilää ollessaan samaan aikaan toisen puolueen jäsen. Nyt se este taisi keskustan kiusaksi poistua. Valitsijayhdistyksen ehdokkaana presidentinvaaleissa ollut Väyrynen näpäytti keskustaa päihittämällä sen ehdokkaan Matti Vanhasen.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on hämmentänyt keskustaa oman kilpailevan puolueensa perustamisesta saakka. Keskusta ei ole kuitenkaan yrittänyt erottaa Väyrystä, koska tämä on puolueen jäsen vankan tukijansa, Keminmaan keskustaseuran kautta. Kansalaispuolue toimi tahollaan toisin. Sen tekemä eräänlainen isänmurha uhkaa nyt kaatua sekin keskustan syliin.

Ilmoittautuessaan Sipilän haastajaksi Väyrynen kertoi myös eroavansa keskustasta, jos ei tule valituksi. Värikkäiden käänteiden jälkeen nyt ollaan yhtäkkiä tilanteessa, jossa eduskuntaan ensi kesänä europarlamentista palaamassa oleva Väyrynen uhkaa jäädä ilman puoluetta, jos aikoo pitää kiinni eropäätöksestään siinä tapauksessa, että "alkiolainen allianssi" ei riitä nostamaan häntä keskustan johtoon.

Kummallisia käänteitä on ollut matkan varrella niin paljon, että perstuntuma sanoo, että kaikkea ei ole vielä nähty.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Härskisti masinoitu hyökkäys Väyrystä vastaan. Keskustan puoluekokous lähestyy. Hallitus natisee liitoksissaan. Jääkö sote-miljardit saamatta? Sipilän-Bernerin keskusta panikoi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onneksi suomessa on paavo, joka tuo värikkyyttä, ja vaarallisia tilanteita politiikkaan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuule Paavo, perusta kansalaispuolueen sisälle kilpaileva puolue ja valitse itsesi puheenjohtajaksi, sihteeriksi,ja hallituksen puheenjohtajaksi. Paikkasi
on nyt sementoitu !!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juice sanoitti silloin paavon kaudella kahdeksankytäluvulla hienon biisin midas.se kertoo tai mitä tekeekin paavosta.jalasmökki väyrysestä joka nukkuu yön yli.kuunnelkaa ja nauttikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimittajilta odottaisin nyt analyyttista otetta. Miksi loanheitto Väyrysen suuntaan alkoi juuri nyt. Ei kai kukaan usko, että nyt esitetyt syyt mustamaalata Väyrystä voivat olla se todellinen syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän sopii toisen valtiomiehen kuolematon lausahdus jossa selkääntaputtelijoista on tullut jeesustelijoita.
"Voi tätä käsienpesua, tätä jälkiviisautta, tätä oman rinnan röyhistelyä, tätä populismia, jota täällä on harjoitettu"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Analyyttista otetta toivotaan täällä myös. Kuvio on liian ilmiselvä. Tämä "keissi" ratkeaa vaikka oikeuden kautta ja päätöksen heijasteet toivottavasti näkyvät myös osallisten hääräämisessä muissa viroissaan. Toimittaja löytäisi nyt kokolailla ihmeteltävää tämän kokoonkeittäneitä tahoja tutkimalla, nimenomaan analyyttisesti. Harmi, että kansa on ihan tunnereagoivaa noin 90 prosenttisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan Timo Soinikin jo eronnut itse perustamastaan puolueesta, tästä taitaakin tulla enemmän käytäntö, kuin poikkeus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mediapeliähän tämä kaikki on. Se on tämä nettiaika, kun pyritään tehokkaasti mustamaalaamaan ihmisiä, ilman kunnon perusteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei Paavolla ole mitään estettä olla kepun puheenjohtajavaalissa mukana. Ettei vaan Pate itse junaillut erotustaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi kirjoittajalle: tähän Paavon "vankkaan tukijaan", Keminmaan Keskustaseuraan, kuuluu tiettävästi kokonaista kahdeksan (8) jäsentä.
Eli enemmän faktaa, vähemmän propagandaa, kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tietenkin olla niinkin, että taustalla on Kansalaispuolueen kanssa sovittu juttu että Väyrynen pääsee tällä tavalla irti vain presidentinvaaliprojektiaan varten perustamastaan puolueesta pyrkimään Keskustan johtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos väitetyt väärinkäytökset näytetään toteen, niin silloin lappitie on tukossa keskustan puheenjohtajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Kaikki on taas hyvin sekoitettu. Mitäkähän kokoomuksesta ja demareista alkaa paljastua ovien takaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen ei ole liittynyt kumpaankaan puolueeseen, joten ei demareista ja kokoomuksesta mitään erikoista kuulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmuutta asiasta ei vielä ole. Jäämme odottamaan, saako myös puheenjohtaja Rinne ja puheenjohtaja Orpo Paavosta vastaehdokkaan. On syytä muistaa, että Paavolla on Moskovan vankkumaton tuki toimintaansa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

280 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image