Kotimaa

Kommentti: Läpinäkyvä vallankäyttö floppasi

Kotimaa 14.6.2018 5:00
Rebekka Härkönen
Rebekka Härkönen

Helsingin käräjäoikeuden järjestelyt valeuutissivusto MV:n oikeudenkäynnin tilajärjestelyjen osalta olivat fiasko. Sali oli liian pieni, sisään mahtui vain 12 yleisön edustajaa.

Rynnimällä ja kyynärpäätekniikalla voitti. Omalla kohdallani seurantauutisia ilman uhkasi jäädä jopa kolme miljoonaa Lännen Median printti- ja verkkolehtien lukijaa.

Perinteisen median edustajien lisäksi istumapaikoista kamppailivat muut yleisön asemaan oikeutetut kuten asianosaisten omaiset, valeuutissivustojen väki, MV-mielenosoittajat ja muuten vain mielenkiinnosta paikalle saapuneet yksityishenkilöt.

MV-oikeudenkäynti on ensimmäinen valeuutissivustojen toimintaa ja sananvapauden rajoja näin laajassa mittakaavassa linjaava oikeudenkäynti Suomessa. Tuomioistuimella oli tiedossa etukäteen, että käsittelyyn kohdistuva yhteiskunnallinen kiinnostus on laajaa – myös kansainvälisesti.

Viranomaisten vallankäytön perusperiaate on läpinäkyvyys. Oikeudenkäyntejä ei järjestetä yleisöä tai mediaa varten. Kysyä kuitenkin voi, ovatko tietoinen ahtaan salin valinta ja videoseurantamahdollisuuden evääminen kuitenkaan lain hengen mukaista.

Toivottavasti torstaina saliin mahtuvat kaikki halukkaat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

OIKEUDELLINEN OSUMA

Hyvä Rebekka, osuit naulankantaan. Lain koko kirjossa on suomessa mennyt jotain pieleen...lakiasiat on rikki tai ne on lyöty rikki. Tässä on hyvä osoitus vallanpitäjien nykyisestä tasosta ja ammattitaidosta. Perustuslaista on tehty ihan "pelle", jopa sen kumoamista nykyään ehdotellaan. Lainlaatijat, lain toimeenpanijat ja nyt peruskoneistokin on menettänyt tässä ajassa elämisen. Yrittäkää nyt edes elää ihmisiksi ja jos homma ei toimi pistetään alulle kansanäänestys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa yöllä rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

302 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image